Ana içeriğe atla

afferimm bana

süper anne değilim hiç olmadım olamam.genlerimde yok.yettiği kadar anneyim ben.kendimi unutmadan götürmeye çalışıyorum.harika ,mükemmel demelerini kimseden beklemiyorum.

yorgunsam yorgunum.ev ahalisinin anlamasına bırakıyorum.eğer canım gerçekten yemek yapmak istemiyorsa yapmıyorum.aslında şanslı kadınlardanım kabul ediyorum."niye yemek yok diyecek" bir eş yok karşımda,girer yapar.hiç te eline yapışmaz.pek çokları gibi daha ilk yıllarda "aman hayatım sen yorulma ben her şeyin üstesinden gelirim" demedim eşime.mutfağın yerini hiç unutmadı böylece.ilk zamanlar dağıttı saçtı.hiç ses etmedim.kötü yaptığı da oldu yemekleri bir güzel yedim.belim ağrıdığında evin temizliği ona kaldı.oğlumun dersleriyle en çok o ilgilendi.yapamadığımda yetişemediğimde durdum dinlendim,kendime daha çok değer verdim.

önce insanım ben ya derim .erken yaşta elim kolum tutmaz olursa ruh sağlığım dibe vurusa ben daha torun torba görmeden ölürsem ya diye düşünürüm.sonraaa ben sağlıktan uzak kendimden bihaber olunca elime yüzüme kim bakacak ,bu vakte kadar bana hayran olan eşim başka kollarda mı huzur bulacak.hop hoop ben her şeyden önce bu adamın aşık olduğu ,uğruna nice sıkıntılara göğüs gerdiği,ardı ardına şiirler döşediği kadınım .gebere gebere çoluk çocuk derdine düşen kadınların daha sonradan gettii getti herifim getti naralarını duymadım mı bin kez.

ufaklık brokoli çorbası yemeden de büyüyebilir,oğlum illa tam gününde yıkanmasa da olur.bit,pire sarmaz hemencecik.bulaşık makinesi yarın sabah boşaltılsa ne farkeder,yat uyu be bacımm.ohh kurulmuşum pcmin başına,o blog senin bu blog benim hazır bebiş uyurken rahat rahat.

iki çocuk doğurdum diye kendimi kasamam
pcmi bırakıp mutfağa koşamam
beklesin biraz yemek memek faslı
zamanım yok diye kudurup ta coşamam:))

Yorumlar

  1. ahahahha aferin valla arkadaşım.. kendimize bunları demeliyiz aslında.. hep vicdan azabı neeye kadar

    YanıtlaSil
  2. :)))))))))))
    fevkaladee.....
    al benden de o kadar bazen geliyolar ay ona yetişemedim buna yetişmedim diye ama genelde koyveriyorum :)))
    hoş ben koyuverince temizleyen bi koca yok malesef :S

    YanıtlaSil
  3. Size katiliyorum,en iyisini yapiyorsunuz gercekten,benimde hep savundugum seydir,"önce anne kendini korumali,sinirleri saglam olmaliv.s." ki cocuklarinida saglikli bir sekilde büyütsün,o yüzden bende keyiflerimden vazgecmeyen bir anneyim...Benim esimde yemek yapar,hatta ilk yil hep o yapti sonra ben onun elini aldim:) Sansli sayiliriz...Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. işte buu! brokoli çorbasına pek bi güldüm :) bayıldım valla kesinlikle benim hayat felsefem de bu :))))

    YanıtlaSil
  5. Bugüne kadar bloglarda "her şeyde ennn mükemmel olmalıyım" kafasıyla yazılmış onca yazıdan sonra gerçek hayatı ifade eden bir yazı buldum nihayet.Olamayız arkadaşım mümkün değil her konuda mükemmel olamayız.Hiç kimse olamaz.Oluyor-muş gibi yapanların da öyle olmadığına eminim ben.O yüzden gerilmemeli,sıkılmamalı,en doğrusu senin yaptıklarını yapmalı :)
    özlem

    YanıtlaSil
  6. Budur bacım yaaa....sal gitsin kendini arada....ben de yapıyorum arada sırada...tamam anneysek anneyiz Allah evlatlarımıza ömür versin ama biz de ana kuzusuyuz sonuçta...arada nefes almak lazım değil mi?

    YanıtlaSil
  7. hah şöyle yaa. biraz gerçekçi olalım :)

    YanıtlaSil
  8. delişim;bu yazı mı bilhassa senin alıp buzdolabına yapıştırman lazım.günde beş kez yemeklerden önce de okuman:)
    selcen;alıştır bacım alıştır kocanı:)
    terazi kızı;ay ne güzel benim gibi biri daha
    fragola;şekerim ben adını her görüşümde fruko-kola diye okumak istiyorum neden anlamıyorum:))valla ne kereviz ne bamya ne brokoli benim sevmediğime kızım mı bayılcak,hadi canımm
    özlem;çok haklısın inanılmaz yapmacık insanlar var,acayip gıcık kapıyorum onlara
    gülçin;arada sen de nefes alsan bence süper olacak:)
    erkipek;gerçekler acıdır:)bursadaymışsın yeni farkettim ben:)

    YanıtlaSil
  9. Kesinlikle süpersin aynı kafadanmışız.Çok sevindim gerçekten yanlız değilmişim.

    Benim eşimde aynen öyledir
    Biz herşeyin üstesinden gelebilmek için doğmadık arkadaşım di mi ama :))))

    YanıtlaSil
  10. superr bir yazi olmusss bayildim:)

    YanıtlaSil
  11. harika, iki çocuk olunca hele bulunmaz nimet :)))

    YanıtlaSil
  12. pınar, mersi canım
    anne kaleminden,damdan düşeni damdan düşen anlar di mi:)

    YanıtlaSil
  13. bazen böyleyim.Bazen en titiz,en antipatik anneyim :))
    öncelikler yeri ve zamanina göre degismeli.

    YanıtlaSil
  14. helal sana...
    söyleyecek bir şey bırakmamışsın ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

KREŞ

Evet ben işe kızımsa kreşe başladı. içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım. yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu. gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım. babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel . öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece a

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm