Ana içeriğe atla

cumartesi gel-gitleri 2

***minnoşumu ilk doğduğu aylarda oğlumdan kalan ve her yeri sapasağlam olan bebek arabasına koyup gezdiriyorduk.ne yalan söyleyeyim modelinin eski oluşu,her bir yerinin ayıcık resimleriyle süslü olması ve lacivert rengi hep rahatsız etti kafamı.yok dedim olmayacak böyle.illa yeni ve hoş bir arabası olsun kızımın.eşim duramadı çeneme ,aldık:)resmi yanda ,detayları işte burada 4 ay kullandığımız yeni arabamız.evet saltanat 4 ay sürdü.ne mi oldu.eşek sıpam içine koyduğumuz anda çığlığı basıyor.illa inecek iki ayağının üzerinde arzı endam edecek.artık vitrin camı mı olur yol üzerindeki bilumum heykel,ağaç,bank mı olur ne bulursa tutuna tutuna sıralayacak.saatte 0,3 km.yol katediyoruz sayesinde.eşimin yüzüne bakasım gelmiyor tabi."gittin aldırdın ya bana o zımbırtıyı ,hiçbir şey demiyorum daha sana" der gibi bakıyor çünkü:)

***günlerdir uyku sorunsalında kıvranan kızım bu gece uyudu.uyudu dediysem 3,5 saatte bir mırıldanma şeklinde.onu dahi duymamışım.çok bitkin ve gergindim.koncam uyutmuş 2 kez.ayrıca 2 kez de üstünü örtmüş.cuma ve c.tesi gecelerini en çok bu yüzden seviyorum artık.koca kişisiyle aynı odada uyumak paha biçilemez:)



büyümüş de kapı nöbeti tutarmış

***oğlumun okul başarısı özellikle yeni okula geçtiğinden beri daha da arttı.ben zaten ufacıkken dahi ondaki pırıltıyı görmüş,"çocuk dediğin zekayı anadan, boyu babadan alır"sözünün oğlumuzda aynen vuku bulduğunu cümle aleme söylemiştim:))bu özlü söz de neyin nesi diyenlere ilimsel ve bilimsel izahı için tık tık:))sınıf 1.ni geçmiş.hemen tüm yazılılardan 85 ve üzeri alıyor.(maşallah deyin yolmayım:))))okuldan gelir gelmez "anne tahmin et bugün şu yazılıdan kaç almışım"diyor.hevesli kerata.yine bir okul dönüşü aynı soruyu sordu.
"90 mı 100 mü kaç ?"dedim.
2 tane 100 almış."iyi güzel" dedim.mutfakta yemeğimi yapmaya devam ettim.
"annneee umurunda değil farkında mısın"demesin mi:)
"olur mu annecim ,çok seviniyorum böyle akıllı oluşuna"
"alıştınız tabi böyle olmasına notlarımın,sallamıyorsunuz beni"deyiverdi:)))kurduğu cümledeki kelimelere mi hayran olursuuun,anlam bütünlüğüne mii çözemedim yani.gülüştük,sarıldık ,koklaştık.eline en sevdiği şey olan ton balığını koyup,akşam yemeğin bu deyince nasıl bir sevinç çığlığı attı,şaşarsınız:)tüm yemeklere mesafeli ama balık görünce gözleri yuvalarından oynayan oğlum benim:)

***hani bekleriz ya hep ha yürüdü ha yürüyecek diye bebekleri.işte bizimki de 2 ayı geçkindir sıralıyordu.nihayet 2 hafta önce adımlarını kendi başına atmaya başlamıştı ki araya hastalığı girince durdu.ailece tekrar adım atsın diye yapmadığımız şebeklik kalmıyorken 2-3 gün önce emeklemeyi öğrendi:)))ya sıralıyor ya emekliyor.o geriledi biz gerildik.yürümekten vazgeçti sanki.halimizin tam tanımı ;millet gider aya ayşe gidemez yaya:))

***dün markette peynir seçiyorum,görevli kadın bir parça uzattı tatmam için.uzanıp alayım dedim bendeki elektrik kadını çarpıverdi.ikimiz de gülüştük."çok fazla elektrik yüklüsünüz" dedi.kızı gösterdim.sayesinde dedim.bilmem ki içinden ne geçirdi.inanmadı sanki."hani ufacık yavru ne kadar stres yaratır ki koca insanda,olsa olsa sevinç duygusu veriyordur"der gibi baktı.blogumun adresini verip tüm yazılarımı oku,o zaman halimi anlarsın diyesim geldi.saçma sapan düşüncelerden sıyrılıp peynirimi sepete attım,olay mahallinden uzaklaştım:)

***somon rengi ve pudra rengi modası aldı yürüdü.o renklerden bir bluz almazsam çok üzülürüm.iyi al o zaman diyorsunuz duyuyorum. iyi de denediğim her bir body,gömlek,bluz ve türevlerinin niye illa boyun bölgesi absürt derecede açık ???az eğilsem ful manzarayım hatta çoğunda eğilmeden zaten manzarayım:)ben bir omzumu açık bırakmak istemiyorum,giydiğim bir kıyafetin altına bir kat daha kıyafet giymek istemiyorum.hayır yani yazın ortasında iki kat giymemin ne alemi var.yeni modalar türeten sivri zekalara uyuz oluyorum.adam gibi klasik yakalı üstler satmayan mağazalara ifrit oluyorum.ve bu yüzden kaç aydır o renk bir baharlık-yazlık a-la-mı-yo-rummm:((

Yorumlar

  1. ŞU zeka olayını hiç duymamıştım ama süper bir sözmüş :) ilk fırsatta eşime söylemeyim kıyafet konusuna gelince sonuna kadar katılıyorum sana bir ben kapalıyım çok beğendiğim halde hiç alamıyorum
    çok uzun oldu galiba ama bu son :)
    facebooktaki sayfanı ben beğenince benim sayfadaki arkadaşlarda beğenmiş umarım sorun olmamıştır

    YanıtlaSil
  2. o söze ben de bayılıyorum:)
    facedeki hadiseyi anlayamadım çok şaşırdım sonradan farkettim:)neden sorun olsun ki aşkolsun:)

    YanıtlaSil
  3. uykusuzluk ne zordur ama bilirsin geçer, bir de o mis kokuları olmasa çekilmezler ama söylemiyoruz öyle:)

    YanıtlaSil
  4. Kıza da oğlana da benden kocaman bir aferin.Ama o 100'ler için daha büyük bir aferin.Maşallah,sonuna kadar böyle devam eder inşallah.
    Bahsettiğin absürd derecede açık kıyafetlerden ben de muzdaribim.Blogda da yazmıştım hatta.Hala arayış içindeyim.İlla pudra rengi demiyorum bile ben,ne renk olsa razıyım artık.Yeter ki hoş bir şey bulayım.
    özlem

    YanıtlaSil
  5. sorun olmamasına sevindim inan senin kadar bende şaşırdım çünkü benim sayfadakilerin çoğu türk değil türkçenin tsini bilmiyorlar :)

    YanıtlaSil
  6. bir annenin evladının başarısını görmekten başka ne mutlu edebilir ki nice güzel başarılarını yaşarsını hep bilirlikte sayfa tasarımını çok beğendim hele o güller yok mu muhteşem

    YanıtlaSil
  7. minik erkek umarım başarıyı düşürmez ergenlikte sitarem. geçmiş olsun bebiş uykuya başlamış,tabii sen de.
    kıyafeti hiç sorma birileri bizi lahana gibi soymaya çalışıyor sanki. bu da yeni yazı konum olsun sen de ilham perim

    YanıtlaSil
  8. aslı;yok güzelim söylemiyoruz:)

    özlem;sağolasın.
    sadece ben değilim eminim muzdarip olan.peki ama kim alıyor onları???

    şerife;nasıl anlayacaklar peki:)))acaba dil seçeneği mi eklesem bloguma:)))

    YanıtlaSil
  9. eda;teşekkür ederim ve hoşgeldin

    neval;benimki sonradan açıldı.arap atı misali:)umuyor ve diliyorum ki ergenlik belasına sürünmez dersleri.

    YanıtlaSil
  10. Canım oğluşuna kocaman maşallah Allah nazarlardan saklasın.
    O elektrik çarpma olayı ben de hala var geçemedi bir türlü :)))

    Düzgün kıyafet bulunuyor ama gezmek gerekiyor yakası çok açık olunca çocuklarla sorun oluyor eğilmek dert bizim de sürekli eğilme pozisyonunda olduğumuz düşünülünce:))
    İkiler , Mark's & Spancer , Mango, LCW bakabilirsin arada hoş kıyafetler bulunuyor aklıma gelen başka bir mağaza olursa yazarım sana:)

    YanıtlaSil
  11. hep diyorum alemsin diye o lafları nerden buluyonda konuşuyon neydi:))
    zeka anneden boy babadan mı:))hemen kullanmalı bu lafı:))
    giysi konusunda şu yaka konusunsa bnde iflit oluyorum zzaten eğil kalk kimseye görüntü vermek istemiyorum açıkcası:((
    kızının ve oğlunun maşallağı var her ikisinede kocaman maşallah anasına bak yavruyu gör:))

    YanıtlaSil
  12. Paylaşımların güzel ve akıcı. Sayfanı beğeniliyor bizm ev halkı tarafından da..

    YanıtlaSil
  13. Oğluşa kocaman MAŞALLAH benden de.Başarıları daim olsun İnşallah.
    Benim cadılarda neredeyse hiç binmediler arabaya. hatta mama sandalyesine bile oturtamadım ,yaramazlık aracı olarrak kullandılar sadece.
    kıyafet konusunda hepimiz aynı dertten muzdarbiz sanırım :(

    YanıtlaSil
  14. aylin;ahh güzelim o mağazalara da girip çıkıyorum.beden belası var bende.üst 44 alt 42 rezalett:)kotona girdim dün 50ye kadar beden yapmışlar.ama dediğim gibi yakaları iğrenç.LCWde de bulamadım mangoda da:(

    bigo;lafım doğru ama uydurmadım.hatta yazıma ekleme yaptım kaynak bile gösterdim:))bir daha oku o kısmı:))

    prof;sizin ev halkı kimdir kaç kişidir,anne var mıdır aralarında:))

    özi;demek bu kız milletine has bişi:)ve kıyafet mevzuunda çok fazlayız anlaşılan:(

    YanıtlaSil
  15. Zeka olayına bittim, hemen içeri geçip bu bilimsel bilgiyi paylaşmam gerekiyor, oğluşa maşallah, bendeki karamürsel sepeti mübarek, hem hoş hem boş, 50 ye seviniyoruz, canı sağolsun da dilimizdeki teselli:))) hiç pusette dolaşan bir bebem olmadı benim, halen özenirim alışveriş merkezlerinde pusette dolaşan kuzulara, benim kaymak da kadayıf da oturttuğun an ateşe atmış muamelesi yapardı öptüm seni.

    YanıtlaSil
  16. OOOhh maşallah nazar demez inşallah bu kuzulara...arıca biz kızlar kucukte buyukte olsak aynıyız hamurumuzda warrr canm... Allahım ikisi içinde hayırlı yazılar yazsınnn

    YanıtlaSil
  17. büyük bir keyifle okudum yazını bebek arabanızın hikayesi ben burağa her oyuncak aldığımda tekrarlanıyor yüzüne bakmıyor benimkindeki yüz ifadeside aynen öyle oluyor yüz ifadesini geçtim direk kelimelerle ağzından dökülüyor adam bıktı valla artık..oğluşunada daha nice nice başarılar diliyorum ALLAH nazarlardan korusun inşallah birgün güzel bir yerde olduğunuda görürüz teyzesi olarak bizde gurur duyarız..şu kıyafet meselesine hiç girmiyorum aynı dert bendede var dikiş bilgim olsa valla kendim dikicem artık ..

    YanıtlaSil
  18. somon regini ben de sevyorum da, kilolarla ı ıh:)

    YanıtlaSil
  19. o notlarını "sallamadığınız" çok bilmiş oğlunuzun kurduğu cümlelere maşallah diyorum ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

KREŞ

Evet ben işe kızımsa kreşe başladı. içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım. yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu. gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım. babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel . öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece a

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm