Ana içeriğe atla

KREŞ

Evet
ben işe kızımsa kreşe başladı.
içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım.

yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu.

gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım.

babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel .

öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece annelere en çok ihtiyaçları olan geri bildirimi sağlamış oluyor.yine benzer şekilde anne de çocuğuyla ilgili öğretmenin bilmesini istediği konuları oraya yazıp yolluyor.

kızımla ilgli öyle olumlu şeyler yazmış ve öyle güzel sözler sarfetmiş ki .öğretmenimizin ayrıca eşime ayrıca 3 gündür  "sanki aylardır bizimle ,hiç yabancılık çekmiyor inanın.biz çok eğleniyoruz onunla"demesi beni huzurun zirvelerine çıkardı adeta.
üstelik kahvaltı ve öğlen yemek yeme konusunda sıkıntı da yaşatmıyormuş.şükürler olsun.ben bu günleri görecek miydim?

Eee anası bunca sosyal olursa kızı da girdiği ortamda hemen kaynaşır tabi.kesin bana çekmiş:)

20 aylık bir çocuğunuz varsa bir kreşte şunları bunları aramalısınız diyen bir yazı değildi bu farkındayım.zaten öyle bir yazı yazma niyetinde değildim.bu yaşlarda olan bir çocuğun iyi bir bakım almasının temelinde ilgi ve sevgi yeter bence.temiz,eli yüzü düzgün,güzel ve akıcı bir türkçeye sahip,güleryüzlü,neşeli  ve en çok da çocukları sevdiği besbelli olan bir öğretmen ve bu özelliklere sahip her kreş en ideal kreştir benim kanaatime göre.yıllar yılı oğlum için de aynı düsturu yol ettim şimdi kzımda sıra.

en doğru söylemiyle sabahları çocuğunuzu huzurla bırakabileceğiniz,döndüğünüzde onun yüzünde güller açtığını görebileceğiniz bir kreş bulabildiyseniz sizden şanslısı yoktur.bundan sonrası ancak resimlerimizle nokta olur.



***resimlerin hepsi kreştekiler tarafından çekilmiş ve facebook sayfalarına koyulmuş.ben oradan indirip paylaştım sizinle.
kzıım ve kızımın öğretmeni

oyy yavrum
seni yerim yerim yutarımm annemm

şu saçın şekline bakar mısınız,öğretmeni yapmış.çok beğendim beeen.






Yorumlar

  1. Ayşecik pek mutlu gözüküyor, inşallah hep öyle keyifle güler.. Saçlar da harika :)

    YanıtlaSil
  2. inşallah deliş ,o güldükçe gülebilirim sanki.içim acıyarak verdim ama umduğum şeyler gelmedi başıma.

    YanıtlaSil
  3. öğretmeni çok mantıklı bir şey yapmış tam da ailelere gerek olan yazılı bir bildirim çok harika!

    Böyle kreşlere can kurban:):)

    YanıtlaSil
  4. AHAHAHA İLK RESİMDEKİ GÜLÜŞÜNE BİTTİM

    YanıtlaSil
  5. ay maşallah ya ne kadar sevimli ve canayakın gözüküyor =)
    İnşallah her şey yolunda gider =)

    YanıtlaSil
  6. çok mutlu gözüküyor ayşe, ne güzel gözün arkada kalmaması:)

    YanıtlaSil
  7. sen kendi derdine yan canım, çocuk gayet mutlu, neşeli, keyifli:)) ben bu model saçlara fiskiye modeli diyorum, çok tatlı olmuş. maşallah, maşallah... nazar değdirmeyelim çocuğa:))
    umarım herşey yolunda gider, güzel gelişmeler bunlar. şanslıymışsınız...
    sevgiler sevgicim:)

    YanıtlaSil
  8. maasallah diyelim nazar degmesin o zaman bu huzura.cok mutlu gorunuyor resimlerde, yuzunden gulucuk eksik olmasin insallah :))

    YanıtlaSil
  9. Çok tatlı maşallah...:) öperim prensesi annesiii :D

    YanıtlaSil
  10. Mutluluğun,memnuniyetin daim olsun inşlh bende 33 aylıkken vermiş ve her Allahın günü kendini yemiş bir anne olarak Allah iyilerle karşılaştırsın yeter diyorum.

    YanıtlaSil
  11. Maşallah Ayşe'ye, memnun olmanıza sevindim kreşten ne mutlu size:)

    YanıtlaSil
  12. canım maşallah ne kadar tatlı kızın var. rabbim hep güldürsün inşallah sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Maşallah diyeyim önce ne güzel yuvayı sevmesi çok önemli. Bende oğlumu verdiğim ilk yuvada sizdeki gibi öğretmen not yazıyor eve gönderiyordu. İlk başlarda güzel geliyor insana ancak sonraları kendini tekrar eden yazılar biraz huylandırıyor. Bir de her çocuk için öğretmen not yazıyor minimum 5 dakika da yazsa 8 çocuk için 40 dakika not yazıyor bu arada çocuklarla kim ilgileniyor diye düşünmeden edemedim ben. Benim kayınvalidem de emekli bir ilkokul öğretmeni ve yaklaşık 5 sene yuvalarda müdürlük yapmış. Özellikle yemekleirnin hepsini yedi, aman çok güzel yiyor gibi geri bildirimlere çok inanmamam konusunda beni uyarmıştı. Ilk önce moralim bozuldu hatta kendisine kızdım. Ancak ilerleyen zamanda bunun çok yalnış olmadığını gördüm. Özellikle ilk gittiğimiz yuvaya bir gün kahvaltı zamanı yemekhanelerine gitmek istediğimde çocukların tabaklarındaki yiyeceklerin inanıolmaz az olmasıyla şok yaşadım ve oğlumu derhal ordan aldım. Yuvayı sık sık günün farklı zamanlarında ziyaret etmek lazım öğle yemeğine, kahvaltıya oyun sırasında ben fırsat buldukça uğruyorum ve haber vermemelerini çocuğu içerde görmek istediğimi söylüyorum. allaha çok şükür yeni okulumuzdan çok memnunuz ama hiç bir zaman kontrolü bırakmamak lazım :)

    YanıtlaSil
  14. hayırlı olsun.. yerim o gülüşünü yaa
    maşallah
    çocuklar için en iyisi aslında. evde sıkılıyorlar. nereye kadar aktivite yaratabilirsin ki...

    YanıtlaSil
  15. Hayırlısı olsun Sevgi'cim. Minnak bir bebiş o daha ama maşallah nasılda kolay uyum sağlamış. Dediğin gibi valla. Böyle anneye böyle evlat. Sosyal sosyal :) 41 kere maşallah

    YanıtlaSil
  16. hadi hayırlısı olsun inş,Maşallah ço k şeker ,öpsek yanacıktan,selamlar

    YanıtlaSil
  17. İlk fotoğraf herşeyi anlatıyor başka söze gerek yok:))

    YanıtlaSil
  18. vay vay vay... maşallah küçük cadıya yaaa. çok tatlı resimlerde-ki orjinalide çok tatlı test ettim yani:) ve bencede çocuk mutlu ise kreş iyidir:) öperim

    YanıtlaSil
  19. nihayet huzursuz günlerin sonu olur inş. sitarem

    YanıtlaSil
  20. Çocukların daha doğrusu bebeklerin bu kadar küçük yaşta kreş ortamına bırakılmalarına şahsi olarak karşı olduğum için bu konuda ne yorum yapsam diye düşündüm. Insallah sen ve kızın çok mutlu olursunuz ama tüm bebekler için en güzel ve gercekten mutlu olacakları yer anne yanıdır tabi. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  21. Allahim sükürler olsun yorum yazabildigim icin!

    Sira sana gelince hep bizim oglan zirladi durdu masanin etrafinda,masaya cikmak istiyor ,cikiyor evte izin veriyorum ama yaptiklarini bir görsen,bilgisayari salliyor deli gibi,yan tarfataki kasayi salliyor! basiyor ,klavyenin üstünde oturup birde siritnasi yokmu,iste o zaman herseyi unutuyorum,bozulursa bozulsun,napim diyorum ama yinede hemen indiriyorum tabiki!zaten esim onu bunu tamir etmekten bosvakit bulamiyor,hep beraber birseyleri hallediyoruz istemeden de olsa!

    Sendi Aysecigin su bal dudakli güzel fotografini hemen kaldir bence nazar degmesin kizima!

    Cok sevindim senin icin,ögretmenlerininiz bende tebrik ediyorum buradan,bizde de buna benzer seyler yapiyorlar ama günlük degil,hatta senede bir kez evlere ziyaretede geliyorlar,nasil bir evde yasiyoruz yada durumu hakkkinda,fikirler,görüsler icin...

    Süper bir olay cocugun hakkinda yazilip kayit alinmasi!

    Eger fotografta cekiliyorsa hep,bunlar icin de bir albüm düsünebilirler,orayi bitrdiginde kendisine verilmek üzere,bizim icin cok kiymetli o albüm,birde arkadaslarinin fotograflari ve ögretmenleride var!

    Hep mutlu günlerin olsun canim,kizin sana cok benziyor ne güzel!sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. defter yöntemini başka birkaç kreşte daha görmüştüm, güzel gerçekten. bence de 20 aylık bir çocuk için en büyük kriter güvenli, huzurlu bir ortamda sevgiyle oynaması ve ihtiyaçlarının giderilmesi. yani eğitimden çok bakım. ve siz de bunu bulmuşa benziyorsunuz, hayırlı olsun :)))

    YanıtlaSil
  23. maşallah mutlu görünüyor,hep öyle devam etsin dilerim...
    şimdi fotograflara bakınca birkez daha içimden geçmedi değil ama ufak bir bebeği ne zordur yuvaya göndermek...

    YanıtlaSil
  24. bu yaşlardaki eğitim ve sosyallik kalitesi çok önemli...

    bebişe gelince de, maşallah!:)

    YanıtlaSil
  25. hadi hayirli olsun.
    hep böyle devam etsin.

    YanıtlaSil
  26. maşallah kızın çok şeker :)

    Ne güzel olmuş herkes içinde. Onların kreşte mutlu saatler geçirmesi anne-babaları da çok etkiliyor

    YanıtlaSil
  27. Maşallah canım bebişin çok tatlı :) benim çocuklarımda okul dönemine kadar kreşlerde büyüdü. kreşler de çocuklara iyi bakılması ve sevgi gösterilmesi çok önemli çalışan anneler için..

    YanıtlaSil
  28. Maşallah. Allah hep böyle mutlu etsin kuzucuğu:)

    YanıtlaSil
  29. Maşallah güzel kızın hakkaten mutlu görünüyor. Allah yüzünde gülücüğü eksik etmesin.

    YanıtlaSil
  30. Haklısın sabah gönül rahatlığı ile bırakmak kadar güzeli yok seni çok iyi anlıyorum canım.
    Resimlerde çok tatlı görünüyor prenses 41 kere maşallah :)

    YanıtlaSil
  31. gözün aydın olsun Sİtarem,inşallah hepiniz için en iyisi olur bundan böyle.
    Öperim seni de güzel kızını da...

    YanıtlaSil
  32. oy o gülüşü yerim ben , ağzı resmen kulaklarıyla ahbap olmuş :)
    Öğretmeni ne güzel bir çalışma yapıyor.İnşallah hep böyle gider Sevgi ..saçlar konuşuyor bu arada :)

    YanıtlaSil
  33. Gözünüz aydın Sevgi'cim, hayırlısı olsun. Rüzgar da 22 aylık başlamıştı yuvaya. Yavaş yavaş saatleri artırarak tam güne geçtik bir seneden biraz fazla bir zamana yayarak. Şimdi hala aynı anaokuluna gidiyor, aynı öğretmenlerle, büyük nimet gerçekten. Anaokulundan hiç bir ütopik beklentim yok benim de, sevilip sevmesinden başka.

    YanıtlaSil
  34. Sevgi sadece ilk fotoğraf yeter anlatmak için herşeyi, o nasıl bir gülüş, o nasıl saçlar, o ne tatlı yanaklar. Bizimki 19 aylık, hiç düşünemiyorum bir ay sonra kreşe başlayabileceğini, maşallah kızın çok uyumlu demek ki, öğretmeni de 20 yaşında yok sanki :)
    canı gönülden diliyorum mutluluğu hep böyle devam etsin.
    not: kız aynı sen :)

    YanıtlaSil
  35. ne güzel dilekler ne iç açıcı sözler yazmışsınız.hepinize ayrı ayrı sevgiler ,öpücükler yolluyorum.

    yok yoook öpücüklere boğuyorum sizi.

    hepimizin yavruları huzurla,sağlıkla büyüsün inşallah.

    YanıtlaSil
  36. Maşallah okula gittiği günleride görursün:)))))))))))

    YanıtlaSil
  37. yazıyı okudum tam dedim anasının kzı ama sen demişsin zaten:))
    eee kişi kendini bilmeli:))
    maşallah bu güzelliğe mutluda eeee sorun da yok ozamn:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  38. yazıyı okudum tam dedim anasının kzı ama sen demişsin zaten:))
    eee kişi kendini bilmeli:))
    maşallah bu güzelliğe mutluda eeee sorun da yok ozamn:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  39. maşallah okul hayatı hep böyle yüzünü güldürür inşallah, sevgiler

    YanıtlaSil
  40. Hdi hayırlısı olsun..sevgilerrr...

    YanıtlaSil
  41. Hey Allahım yaaa.. Çok şeker. Maşallah..

    YanıtlaSil
  42. Çok sevimli Allah bagıslasın...

    YanıtlaSil
  43. Of ne zor ya evlat sahibi olmak hep sağlıklı büyüsün tatlım hayırlı olsun kreşli günleriniz.

    YanıtlaSil
  44. saevgicim inan ki çok şanslısın...bir de hastalık mevzusu olmasa...biz bir ay ara verdik zeynep hergün ben daha iyileşmedim mi diyor.dahası saçına dokunamıyorum.sebebi öğretmeni gibi yapamıyormuşum sen yapma okula gidince öğretmenim yapar diyor:))
    allah huzurunuzu daim etsin.çok sevindim.güzel kreş haberleri beni o kadar çok mutlu ediyor ki...

    YanıtlaSil
  45. kıyamam cok duygulandım okurken...bız calısan bayanlar ne cok seyı kacırıyoruz ne cok ılkı :(((( ayy cok fena olsum :(((( ınsallah hep guler o guzel gozlerı

    YanıtlaSil
  46. oy oy oy diyorum allah bağışlasın kızınla hep mutlu olun inşala :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm