Ana içeriğe atla

ekşi sözlükle kesişen "/İS\tanbul" halim

ozgurlugumun sehri
sevdiim her sey orada kendini bulur
oranin havasi suyu baskadir
martilari tren gari
sevisen asiklari
istanbul benim sehrim
(hamlet, 28.03.1999)
 
uzun zaman hasretini cektigim,ugruna kastıgım,kafamı yedigim zavalli bi sehir.sıkıntının obur adı.otomatik bunalım gazlayıcısı.bu sehri sadece ozlemek guzel.reel anlamda geriye donmek bozuyo gibi sanki insanı.
(cytae, 29.07.1999)
 
boğaz köprüsünden her geçişimde beni güzelliğiyle mest eden şehir. her seferinde bu güzelim şehrin başına bir şey gelmemesi için dua ediyorum desem yeridir.
(badb catha, 19.05.2004 17:37)
 
avrupa yakasını oturma odasına, anadolu yakasını yatak odasına benzettiğim şehirdir. ev gibidir.
(atkuyruklukertenkele, 08.12.2002 05:22)
 
galiba bu sehrin laneti var. onceleri cok atıp tutardım "ay cok kalabalık, ay cok güvensiz ay şu, ay bu" ama simdi orada bulunmak icin ölüyorum! sanki beni çağırıyor... ben de istiyorum guzel sehir sana kavusmayı ama ne yaparsın kader...
(bi bakalim bu nick secilmis mi, 28.05.2004 12:56)
 
'ah ah neden orda yaşamıyorum!'dedirten şehir.
(feraye, 04.01.2002 12:41)
 
karmaşada kaybolan, içinde binlerce kültürü barındıran ,içinde binlerce sırrı saklı tutan gizemli şehir.
(twust, 20.07.2004 12:55)
 
aşkla güzelleşir.
aşkı güzelleştirir.
(erisaa, 30.11.2011 16:32)
 
başka herhangi bir şehirle karşılaştırılması abesle iştigal olacak şehir.
benzeri olmayan, olamayan ve olması gerekmeyen biricik kıta bağı*.
ayrıca, kıskanılan ama kıskanıldığı itiraf edilemeyen şehir.
(cosmic girl, 06.01.2003 13:04 ~ 13:06)
 
yaşamak için sevgiden öte tüm varlığınızı sunmanız gereken hırçın bir sevgilidir.
(katedral, 19.02.2010 17:44)
 
aşıkların şehridir 453'ten evvel ve 453'ten gayrı..

adına yazılmış onca şarkı,şiir anlatır kaldırımlarının yolcusu sakinlerine aşkın şehri olduğunu..nice âşık, ozan, evliya ,aşık geçmiştir üstünden de kanatlarında korunmuştur kalbe yağan sağnak yağmurlardan.. kirlenen güzelliği bile sözcüklerin kifayetsizliğiyledir.. resmetmek zordur onu bilmeyenin gözlerine ve anlatmak zordur onu aşkın kollarında ızdırap çekmeyenlere..yanmayanlara ve yakmayanlara zordur anlatmak..

ne beyoğlunun et kokan sokaklarını anlatmak mümkündür, ne de galatanın geceye yansıyan ışıklarını..ne sultanahmet'in ihtişamını söyler dil ne de ortaköyün boğaza açılan penceresini açar bir başkasının gözlerine..o göz görmeyince, pencere eşsiz bir boğaza açılır mı sizce?

karmaşıksa da gezinmek sokaklarında, bir işkence olsa da köprüsünü geçmek; kirli ellerin ve çirkin yüzlerin arasında zor olsa da eğlenmek, gönlü hoş tutmak eğer uğruna yaşadığın biri varsa güzel bu şehir.. insan başlı yaratıkların kirletmeye çalıştığı bir şehri temizleyemiyorsa kalbiniz, durmayın çekin gidin bu şehirden..ama ne mümkün gözlerinizi açmış iseniz onun kollarında tıpki bir bebeğin annesinin kucaklarında doğuşu gibi..münkün müdür ki kopmak istanbul'dan ve anadan ve doğurduğu binlerce aşıktan?

peki öyleyse durmayın, çekin gidin bu şehirden..doğmayın bir başka istanbul sabahına, tatmayın meltemini boğazın..pes edin ve bırakın istanbulun yorgun kollarını çirkin siluetlerin salyalı boğazlarına..siz bırakın ki kirletsin kötü kalpli, insan başlı yaratıklar..
(babiesrar, 23.02.2010 10:26)
 
bazılarında olmazsa olmaz hüzün.dünyanın bin tane derdi,bir ki$inin elemi olur..ta$ır durur istanbul kaldırımları.hamal yatağıdır istanbul kaldırımları.ince topuklar üzerinde narende salınan da,takım elbiselisi de,öğrencisi de,herbi$eyiyle istanbul ta$ atmı$tır omuzlara.hayat kamburu yolcular garıdır bu $ehir.nüfusta dogum yeri istanbul diye karalanmı$sa bir arıza aramak usuldendir bende.aynı kaderi ta$ıma egosu mu,yanda$ arama merakı mı bilmem ama sokağa cıkmayayım bir kere.
insanlar..pazar malı fason insanlardan geçilmez olmu$ sokakları bu $ehrin.eski usul sağlam diki$,ruhu narin ellerle i$lenmi$ insanlar lekenirler diye korkuyorlar ister istemez.her$eyin sahtesi varken ve böylesine kandırılabilirken değerlinin harcını vermeye niyeti yok bu $ehrin.ve buradan bıkan, bıktığı için üzülen bir insan nacizane iki küçük gözle kocaman gördüğü o bit yeniği dünyayı her defasında bıkmadan usanmadan hayranlıkla izler.anlamaya çalı$madan.zira bilir anlamanın çözüm olmadığını.
gün ak$am olur.ba$ka insanlar ba$ka hayatları üçyüzaltmı$be$i tam yıllarıyla toku$turmayı küt diye beceremediği için ağır ağır geli$en aklıyla yargılar.ve suçlu her daim günah keçisi istanbuldur.
once sövülen sonra hep sevilen tek $ehirdir istanbul
(biskuvi, 04.11.2006 01:05)

 
***Tüm görseller ve içerikler alıntıdır.
***/İS\ istanbulda aşık olduğum,istanbulla aşık olduğum aşkımla benim baş harflerim:)

Yorumlar

  1. Ne güzel görseller seçmişsin, içim kıpırdandı, gidesim geldi.

    YanıtlaSil
  2. kızım neredesin arıyorum açmıyorsun telefonu????

    YanıtlaSil
  3. anaa aramışsın hakkaten .ben sessize alıyorum kız uyuyor.uyanınca ararım seni ok?

    YanıtlaSil
  4. görkem geçerken beni de al malum yolunun üstü:)

    YanıtlaSil
  5. İstanbul bir hayal şehri
    dünyanın en güzel şehri ence de
    oraya gidip boğazı görünce insan dünyadan uzaklaşıyor sankibu yazılanların hepsi ona yakışıyor
    seviyorum bne de istanbul'u

    YanıtlaSil
  6. şükür ki bu şehirde doğmuş ve yaşamaktayım yoksa çatlardım herhalde.
    eşim bende daha tutkun bu şehre hep"boğaz dan geçince geri dönesim var der:)
    bir de kıymet bilsek

    YanıtlaSil
  7. çok güzeel.

    7 yıldır istanbuldayım ama bursalıyım nereyi daha çok seviyorsun derseniz hala karar veremiyorum. ama eşim aşık bu şehire.bende aşkıma aşık olduğun için geldim ya bu şehire:)

    YanıtlaSil
  8. ilginç ve güzel bir post olmuş, sözlük resimlere tat katmış:)

    YanıtlaSil
  9. allahım bunun ankara sını yapmam lazım :)))))

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel fotoğraflar da yazılar da. Ben de sayıklıyorum son zamanlarda bir haftasonu gitmek için İstanbul'a ama nedense korkarım hep daha fazla kalmaya. Yaşar mısın deseler, ne cevap veririm bilemem, herhalde çocuk da olduğundan orda yaşamayı istemem lakin üç beş aydan fazla uzak kalmaya da gelemem. Çok güzel şehir vesselam.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

KREŞ

Evet ben işe kızımsa kreşe başladı. içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım. yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu. gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım. babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel . öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece a

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm