Ana içeriğe atla

he he heyyyttt

bugünkü mevzumuz havaların ısınması mukabilinde bende gerçekleşen sinir minir katsayısı oranlarının tanjant kotanjant hesabı:))

tamam biliyorum çok ağladım çok zırladım.güneş dedim sıcak dedim.geldi nihayet.amma ve lakin bursa sıcağı bursa nemi bursa terenennisi beni fena zorlamaya başladı.zaten kilo-boy oranım tüm vücut kitle endekslerini zorlayacak hatta ters yüz edecek kadar dehşet noktalara tekabül etmişken ben yurdum sıcağına nasıl dayanacağım bilemiyorum.

kan ter gözyaşı üçlemesiyle evi adamlık bir hale sokmak ve bilumum pasta,börek ,salata güzelliklerini arkadaşıma sunmak azmiyle blog alemine bir nevi sırtımı dönmüş bulunmaktayım farkındayım.lakin gelecek olan hatun da blogger camiasının nadide çiçeklerinden olduğu üçündür ki bir nevi relaxım:))o hatun bu hatun:)

bugün de yazı yazma niyetiyle bakınmamıştım buralara lakin sedo kızın mimi beni olduğum yere mimledi.dur ya dedim tam sırası açılayım rahatlayayım.

mimimizin konusu_3 tane mi yazdım döndüm bir daha baktım doğru yazmışım_ nelere gıcık olursunuz.ayy güzelim gıcık benim soyadım:))))bilmiyor tabi ,öğrenecek.ne demişler zamanla her şey:)

*oğlanın bana kafa tutmasına gıcık oluyorum.daha şimdiden derdi boyundan büyük sıpanın.

*her seferinde hangi mevzu olursa olsun koca kişisinin "ben biliyordum böyle olacağını"diyerek tahmin ettiği ne varsa aynısıyla zuhur etmesine gıcıklığı bırak ifrit oluyorum.

*kızın geceleri 4 -10 sayı aralığında değişen uyanma miktarına deli oluyorum.

*çarşı pazar ünlü ünsüz bin tane mağaza dolaşıp ta kendime giyecek "insan onuruna yaraşır"kıyafet bulamayışıma gıcık oluyorum.

*bursaspora fena halde gıcık oluyorum.ömrü hayatlarında görecekleri tek şampiyonluk bu olmasına rağmen hala havalarının bin beş yüz oluşuna fıttırıyorum.

*kafamda,beynimde,yüreğimde hiç sindiremediğim dandik dundik bir işim olduğu için gıcık ötesi oluyor bundan ayrı düşünürsem memur oluşuma hayran oluyorum.

*nasılsa okumuyorlar diyerek şefime,saymanıma acayip şekilde gıcık olduğumu özgürce belirtmek istiyorum.
onlar ki kadın ve anne olmalarına rağmen hamileliğim boyunca kusma nöbeti geçirmemi anlamazdan gelip "biz de hamilelik geçirdik biz de doğurduk" deyişlerini hiiiç unutmuyorum.

*marka manyağı kadınların nasıl olup ta kocaları tarafından ilahe gibi görülebildiklerini anlayamayıp ,üç kuruş daha az harcamak için indirim mindirim takip eden zavallı ben kişisine koncamın "parayı ne kadar zor kazanıyoruz,bak ben savurganlık ediyor muyum"deyişine gıcık oluyorum.

*oturduğum evin yatak odasında son 2 yıldır peydah olan rutubet kokusu ve desenlerinin varlığına ,onları yok etmek için harcadığım beyhude zamana gıcık oluyorum.bu evden çıkamayışıma sebep olan nedenlere de bilahare uyuz oluyorum.ve inşallah bu senem son diyorum.

*yine nasılsa okumuyor ohh diyerek çok bilmiş,uyuz gülüşlü adı bende saklı bir hatuna acayip gıcık olduğumu bilhassa belirtmek istiyorum.

*sevdiğim,tam kafamın uyuştuğu tip ve modelde insanlarla ne hikmetse hep bambaşka şehir hatta ülkelerde yaşıyor olmamıza gıcık oluyorum.

*veee en çok kendime gıcık oluyorum esasen.çok konuşkan olmama,aklıma geleni dilimden bir anda çıkarıvermeme,kimseye eyvallahımın olmayışına,gördüğüm ne kadar hata varsa lönk diye karşımdakini kıra kıra yüzüne haykırmaya,her söze verilecek bir cevabım oluşuna,kır dizini az sus otur diyenlere aldırış etmeyişime,sıklıkla oğlumun kalbini kırışıma ve yine sıklıkla koncama sardırışıma fazlasıyla gıcık o-lu-yo-rummm:((

her kim ki gıcıklık mimini alıp beğene
o kişidir ki tarafımdan mimlene:))

Yorumlar

  1. BU MİM SENİN YARANA BASMIŞ GALİBA SEVGİ
    NEYDİYEYİM HEPSİ OLMASA DA BİR KISMI EN KISA ZAMANDA SENİ GICIK ETMEKTEN VAZGEÇER MESELA EN ÖNEMLİSİ EVİN DEĞİŞSİN BAK BUGUN SENİN İÇİN DUA EDECEĞİM :=)

    YanıtlaSil
  2. "GICIK OLMA,GICIK ET"
    tuttum bunu oyea

    YanıtlaSil
  3. aynen beni tarif ettin

    YanıtlaSil
  4. umarım okumuyolardır 3 ü de mühim şahsiyetler -şef-sayman-elti :)))

    YanıtlaSil
  5. hey Allah'ım yaaaa...ben sana dışarıda görüşelim demiştim...niye kendini paralıyon arkadaşım...aşkolsun....

    YanıtlaSil
  6. şerife et duanı en yüreklisinden olsun.öperim.

    sedo;ben de o yea yı tuttum:)

    YanıtlaSil
  7. adsız;yaw kimsin nesin insan ad mad bir şey yazar sonuna.al işte bir gıcıklık mevzu daha:)

    YanıtlaSil
  8. adsız;yaw kimsin nesin insan ad mad bir şey yazar sonuna.al işte bir gıcıklık mevzu daha:)

    YanıtlaSil
  9. İnsan kendine gıcık olur mu, olabilir. Senin gıcık yazının son parağrafı uyarıcı da oldu. Men de kendi kendime "Ey zorlu nefs diz çök önümde!.." dememe rağmen nefsime söz geçiremediğime gıcık oluyorum...

    YanıtlaSil
  10. anne kaleminden;okusunlar problem değil.yüzlerine de buna yakın sözler sarfetmişliğim vardır vakti zamanında:)

    dilek;yazımı bir daha okudum hakikaten alınacağın şekilde yazmış bulunmuşum.ama hiç ilgisi yok.ben sadece sıcaktan bunaldığımı ifade etmeye çalışmıştım.kan-ter-gözyaşı bahsi tamamen güneşin ve bu gıcık evin beni eritmesinden kaynaklı.senle hiç ilgisi yok.ay nolur alınma şekerim.

    YanıtlaSil
  11. prof;nefse söz geçiren pek az kul var fani dünyada.zaten nefs niye var,ona uyanların günahları artsın gidecek mekanları belli olsun diye değil mi.Allah cennetiyle ödüllendirsin ,nefsiyle terbiye etmesin inşallah kimseyi.amiiin.

    YanıtlaSil
  12. Canım inşallah en yakın zamanda evini değiştirip bir gıcıklıktan kurtulursun:)Ne güzel yapmışsınız da buluşmuşsunuz muhabbetiniz bol olsun:)

    YanıtlaSil
  13. :))) Komik kadinsin vesselam :)

    YanıtlaSil
  14. Oyy kıyamam sana gıcıklık abidem...Ne çok şey içini şişirmiş öyle.Atla gel İstanbul'a bak gıcıklık mıcıklık kalacak mı ?

    YanıtlaSil
  15. Bismillah ile...
    Yazınızı büyük keyifle okudum. Yorumlarınızdan birinde nefs niye var'a verdiğiniz cevaba değinip kaçasım geldi :)
    ''zaten nefs niye var,ona uyanların günahları artsın gidecek mekanları belli olsun diye değil mi.'' demişsiniz. Nefs ona uyanların günahları artsın diye yoktur. Böyle bir hedefi yoktur. Nefs haram ve helal ayırt etmeyen istekler bütünüdür. Sadece siyah ve beyazı ayrıştırıcıdır. Hatta tam tersi dahi söylenebiliyor. Nefs insanın derecesinin yükselmesi için var. Aslında derin ve uzunlamasına konu. 3 cümle ile anlatılacak hal değil. Bu açıdan değinimsi bir hareket yapabildim sadece...
    Hakkınızı helal ediniz .... by_hic

    YanıtlaSil
  16. Bu arada...
    Bursa'nın sıcağından söz etmişsiniz. Bursa benim büyüdüğüm ve Üniversite hariç tüm okullarımı bitirdiğim ve dahi +5 yıl çaşıltığım şehir. Ben de Bursa'yı sıcak varsayardım eskiden... Ne zaman ki egeye uzandı hayatım anladım ki Bursa pek bi serinmiş :))
    Hayırda kalın :)

    YanıtlaSil
  17. sloganı tuttum.

    ama etrafta bu kadar etken varken gıcık olmamak elde mi? hayır
    GICIKLAR

    YanıtlaSil
  18. oh be, rahatlamışsındır şimdi! Numaralandırsaydın da hangi gıcık olma durumlarının aynından bende de var diseydim :) aman yine şükür halimize

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

KREŞ

Evet ben işe kızımsa kreşe başladı. içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım. yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu. gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım. babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel . öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece a

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm