Ana içeriğe atla

abuğa subuğa sardıran yazı

  
 bursanın sıcağına nemine bilumum ifrit hallerine kallavi bir gönderme yapan upuzuun bir post mu olmalı bu.yoksa kuşlar ,çiçekler ,böcekler binbir renkli inekler diyerekten kendimi naturalist akıma mı yaklaştırmalıyım.yok beni bu havalar mahvetti ,hep bu havalarda eve ekmek götürmeyi unuttum türküsü seslendirmeyeceğim.bahsi geçtikçe 38 derece yüzde yüz nemli sıcağın beynimin uç sinirleri uyuşuyor.ya sabır diyorum daha da bir şey demiyorum.

  akşamları eve erkenden düşmeme lakin bende ne yemek yapma ne de yeme hevesi kaldı.sanki ocağa tencere koysam evin ısısı 1-2 derece artacak zannındayım.sanırım manyaklaşıyorum.dün ev işinden kaçmak babında hiiç yemek yapasım yok dedim koncama.niye dedi garibim:)bir sinirsel bakış yahut bir serzeniş yoktu sözünde.zavallıcık benden gelecek her bir söze gayet alışkın olduğundan dumura uğramış haller takınmayı yıllar önce terk etmişti zaten.aldı çantasını spora gitti.evin içinde minik kuzumla yumak olduk.artık "meme"demeyi de biliyor haspam.canı sıkıldıkça,sıcaktan daraldıkça "memme memme"diye peşimde dolanıyor.aslından çokça hakkı var.tüm gün neredeyse yanında yokum.hasretlik çekiyor napsın.

  koca kişisine acıdığımdan mıdır,ve hanımlığımı çürümeye bırakmaktan sakındığımdan mı bilemiyorum 1 kilo patatesi yıkadım doğradım haşladım,patates salatası yapmak için.biliyorum kesip haşlanmaz.biliyorum vitaminleri gider.biliyoruuum kesin sesinizi:)yaptığım çok ahım şahım işmiş gibi içine konacak malzemeyi,yağını-limonunu-tuzunu dahi er kişinin marifetli ellerine bıraktım.o ise elleri hazır tarzda donuk market ürünleriyle geldi.anladım ki benden umudum kesmiş:)acımakla ,boşvermek arasında gidip geldim.sıcak ve uykusuzluğun rehavetiyle kızla uğraşıma geri döndüm.

  oğlumun büyüdüğü ne kadar belli artık.yazının şu kadar paragrafında adı bile geçmemiş.saldım mı nedir.iki çocuklu kadın hali de bana pek uymadığı zahir.ikisine de aynı anda odaklanamıyorum.zaten ben birden fazla hiçbir hadiseye aynı anda odaklanamıyorum.odaklanma sorunum mu var.varsa bu mühim midir???

  oğlan komşu oğluyla alt alta üst üste geçiriyor günleri.çıkartmayı başardıkları yüksek volümdeki sesleri saymazsak gayet güzel bir geçimleri var.bazen iyi ki büyümüş diyorum.4-5 yaşlarında olsa napardım.kafama bir huni takmış gezinirken  adıyaman dolaylarında rastlanırdı bana artık.niye adıyaman derseniz kel alaka bir yer benim için de o yüzden.özel bir sebebi yok yani.altında bir şey aramayın:)

  benim aklım hala sivasta.öff nem mem olmayan yerler ne kadar cazip geliyor şu an bana."denizleri aşta gel kurbanın olam ,kurtar beni buralardan ne olur"diyeceğim kim vaar.üstelik bursa -sivas arası deniz de yokken absürt mü kaçtı ne bu şarkı.normal düşünüp muhakeme edemiyorum aha işte.akıl sağlığımı da tüketti buralar.kesin yok oluşa girerim ben.bir sitare vardı dersiniz.çığlık çığlığa öldü garibim dersiniz.ne dersiniz:)

  iş yerinde metrekareye düşen insan sayısında tuhaf bir artış var.huzursa aynı oranda azalış içinde.tadı kaçmış buraların.hani derler ya nerde çokluk orda .okluk diye tam da ondan olmuş. insan sayısına mukabil ses miktarı artışa geçince müzik dinlemek çin işkencesine dönüşmüş.karar almışla ,dileyen kulaklık takıyor dinliyor radyosunu,şarkısını.iy bir fikir aslında.biraz olsun soyutlandım buradan.vızır vızır sesler geliyor arka plandan.hem yazımı yazıyorum hem keyif çatıyorum.vaaayyy bee.pek sempatik bir kanal buldum tavsiye olunur.

  havası suyu bir yana tadı benden bir türlü gitmeyen şehrimden ,amca kızı düğününden resimler koyasım var.ez cümle alışamadım sanırım tatil dönüşüme,alışamıyorum niyeyse:(

kına gecesinde sürekli oynadı şirine


her kucağıma alışta çarçabuk aşağıya indi ,piste koştu zıpır
aşklarım bizi uzaktan seyre daldı


gelin de bizim arkada görülen zatı muhteremler de:))

kayınpeder ve kayınvalidem onca torunlarından ilkinin düğününe tanıklık ettiler.



Yorumlar

  1. Oynatmaya az kaldı dr um nerde he :)) yavru hepimiz manyadık aynıyız merak etme anormal bir durmun yok :) düğündede pek şıksınız hepiciğiniz :) ay bak dua et yorum yazıyorum oda içimden gelmiyor ter gözümün içine giriyor yanıyorummm :)

    YanıtlaSil
  2. çok hoş olmuşsun sevgiii!
    sıcaklardan ben de çok bunaldım. ama bütün kış çok soğuk yaz gelsin diye ağladığım için çok şikayet etme hakkı da bulamıyorum. yine de bursanın nemi çekilir gibi değil.

    YanıtlaSil
  3. Son poz harika :) Sıcakta bir de emzirince ölmekle kalmak arası birşey oluyor benim için de.. Ben hepten kestim ocakta birşey pişirmeyi.. Kolay gelsin hepimize

    YanıtlaSil
  4. İyi bir paylaşımdı bu.. Son fotoğraf da her=eyi anlatıyor. Anlayana..

    YanıtlaSil
  5. Allahim dünya iste! Dün geceden beri yagmur yagiyor ve hava nerdeyse eksilere düstü!!Soguk almis kafam! deli gibi agridi!Yanliz bir yandanda icten ice siritiyorum,Allah izin verirse iki hafta sonra Ankara'dayim,he he,burdakilerde ne yaprsa yapsin,gerci benim havayla bir derdim yok,sogugu da severim,benim kizdigim haber vermeden aniden gelisi,yani ben daha kizlara ucuzluk zamani yazlik seyler almayi düsünürken:))

    Masaallah Aysecige,oglunda kizinda cok tatli e tabiki sende!

    Valla bende yemek yapmiyorum eskisi gibi,benimkisi sicaktan degil canim istemiyor ama her nasilsa mutfaktanda cikamiyorummm!

    Kolay gelsin canim...

    YanıtlaSil
  6. ankarada nem yok şükür,her tatil dönüşü ankaraya varalım toprağını öpecem derim zaten.Nemli hava çok fena :(
    Çok şık olmuşsun, maşallah kuzulara da.
    Bu arada ben de patatesi soyup küp kesip haşlarım, az su koyarım süzmeye lüzum kalmaz.Sonradan soymak daha zor gelir.

    YanıtlaSil
  7. Benim de canım hiç birşey pişirmek istemiyor, karpuz peynir ağacı çıkacak içimizde aman olsun keyfin yerinde olsun da...Son kare ne hoş, duygulandım...

    YanıtlaSil
  8. ülkü;hepimiz manyakız hepimiz çalışan gacıyız yane.gözünün içine giren terin olayım anaaam:))

    hatice;mersiii şekerim.şikayet etme hakkı veriyorum sana.hele ki bursa sıcağından dünden nefretini ilan edebilirsin.

    deliş;mersiii şekeriiim.
    sen bırakmadın mı daha emzirmeyi.çok azimli çıkmışsın benim gibi dermişim:)yaw sen zaten pişirme bişi.evde koncam olmasa valla mutfağa anca su içmeye uğrardım sanırım:)çoluğa çocuğa hazırdan ne varsa artık.ayy çok mu kötüyüm ne:)

    prof;teşekkürleer.

    terazi;ankara süper olur sakın batı tarafına gezmeye neyim gelme.oraların soğunu iliklerine dek çek.iyice donmaya yüz tutunca buraya gel:)anca açılırsın:)sizin oralar ne ucuzdur ahh bilirim bilirim.görümcem toplayıp toplayıp getiriyor sağolsun.hadi sana iyi tatiller şekeriim.

    büşra;ankaracılardan biri de sensin oyy oyyy yaşayacak yer mi kalmadı da buralara geldim.salak ben.patates kardeşliğimiz kutlu olsun:)

    sinem;evcek mutluysan ne güsel.o pozu sen çeksen nasıl olurdu acep.ben de hatıra kalsın dedim ne e olsa yalan dünya dedim paylaştım buralarda.

    YanıtlaSil
  9. artık evde mutfağa girince boynuma havlu atıyorum şefler gibi.
    İskenderunda nem hiç olmaz ki...

    YanıtlaSil
  10. ha ha ha..şekerim biz senden umudu keselim artık....halet-i ruhiyeni hiiiççç iyi görmedim...ben seni bıraktığımda böyle değildin kuzum:)))

    ps: yanlız düğünde pek bir şıksın şekerim...tü tü tü maşallah....öptüm

    YanıtlaSil
  11. Sabah sabah çok güldürdün beni kızda ben gibi yerinde duramıyor. Son resim ne güzel bizim resimlerde sol taraf boş böyle herkes bir arada görünce hüzünleniyorum ne şanslısın allah uzun ömür versin.yeni evlilere ömür boyu mutluluklar canım

    YanıtlaSil
  12. şirine ve annesi karşılıklı kurtalarını dökmüş:))) çok şekersiniz, ikinizde çok şık:)))
    evlilere sonsuz mutluluklar diliyorum.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. nilhan;kaç günler geçmiş hala havlusuz yemek yapamadığına eminim:)

    dilek;sıcak beni gebertiyor.gözün aydın erzurum da ısınmış.o kale de düştüyse tamamdır ülke kavruluyor demektir.şıkım demi ben de farkettim:)

    mevdoş;gülmene sebep olduğuma çok sevindim.gülünsün diye yazıyorum desem yalan olmaz:)henüz büyüklerimizden hiçbirini kaybetmedik .acıları zor olmalı:(iyi dileklerin için teşekkürleer.

    asortik:ah bir de videolarımızı görsen.parlayan yıldızlar gibiyiz:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

KREŞ

Evet ben işe kızımsa kreşe başladı. içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım. yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu. gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım. babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel . öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece a

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm