Ana içeriğe atla

mok gibiyim

gelince üst üste mi gelir bilmiyorum .ya da beni mi buluyor bunca tesadüf karmaşası.üzülmenin dibine girip sevincin zirvesine çıktığım son 10 günde iki ölüm iki doğum çelişkisiyle allak bullak olmuş vaziyetteyim.

kafam bir milyon kilo ağırlığında inanın yazarken.sabahtan beri ağlaya ağlaya gözlerim de başım da şişti.bir hafta öncesinde beklenen ama hiç istenmeyen sarsıcı bir ölüm haberi üzerine yine benzer bir ölüm haberini alınca bu sabah ben de sinir minir kalmadı .fişler prizler beynimde şalter attırdı adeta.

ikisi de yakın arkadaşlarımın anneleri.kızlarla aynı yaşlardayız.anneleriyse yaşça genç sayılırlar aslında.garip bir benzerlik hemen hemen aynı zamanlarda yaklaşık 8-10 aydır biri kolon diğeri meme kanseri olduklarıyla yüzleştiler.insan hiç konduramıyor tabi.biz uzaktan tanıyanlar bile "atlatırlar ya kemoterapi diye bir şey var" dedik.hikayeymiş.

ikisi de 4. evre denen son evrede öğrenmişler bu durumu.şaşırtıcı olan biri her daim mamografi çektiren ,diğeri karın ağrısı dahi yaşamayan kadınlar bunlar.hani bir belirti filan da olmamış karşılarına dikilen.daha da şaşırtayım sizi zira ben emin olun sizden daha şaşkın ve hayret buhranı içindeyim;40lı yaşlarında olan merhum annemiz-ki şahsen de bilirim- fit bir anne olmanın yanı sıra yediğine içtiğine azami özen gösteren  her sabah düzenli spor yapan, sebzesiz zeytinyağsız gün geçirmeyen biriydi.diğer rahmetli ise 50li li yaşlarda olmasına rağmen arkadaşımın anlattığına göre kilosu gayet muntazam,yediğine içtiğine o da hayli özen gösteren her gün eşiyle düzenli yürüyüş yapan bir kadınmış.dahası her ikisi de çalışan kadınlar olup biri halen öğretmenken diğeri emekli olmuştu.hani evde otura otura sıkıntıdan dert büyüttü desek o da değil.bunla beraber hayli bakımlı ve neşeli kadınlar olduklarını da ayrıca ekleyeyim.

düşünüyorum düşünüyorum bu garip durumun içinden çıkamıyorum .peki ama neden bu kadınlar yakalandı bu illete ve neden yenik düştüler bu rezil hastalığa.çevrelerinde onları sarıp sarmalayan, sevgiye ilgiye boğan ,maddi hiç bir sıkıntı yaşatmayan eş ve çocuklarına rağmen neden ???

daha dün bir başka arkadaşım doğum yapmıştı.ona gittik bilumum insan.o yeni heyecan o tatlı telaş.bir bebekten daha güzel ne var şu dünyada.akşamında oğlumun doğum günü pastasını kestik.tesadüf bu ya 21/11/2001 günü doğum yapan ve o gün dünyanın en mutlu kadını olan ben, yine aynı gün ama bu yıl 21/11/2011de arkadaşımın oğluna kavuşma sevincini paylaştım.

dün keyif ve mutlu bir halde noktalanmışken sabah mesaj kutumdaki vefat haberini görünce hıçkırıklara boğuluverdim.şunun şurasında bir hafta kadar önce kolon kanserinden hakkın rahmetine kavuşan annenin üzüntüsünü kalbime gömmüşken bu kez meme kanseri olan anneyi de dün gece kaybettiğimizi öğrendim.bir gün içinde iki doğum bir ölüm.son on günde zamansız acıların acısı iki zor kayıp.

annem geldi aklıma .dün bir telefon dahi açmayan ,topu topu 2 adet torunundan birinin dahi doğum gününü anımsayıp arama zahmeti bile göstermeyen annem.diğer anneleri göre göre ,evlatlarına olan yakınlıklarına ve onlar için yaptıkları büyük fedakarlıklara şahit ola ola ona kızgınlığım daha da katmerlendi.Allahın yanına aldığı bu iki melek anne de böyle annelerdendi.çocuklarının üzerine titreyen,yol açan yol gösteren,köstek değil destek olan.her daim şefkat huzur yuvası.o anneler ölünce içimde çok şey öldü aslında.demek iyiler gerçekten hayata hep mağlup olacaklar.demek iyiler bizi hep yarım bırakacaklar,bu dünya sadece vurdumduymaz kör ayvazların dünyası olacak.

son gelişiydi annemin .bayramdan 1 hafta önceydi.babamın hastane randevusu vardı.yalvarmıştım .
"bana bebekken yapmadığın genç kızlığımda yaşatmadığın annelik borcunu şimdi istiyorum senden. ne olur kızıma biraz baksan.ne olur en azından 2-2,5 yaşına getirsek kreş yüzü görmeden."
demiştim.
"yeter artık düş yakamdan" dedi."hayatımı yaşamak istiyorum zaten ne kadar ömrüm kaldı bırakta yaşayayım.baban bir yandan sen bir yandan tükendim artık" dedi.
oysa ondan yıllarca annelik beklemedim ben.o işteydi.ben saçımı komşu kadına ördürürdüm.soğuk kahvaltımı mosmor olmuş yumurtamı yer ödevlerimi bir başıma yapardım.akşam hep geç gelirdi.kasayı tutturamaz o yüzden saatlice çıkamazdı.kardeşim hiç olmadı.babam başka çocuk istemem dedikçe annem de aldırırdı. güçsüz bir kadındı.maaşlı ve güçsüz kadınlardan.hani şu adım başı rastlayacağınız tiplerden.hakaret dolu cümleler kurmak evin genel karakteristiğiydi.argoyu normal bir şey sanmam ta ki eşimle tanıştığım ilk günlere dek sürdü.zaten bana ziyadesiyle değer verdiği için 20 yaşımda,fakülte 3. sınıfta evleniverdim.

annem o günlerde bana kırıldı.ve kırgınlığının acısını yıllarca beni umursamayarak ,bebek sahibi olduğum her dönem beni yapayalnız bırakarak çıkartmaya çalıştı.kötü olan ben miydim annem miydi bilmiyorum.ama yukarıda bahsettiğim anneler ve kızları arasındaki muhteşem iletişim ve ilişki bizde hiç bir zaman olmadı.ve sanırım asla olmayacak."olsun ya o annen,ne olursa olsun ara sor "diyenler çok.elbet arıyorum,attığım sattığım yok.gel gör ki içte biten koca bir duygu boşluğum var.

bir anne öldüğünde bir anne doğarmış.annesini cennete uğurlayan canım arkadaşlarım bence siz tam da şimdi doğdunuz.ve sanırım ben zaten başından beri hep anneydim.bu yüzden hep güçlü hep dik kalabildim.

vefatlarıyla derinden sarsıldığım, kızlarının bir tanesi anneciklere hem rahmet hem dua istiyorum okuyan her kim varsa.bir fatiha üç ihlas hiçbirimizi yormaz değil mi.bütün ölümler zamansız da olsa Allah hepimize sıralı ölüm versin,küçüklerin büyüklerin ardından gözyaşı dökmesi ,bir ananın evladını yitirmesinden çok da acı değildir zannımca.

Yorumlar

  1. Canım basınız sagolsun. Üst üste gelmiş bunalmış sıkılmışsin. Anneni artık olduğu gibi kabul et,o da öyle belki farklisini görmedi. Uzme kendini. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar samimi,ne kadar içten yazmışsınız.Öncelikle oğlunuzun doğumgününü kutlar,annesi siz olduğunuz için şanşlı der,her konuda şanslı olmasını dilerim ömür boyu...Yine doğana da mutlu ve sağlıklı bir ömür...

    Arkadaşlarınızın annelerine üzüldüm,Allahtan rahmet diliyorum,başınız sağolsun.

    İçime birşey oturdu,gözyaşlarımı tutamıyorum.Herkes aynı olamaz hayatta,sevdiklerimizi anlamak bize düşebilir,hep biz anlamak zorunda kalabiliriz.Mosmor yumurta beni tüketti şu an...Çalışan bir anne olarak,iyice gerildim..Ama iyi ki yazdınız,insan bazen bu okuduklarını,yaşanmışları aklında tutup,kendi hatalarına engel olabilir.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. basiniz sagolsun. Allah gidenlere rahmet, kalanlara sabir versin. dualarimi gonderdim yanlarina, huzur icinde yatsinlar...

    YanıtlaSil
  4. sevgicim gercekten ne bizim anne derdimiz:(((( benim kendimlede ilgili olsa başım üstünede
    bende kardeş derdinden öldüm:((((Allah sonumuza hayra getirsin canım arkadaşlarıyında annesine rahmet etsin:)rabbim sevgilerimle:))))

    YanıtlaSil
  5. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun.
    Kalanlar için uzun ve hayırlı bir ömür dilemekten başka bir şey gelmiyor elden..

    YanıtlaSil
  6. Canım arkadaşlarının başı sağolsun Allah rahmet eylesin, dualarımı gönderdim,gözlerim dolu dolu bir köşe bulmam lazım..sanada sım sıkı sarılmak istiyorum :(
    Oğlununda doğum gününü kutlarım kutlamıştım zaten öpüyorum onuda

    YanıtlaSil
  7. öncelikle oğlunun yeni yaşını kutluyorum canım, nice senelere...
    arkadaşlarının annelerine allahtan rahmet diliyorum, dualar yerini bulmuştur umarım, mekanları cennet olsun.
    yeni doğan bebişlerde hoşgeldiler hayata... sağlklı, mutlu ve başarılı yaşamları olsun dilerim...
    sen de gönlünü ferah tut canım benim, bu konuda yapacağın fazla birşey yok sanırım. sen kendine ve ailene yetecek kadar güçlüsün. bu gücün ve enerjin artarak devam etsin inşallah...

    YanıtlaSil
  8. Ah Sitare nasil artti bu hastalik bu kadar. ansil da evlerin bir bir yanmasina sebep oluyor. Cok zor Allah herkesi, herkesin sevdiklerini korusun bu illetten. Arkadaslarinin da basi sagolsun. Cok uzuldum gercekten cok uzuldum onlar adina.

    Ama sen uzulme. Sen cok guclu bir annesin, cok guclu bir kadin cok guclu bir essin, bak sen de demissin ya belki de bu yuzden guclusun. keske guclu olmasaydim da istediklerimizi yasamis olsaydim dedigini duyar gibiyim. haklisindir da zaten insan kendi hayatina dair ne isterse haklidir. Umarim sen ozlemini duydugun herseyi kendi evlatlarinla cok uzun yillar yasarsin. Umarim senin icindeki yaralari iyilestirecek kadar sana duskun, seninle birlikte olmaktan mutlu olan ailenle birlikte gunler yillar gecirirsin. Ne diyeyim bilemedim. sadece uzulme istedim hic uzulme.

    gelen canlar size umut olsun ve elbette oglunun dogum gunu kutlu olsun. Cok uzun saglikli ,mutlu bir omur diliyorum ona.

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. canim oncelikle oglunun dogum gunu kutlu olsun...sonra bebisler hayata hosgeldi...
    basiniz sagolsun canim cok uzuldum, sende yorma bu kadar kendini...kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. yalnızlık kötü bir duygu yalnızlığını paylaşabiliyorsan paylaşımlarına karşılık bulabiliyorsan cesur bir insansın ve şanslısın çocuklarınla eşinle mutlu ol umutlarını hep kalbinde tut. kayıplarının mekanı cennet olsun oğlun hep güzelliklerle büyüsün

    YanıtlaSil
  11. canım, gül yüzlü, güler yüzlü arkadaşım benim...ah yanında olsaydım keşke şimdi...üzme kendini..düşünüp düşünüp yorma....oluruna bırakmadınmı zaten.bırak aynen öyle kalsın.öpüyorum sevgiyle

    YanıtlaSil
  12. Allah rahmet eylesin ölenlere,her nefis ölümü tadacak.İyisi de kötüsü de.Allah kalanlara sabır versin, Allah bizleri evlatlarımızdan ayırmasın.
    Anneciğin de öyle işte, kabul etmişsin zaten, hiç bir şey isteme; dua et sen ona, zor bir hayat yaşamış o da besbelli.
    Bu da geçecek, hayat böyle ya zaten..

    YanıtlaSil
  13. Basınız sagolsun:(
    O kadar anlayarak okudum ki yazını, bir gun kısmet olur ve senin kadar kabullenme ve cesareti bulursam , ben de yazarım belki... Bahsettiğin kızgınlık ve kıyaslama oyle kolay gecmez, benimki gecmiyor en azından, ama biz tum ornekleri onumuze koyup, en dengelisinden birer anne olacağız.
    Hepimiz bir gun geldiğimize geri döneceğiz, bize O'nun uflediği ruhumuzla ona geri donecegiz. Bunu hatırlayalım ve hep huzur bulalım... Allah geride kalanlara sabır versin, anllatıgın guzel insanlar hakettikleri yerdedirler eminim....

    YanıtlaSil
  14. Vefat edenlere rahmet diliyorum.Doğan ve doğum gününü kutlayanlarlarada uzun,sağlıklı ömürler..
    Gerçekten durumu kabullenip makul mantıklı,psikolojisi normal iki gül damlası çocukla hayatına devam ediyor olmanı ayakta alkışlıyorum.El bebek gül bebek yaşayıp hayatı kendine evlatlarına eşlerine zindan eden bir sürü fiziken ve ruhen hasta insan varken sen binbir zorlukla hayatını düzlüğe çıkarabilmiş aile kurabilmişsin.Şükürler olsun ki annenin yaşadığı zulmü ve kötü aile ortamını yaşamamışsın.Örnek alınası birisin vesselam.Mutlu yuvanda huzur,mutluluk hiç eksik olmasın inşlh.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. herşeyin üst üste gelmesine çok üzüldüm.Başınız sağolsun :(

    YanıtlaSil
  16. Ne diyeyim bilemedim, çakıldım kaldım olduğum yere.. üzüldüm çok:(

    Ama en çok sana burkuldum be Sitarem.. kayıp, karabasan gibi çocukluk geçirmişsin.. ama şükürler olsun ki, bundan daha da güçlenerek, adam olarak çıkmışsın. Bence Allah'ın sevgili kulusun. Bu tip durumlarda çocuklar genellikle kayar gider, şükürler olsun ki sen daha da iyiye ve güzele tutunmuşsun. Daha çok sevdim seni şimdi..

    Oğlunun doğum gününü kutlarım.. bu yazının içinde kaynamış kuzumun yeni yaşı biraz. Allah hep birlikte uzuuun ve sağlıklı ve muhabbetli günelr versin..

    Allah'a emanet canım

    YanıtlaSil
  17. Sevgi'cim;
    Doğum günü kutlu olsun oğlunun nice yaşları olsun,sağlıklı mutlu.

    Anneleri vefat eden arkadaşlarına sabır diliyorum kolay değildir ne yazık ki çok iyi bilirim:(

    Ve sen,içi güzel dışı güzel insan, anneciğin için ne desem bilemedim?Yorum yapma hakkıını bulamadım kendimde,herkesin doğrusu yaşadığı kendine...Ama sen yine de mümkün olduğunca ne kendini ne de onu üzme olur mu?

    Tek bildiğim;Ölünce hiç bir şey ağır gelmiyor:(

    Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  18. ölenlere rahmet,kalanlara sabır,doğanlara mutlu,uzun bir hayat diliyorum.
    vee eğer kendini kötü hissetmeyeceksen kendimi de tebrik ediyorum: bankadan istifa edişimin 3.yılı bitiyor. iyi ki yapmışım !
    rahmetli anneannem derdi ki : bir alimden bir zalim,bir zalimden bir alim doğarmış! hayat bu sözü doğrulayacak sayısız örnek koydu önüme.bir de,beterin beteri var,benim son 1 yıldır meme kanseri yaşayan yakınlarımın en yaşlısı 34 yaşında gitti.arkasında 6 yaşında bir oğul bıraktı.
    o yüzden hayatta herşey insanlar için.herkes kendinden sorumlu.
    sen gerçek bir annesin.
    sevgiler
    müjde

    YanıtlaSil
  19. Canım benim,yazdıklarını okuyunca dünya imtihan dünyası deyiverdim.Kiminin imtihanı öyle,kimininki böyle işte.Şu şunu hakediyordu,bu etmiyordu diye bir şey yok.Allah vefat eden o güzel insanlara rahmet etsin,günahlarını affetsin,mekanlarını cennet etsin.Annelerinin kayıplarıyla yanan kızlarına ve yakınlarına ve en çok da sana kendi sınavında büyük sabır versin.Ne mutlu ki imtihanın yeni kurduğun ailende de devam etmemiş.Huzurlu bir yuvayı yıllar sonra da olsa nasip etmiş güzel Allah'ım.Onu bulamayan da o kadar çok ki.

    YanıtlaSil
  20. Allah rahmet eylesin...
    bu hastalık öyle bişeyki, kısmetse erken farkediyorsun kimi yıllarca yaşıyor kimide pat diye gidiveriyor...
    annene bende çok kızdım..hadi seni boşveriyor ama bu çocukların ananesi o, bunu unutmasa iyi eder...

    YanıtlaSil
  21. Sevgicim bugün boyunca seni düsündüm,aklimdann hic cikmadin,ne zaman böyle olsa o kisi böyle bir postla karsima cikar,yine öyle oldu,seni cok özlemisim ondan sanirim!

    Öncelikle her iki anneye Allah'tan rahmet diliyorum,ah bir bilsen bende ne kadar korkak oldum,cevremde ne cok insanda var bu meme kanseri! Aptal kanser!

    Simdi anlatinca kendimi saglikli beslenen kisilerden görüp azicik rahat ederdim ama isin asli öyle degil galiba! Ne kötü evet evet bu dünya kötülerin inaniyorum artik!

    Bendeki tuhafliksa oglumun basina gelen yanik olayi,hani dünyam karardi derlerya,ben nasil bisi bilmiyormusum meger ,hic yasamamisim,resmen her yer kapkaranlik bana simdi nasil düzelim ne zaman bilmiyorum inan,o simdi iyi ama bir anlik unutkanligim onun cok fena canini yakti:))

    Oglunun yeni yasi ona ugur getirsin,yüzü hep böyle gülsün cok gülec yüzlü bir cocuk...

    Sanada sabir diliyorum canim...

    Annenin sana yasattiklari icinse konusmak istemiyorum,lakin cocuklara birsey oldumu,onlar gercekten üzüldümü ,ben bitiyorum ve o yüzden annene cok ama cok kiziyorum!

    En kisa sürede bu zorlu günleri atlatman dilegiyle canim,sevgiler sana benden.

    YanıtlaSil
  22. ne desem bilemedim,hem ölümlere hem anlattıklarınıza üzüldüm:((

    bir anne neden böyle davranır?belki başka türlüsünü bilmediği-görmediği için...yapabilirmisin bilmem ama en iyisi "olduğu gibi kabul edip,affetmek..." insan geçmişten getirdiği yükleri biyerde bırakmalı ki ömür boyu o kamburlarla yaşamasın..

    YanıtlaSil
  23. Ah sitarem,Allah rahmet eylesin. sana da gani gani kolaylık versin. Rabbim annenden bulamadığını eşinde vermiş,aynı yeri tutmasa da .tıkandım başka birşey diyemiyorum bacım

    YanıtlaSil
  24. başınız sağ olsun..çok üzüldüm...hem gidenlere hem de sana...ne mutlu ki acılar seni zayıflatmak yerine dayanıklı kılmış...

    oğlunun yeni yaşını da tebrik ederim...o çok şanslı bir çocuk,çünkü gerçek bir annesi var....beraber huzurlu sağlıklı bir ömür geçirirsiniz inşallah....

    YanıtlaSil
  25. sitaremm gözlerim doldu ölen anelerimize rahmet diliyorumda beni aglatan annenizle ilgili satırlarınız çok üzüldüm :(((

    YanıtlaSil
  26. Canım öyle hızlı okudum ki yazdıklarını... Kalben yanında olduğumu hissettim. Bunu bilmeni istedim... İnşallah bir gün içinde taşıdığın yüklerinden kurtulursun. İnşallah hepimiz kurtuluruz... Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Sana sevgilerimi ve dualarımı gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  27. Yazdıklarını okurken tutamadım kendimi:( Ne hissedilir bilirim. Ne denir bilemem ama.
    Hele o göü yaşlı resmin canım arkadaşım ya:( Gözyaşlarından öperim.

    YanıtlaSil
  28. Sevgili Sitare, ruhu güzel Sitare. Ben yeni sayılırım bu blog aleminde ama bilsen nasıl kazançlı görüyorum kendimi rastladığım için sen ve senin gibilere. Bu son yazını okuduğumda, altüst oldu kafamdaki kavramlar bir kez daha. Hayat ne denli acımasız bazısına ama bilemiyoruz nelere sebep olacak bu acılar sonrasında. Diliyorum yaşayacağın sayısız güzelliğin kefaretini ödemişsindir çocukluğunda. Keşke hiçbir çocuk kalmasa anne baba şefkatinden mahrum asla lakin biz koymuyoruz kuralları bu dünyada.
    Annelerini kaybeden arkadaşlarına sabırlar, kayıplara rahmetler, ve yeni gelenlere sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Ama en çok senin için dua ediyorum. sevgiler

    YanıtlaSil
  29. mekanları cennet olsun
    kalanlara allah sabır versin.
    üstüne oğluşunun doğum gününü kutlarım, onlar sağlıcaklı olsunlar sende iyi ol hep.

    YanıtlaSil
  30. Sevgili Sitare, başınız sağolsun, vefat edenlere Allah'tan rahmet yakınlarına da sabır diliyorum. Oğlunuzun doğum gününü de kutlarım, sağlıklı mutlu bir ömür dilerim sevdikleriyle birlikte. İnsan insana benzemiyor işte, bir çocuk olarak çocuğun beklentileri belli sevgi şevkat, hoş görü. Çocukluğunuzda yaşadığınız şeyler için üzüldüm, bunu engelleyebilmeniz mümkün değilmiş ama ne şanslısınız ki sizi seven bir eş ve çocuklara sahipsiniz maşallah. Allah size sağlık mutluluk versin, daima çocuklarınızın eşinizin yanında olmayı nasip etsin inşallah. İnsan zamanla en yakınlarından bile bir şeyler beklemeyi bırakıyor artık, hayat daha bir çekirdek aile olarak devam ediyor eskisi gibi içten, sıkı sıkı bağlı büyük ailelerin sayısı fazla değil malesef.

    YanıtlaSil
  31. her kadın çocuk doğurabiliyor ama herkes anne olamıyor, anneliğin hakkını veremiyor malesef :( ben de çok sık görüyorum torunlarının yükünü çocuklarının sırtından bir nebze de alan ananeleri, gıpta ile de izliyorum. bu saatten sonra kimse değişmez, insanların karakterlerini biraz da şartları oluşturuyor belki. kabullenmekten başka çare yok :(

    oğluşun doğumgünü kutlu olsun...

    vefat eden annelerin mekanı cennet olsun...

    eşin sen ve iki civcivinle yuvan sağlık ve saadet dolsun...
    sımsıkı kucaklıyorum seni...

    YanıtlaSil
  32. bap;
    sağolasın.bunaldım evet.ben kabul etsem de kalbim kaldırmıyor ,niye bilmiyorum.sevgiler benden de.

    nil;
    güzel dileklerin ve içtenliğime inandığın için çok teşekkürler.
    bazen çalışan anne olma modumuzda aşırıya kaçtığımızı görmüyoruz.daha bebekken duygularını ifade edemeyen çocuklar işte ben gibi eşek kadar olunca klavye başında döküyor sırlarını.mor yumurta hepimize bir yol gösterici olmalı aslında.

    ruh pastam;
    çok ama çok teşekkür ederim dualar için.

    selinka;
    biz ikimiz nevrotik vakayız gülüm.çözülmez derdimiz.ya onlar ölünce ya biz iki kolluya binince.böyle yaşamak ta ne zor için kıvrana kıvrana.

    YanıtlaSil
  33. Canımmmm ne diyeceğimi bilemedim boğazım düğüm düğüm okudum yazdıklarını:(
    Öncelikle başın sağolsun arkadaşım Allah geride kalanlara bol sabır versin.
    Anneli olupta annesiz olmak nasıl bir şeydir az çok bilirim farklı bir hikayem var belki bir gün ben de yazarım:(
    ama şu bir gerçek ki biz belki de bu nedenle hayata daha bir bağlıyız daha dik durmaya çalışıyoruz ve daha bir tutunuyoruz evlatlarımıza sevdiklerimize...
    Oğluşunun yeni yaşını da kutlarım canım seni ve onu kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  34. Rabbim arkadaşlarına sabır versin. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmak çok acı :( Allah rahmet eylesin. Anneler ve çocukları arasındki bağ çok önemli. Anne olmak doğurmakla da olmuyormuş :(

    YanıtlaSil
  35. kızım sabah sabah içimi acıttın be güzelim...Arkadaşlarının anneleri için çok üzüldüm, Allah rahmet eylesin...Annesiyle olan ilişki bir kız evlat için gerçekten çok önemli, insan bunu hayatı boyunca hep içinde taşıyor. Söylenecek çok söz var ama kafamı toparlayamıyorum şimdi...öpüyorum kocaman

    YanıtlaSil
  36. Başınız sağolsun. Nurlar içinde yatsınlar. Güzel oğluşuna da nice mutlu, sağlıklı seneler olsun.

    Anne olmak, baba olmak tek başına hiç bir şey ifade etmiyor benim için. Benim de çok acı, çok incitici deneyimlerim oldu. Artık şunu anladım, herkes kendi gerçekliği içinde yaşıyor. Kendi dünyasında. Kimseyi sadece "anne" "baba" "kardeş" "eş" vs. olduğu için sevmek zorunda değiliz. Sen, dertlerinle kendini büyütmüş, taş gibi bir kadın/anne olmuşsun. Helal sana. Ötesini boşver.

    YanıtlaSil
  37. Ah!başka bir şey düşmedi dilimden.Rabbim sabır selamet versin.Sizede tebrikler olumsuzların içinden çıkıp olumlu olmak.Evlatlarınızla hayırlı bir ömür diliyorum.Yardıma ihtiyacınız olursa bende Bursa'dayım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  38. Ahhhhh Sevgim ahhhhhh,
    Ne yaptın şimdi sen bana yaaaaaa...
    Seviyordum seni içten içe,şimdi katmerlendi hislerim sana karşı.Canımsın benim yaaa.
    Bu keşmekeşlik içinden böyle dimdik çıkmışsın ya,başımda gezdiresim var seni inan olsun..
    Sen harika bir insan,süper bir anne,şahane bir eş ve hayırlı bir evlatsın bence.
    Allah yüzünüzü hep güldürsün canım.
    Seviyorum seni çoookk...

    Not:Şimdi kalkıp süpürgeyi çalıştırıyorum haberin ola;)

    YanıtlaSil
  39. hay allah ya ne çok yorum bırakmışsınız.Bugün de iyi günümdeyim moduma ayar gerekecek.tek tek cevaplasam upuuuzun bir post çıkartmış kadar olurum heralde.yine de başarabilirim zannederim.toptan bir teşekkürüm var hepinize.bilumum güzel dilek ve dualarınızla kocaman pozitif bir dalga boyu oluşturduğunuz için.evrene iyi mesajlar yollamanın bir süre sonra bize güzel olaylar yaşatmasını sağlaması açısından çok tetikleyici olduğuna inanıyorum.

    YanıtlaSil
  40. hatice;daha ne diyeceksin,sağolasın.

    ülkü;hala ağlamıyosun di mi,bak kaç gün geçmiş:)sağolasın.

    nagiş;gücümü enerjimi yitirmezsem eğer hiçbir şey deviremeyecek beni.güzel dileklerine çok teşekkü ederim.

    gülçin;daha iyiyim,kendi kendimi onarıp iyileştim.kimseden destek olmayınca bunu başarmayı öğreniyorsun.ha çok da demişimdir beceriksiz saftrik olaydım da çoluğu çocuğu anne-kaynana kucağına atıp havama bakaydım.o da bu vakitten sonra imkansız:)

    rozerinin annesi;çoook teşekkürler.yorulmadan yaşanmıyor be mecburuz bir yerde.

    mor menekşe;umudunu yitirmeyen hep olabilir peşinde giden biriyim.yoruluyorum ama pes etmiyorum hiç.dileklerin için çok teşekkür ederim.

    dilek;oluruna bıraktım lakin hayatıma garip gurup zamanlarda girmeleri cozutuyor beni.tam unuttum boşverdim diyorum şak bi telefon.sanki can ciğer kuzu sarmasıymışız gibi koyultmaları sohbeti.ben mi tuhafım onlar mı valla çözemedim dilek.öf sen de tezden gelseydin be bacım:(

    büşra;anlayış küpü değilim ya ben.kötü yanlarım da epey çok.dua et demişsin.bunu diyen çokça oldu.lakin içimden gelmiyor.ne halleri varsa görsünler noktasına varmışım artık:(duların için sağolasın.

    YanıtlaSil
  41. Ağlamak isteyince okurum yine şu an normalim arızalı :)))bak takipteyim ödül istiyorum :))

    YanıtlaSil
  42. Sizi yeni buldum,siteyi gezerken bu yazıya rastladım..İcim acıdı.Benim arkadasım bayramdan once 5,5 yaşındaki kızını kaybetti yine kanser illetinden.Beni asıl üzen annenizle ilgili sıkıntılarınız.Neylersin ki bazı insanlar bencil oluyor ve anne olmak bile onları degistiremiyor.Sizdekinin bir değişik modeli de bende var.Sevdiğim bir büyüğüm kendisine ebeveynimden yakınınca" yel değirmenleriyle savaşma " demişti.Bu sözü kendime rehber ettim.Kendi akıl ve ruh saglıgım icin onları affettim ve kurtuldum.Artık sloganım su"az beklenti,cok mutluluk" İbret alıp aynı hataları yapmazsak bu dünyadaki varlığımız anlam kazanacak.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  43. hep böyle güçlü müydün. yoksa bu yaşadıklrın mı güçlü kıldı seni bilmem. ama beni gecenin bu saatinde ağlattın ve sua ettim senin için. Rabbim bir an evel salaha kavuştursun annenle seni....

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

KREŞ

Evet ben işe kızımsa kreşe başladı. içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım. yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu. gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım. babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel . öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece a

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm