Ana içeriğe atla

Koca Dediğin


koca dediğin nedir sevgili bayan okur?aşk meşk uğruna kapıldığın bir gemi mi yoksa içinde ruhunu teslim ettiğin koca bir sığınak mı?ya da koca dediğin kağıt üzerinde basit bir imza karalaması mı?


koca dediğin senin için başka komşun hatice için başka .gelgelelim senin anlam yüklediğin bu "koca" aslında nasıl bir mana!


aşık oluyor koşa koşa evleniyoruz ya hani .bak o vakit gözümüz kömür karasıyla kapanmış yanlışı doğrudan ayıramaz oluyoruz.safi aşkı ele alıp er kişiye varanların, duygusal yıkım ötesine geçemediğini tüm dünya biliyor .yoksa sen hala uyuyor musun:)


içinde ruhunu teslim etmiş de olabilirsin ,kocam benim her daim sığınağımdır diye diye.iyi ya o sığınak hiç mi yerle bir olmaz; fırtınayla borayla olur olmaz bir afette.güçlü müsün yeterince bir bak kendine.sığınacağı limanı bulup 20 sene demir atan çaptan düşmüş balıkçı tekneleri gibi kopacak en ufak fırtınada önce sen alabora olmayasın yoksa.


aaa belki de koca dediğin bir imza bir de her ay düzenli paradır sen gibisine.ne aşkı ne limanı benim tüm aşkım sığınağım cebimde limiti bol kredi kartım diyenlerden misin yoksa:)her sabah günaydın diyerek gözünü açtığın hayata sadece bol sıfırlı hanesinden bakacak ucuz bir kadın olmak rüyasıyla.


koca dediğin bu üç anlamdan hiç biri değil biliyor musun sevgili bayan okur!


aşk yıllandıkça sevgi ve bağlılığa dönüşmedikçe adı şarkı nakaratlarında kalacak kadar haindir .aşk vazodaki güller gibi ilk zamanlar en taze en güzel haliyle varken zaman geçtikçe kuruyan gül matemindedir.aşk sevgiliyken güzeldir ve orada gerçek haldedir.evliyken aşkın ömrü taş çatlasa 2 senedir.zaten aşka harcanan enerji sağlıklı bir vücut için ömür boyu kaldırılabilir bir yük değildir.aşk dolu dolu bir sevgiye,ilgiye ,şefkate kopulmaz derecede bağlılığa dönüştükçe güzeldir.


biliyor musun kocayı sığınak görmenin en kötü tarafı kendini köreltmektir zaman ve evlilik içinde.o yoksa sen yok musun yani.onun gücüne mi bağlı yaşama tutkun.ya çocukların kimi örnek almalı sadece babayı mı.dev gibi adamdı ama karısı bir şeyden anlamazdı mı demeleri hoşuna mı gidecek peki.ya o sığınak bir gün sana sığınmaya çalışırsa.hayat rolleri tersine döndürüp senin dimdik durmanı bekler olursa.iş ,aş senin eline kalırsa.hazır mısın buna.ya da hazır olabilecek misin yaş aldıkça.


ah ahhh en zor takım para sever takımı ve sen o takımın en popüler bayanısın değil mi.üç günlük dünyadan alınmadık tat ,alınmadık ayakkabı ve alınmadık abiye bırakmamalısın tabi.koca dediğin önü dolar arkası tl görünümlü olmalı,kocacım dedikçe kadını paraya boğmalı doğru ya:)buraya kadar iyi hoş ta niye daha evliliğinin ilk yıllarında samimi arkadaş toplantılarında ağlar halde görüyor herkes seni.uzun süren iş seyahatleri artık dayanılmaz oldu değil mi.sadece sarılmak için bile"vaktim yok uçağı kaçırıyorum"sözünü duymaktan ne kadar da usandın.ve belki başka bir kadının varlığı ihtimaliyle deliresiye yara aldın.paran yara bandı bile olmuyor sana baksana!


koca dediğin ne şu ne bu ne o .tanımın içinde hiçbir değer saklı değil kanaatimce.illa bir sebeple evlenmek ne manasız bir hamle.kendimi körelttiğim,toplum içinde küçüldüğüm,ardımdan gülünç hikayelerin baş rol oyuncusu olduğum muhabbetler olsun benden geride.


kafamı yastığa koyduğumda yanı başımda soluk alan bir nefes,sabah uyandığımda varlığından sevinç duyduğum bir adam,dar günümde gerçek umutlar vadeden ama en çok da huzur veren bir insan,gücüyle güçlendiğim gücüne güvendiğim sevdiğim.ve hep özlediğim.sanırım sadece bu koca dediğin!

Yorumlar

  1. Son paragraf süperdi... Kesinlikle o koca dediğin..

    YanıtlaSil
  2. Bu yazıyı okuyunca farkettim ki, sığınılan o liman benmişim bizim evliliğimizde hep...

    YanıtlaSil
  3. kocayla aranızda sert rüzgarlar esmiş belli ki;bunca ilham verdiğine göre...

    YanıtlaSil
  4. gerçekten süperdi yazı. son paragraf gerçek eş...

    YanıtlaSil
  5. Çok hoşsun Sevgiciğimm :))
    her bayanın eş anlayışı farklı oluyor tabiki, kişilik farkları..
    Senin eş anlayışın çok masum , allah gönlüne göre ağız tadı versin...

    YanıtlaSil
  6. Bende son paragrafa katılıyorum..Bu cümleleri kurmaya vasile olan kocaya da helal diyorum..;)

    YanıtlaSil
  7. Süper tanımlamışsın,çok beğendim valla
    :)

    YanıtlaSil
  8. ne güzel yazmışsın, son paragraf süper...

    YanıtlaSil
  9. Toplum evlenmeyenleri ayıplamı bıraksa keşke..Beli ki bir sebeple evlenmek istemiyor.Senin son paragrafta yazdığın gibi birini bulursa evlenecek:)Eline sağlık..

    YanıtlaSil
  10. Can bebe kullanmıyorum Sitare, ama reklamda bahsettiği cpmfort dryı bir denemek istiyorum bakalım nasıl..

    YanıtlaSil
  11. ahh koca dediğin hiçbirşey olsun isteyecek kadar kızdığın anın hemen ardından bile herşeydir:P bende çocuk yok diye mi böyle yoksa sizde de öyle mi bilmiyorum ama sığınacak liman olmanın ötesinde birbirimize,biraz da evlatmış gibi koruyup,kollayıp,gözetme hali var...aşkın değişkenleri de en az aşk kadar güzel ya,buna da şükür:)

    YanıtlaSil
  12. ahhhh canım sevgicim.... varmı son paragraftaki gibi koca:)))))))))

    YanıtlaSil
  13. sitarecim koca dediğinde netice de bir insan evladı ama ya.. bu kadar da üstüne gitmemek lazım :))

    YanıtlaSil
  14. çok güzel yazmışsın canım iki gün önce böyle bir yazıda ben yazmak istedim ama içimdeki duygular aynı

    YanıtlaSil
  15. ay ne güzel anlatmışsın, okurken düşündüm hep biz hangi paragrafı yaşıyoruz diye, biraz ordan biraz burdan ama temennim son paragraftaki gibi olmak :))Blogger anneyim canım, takipteyim, beklerim bloguma :)

    YanıtlaSil
  16. merhaba canım bende ödülün var bloğuma uğrayıp ödülünü alırsan sevinirim:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. Ne kadar güzel bir yazı sevgi ya
    Gerçekten harika silkeledi beni...

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel bir yazı olmuş..Emeklerinize,ellerinize sağlık..SEvgiler.)

    YanıtlaSil
  19. Harika bir yazı olmuş canım,arkadaşlarla son paragrafta hem fikirim ;)

    YanıtlaSil
  20. harika bir yazı çok duygulandım

    YanıtlaSil
  21. Yazı çok hoş ya ağlayacaktım. Bende beklerim.
    www.bakbuharika.blogspot.com
    Eğer kullanıyorsan Facebooktan da takip edebilirsin

    http://www.facebook.com/pages/BaK-Bu-HaRiKa-DeKoRaSyOn/447201555298044

    YanıtlaSil
  22. resimler harika :)
    banada bekelrim =)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

KREŞ

Evet ben işe kızımsa kreşe başladı. içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım. yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu. gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım. babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel . öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece a

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm