Ana içeriğe atla

yazmazsam gebereceğim

öldüm öldüm kaç günlerdir.ay ne zormuş uzak kalması  evinden insanın.çok özlüyorum burnumda tütüyor blogumun kokusu.lakin aman diyorum yazmayayım bununla uğraşacağına iki paragraf daha fazla okur vizeden daha bir düzgün not alırsın diyorum.ama ama inanın geberiyorum yazmayınca.


sözde kendime söz vermiştim.sözde söz:)ne buralara uğrayacaktım ne tek satır yazacaktım.olmuyor.günlerdir yazmasam dahi her pc açışımda önce her birinizi ziyaret ediyorum sizden habersiz:)ayak seslerimi duymayasınız diye olabildiğince sessiz okuyor ve çıkıyorum:)hırsız psikolojisine hiç bu kadar yakın olmamıştım.yarabbim sen nelere kadirsin:)


görüşemediğimiz o uzun zamanda kızım koltuk kenarlarında sırlamaya başladı.yavaşa yavaş yürümeye geçiş yapacak öyle görünüyor.ve bir de nihayet dişi patladı.amma velakin anası gibi zıt bir tip olacak ya üstten patladı ilk dişi.pek bir nazlı pek bir sulugöz oldu yavru kuşum.gecelerimiz perperişan.saat kursam bu kadar vaktinde alarmı çalmaz benimki hangi saat uykuya geçtiyse tam 1 saat sonrasında ağlamayla inleme arası bir moda giriyor.dikkat ettim bu gece 00.14 de uykuya geçti ilk.tekrar 01.14 gibi uyandı.yeminle size.bu böyle sürdü gitti.


bebişimin tuhaf uyku rutininde zaten hazır mahvolmalardan bir demet halinde olduğumdan bari geceleri ders çalışayım diyorum.bir yanda facebook açık diğer yanda geçmiş yılların test soruları.3ü 4 ü buluyorum.hayır yani facede gören de hemen lafı yapıştırıyor "oooo sevgi hanım maaşallah kız uyuyor sen sosyalleşmelerdesin vayy".hı hı sosyalleşmelerdeyim.hatta hayatımın en sosyal dönemindeyim.yalan mı değil.kocaman bir blogger dünyasında bir sürü dostlayım.

sınavlarım bu hafta sonu.umut yok gibi.kafayı veremiyorum hiçbir şeye çünkü çok yorgunum.uykusuzum.üstüne annemleri çağırdım sınav için.olur da eşim sınav görevlisi çıkarsa diye.ona da sınav mınav çıkmadı .pişman oldum desem yeridir."aa niye ki "diyenlerinize ,inanın anlatsam anne-kız,bab-kız ilişkilerimizi yok artık daha neler dersiniz.en iyisi mi hiç başlamayayım.çünkü iki dakika keyfini çıkara çıkara yazı döşüyorum şurada moralimi yerlerde süründürmek istemiyorum.

birkaç gundur facede bir resim dolanıyor.görünce güldüm.bunu bizimkilere göstermem lazım dedim.o resim yukarıdaki resim.mesele şu.rsimde ne görüyorsunuz haydi yazın diyorlar.çoğu insan yaşlı bir kadın görüyor.azı ise genç bir kız.siz ne görüyorsunuz???cevabınızı yazın ona göre açıklamalı bir yorum döşeyeyim size.öhöm öhöm övünmek gibi olmasın psikolojiye giriş,sosyal psikoloji gibi dersler okutuyorlar bize.o derslerde bu tarz algı tercihleri de anlatılıyor.anladığım kadarıyla paylaşayım istedim sizinle.

vizeler ve annemler uğurlamasının ardından dönerim ben.dönüşte facebook hesabı açayım diyorum.sitare mi olur sevgiden sevgilerle mi olur artık ona bir karar vereyim de.twitter hesabım var.lakin ne tuhaf twittercıysam açtığımdan bu yana 3-5 tweet anca atmışımdır.ya birileri bulsa artık şu tweet kelimesinin türkçe mealini de rahatlasak.

yine uğrarım uzatmam bu kadar arayı.kendinize ve bebişlerinize iyi bakın.byyyy:)

Yorumlar

  1. Hoşgeldin...Ufaklık tez vakit çıkarsın dişleri inş.az ağrılı az ateşli olsun.
    Resimde ilk bakışta Ben yan durmuş bir genç kız gördüm sanki ...bakalım ne çıkacak?

    YanıtlaSil
  2. sabahtan beri aklımdaydın, bi mail atayım, ne alemdesin diye düşünüyordum:)) haberini aldık iyi oldu.
    bu resimde kızla yaşlı kadın gidip gelir gözümün önünde hep, birinde sabitlenemem ben nedense?

    YanıtlaSil
  3. sitarecim aynı durumdayız desem:))) her açıdan bizim kızda çıldırdı dün yazdım bu konuda:)

    resimle ilgili derin bir analize ihtiyacım var sanırım çünkü önce genç bir kız gördüm sonra yaşlı kadın nasıl olur diye zorladım kendimi ve yaşlı kadını görür görmez korkup ürperdim beynim dalgalandı durumum nedir oldukça vahim sanırım;)

    YanıtlaSil
  4. Genç bir kız gördüm bende. yazını okuyup tekrar bakınca yaşlı kadını fark ettim.
    Vizelerde Allah kolaylık versin...

    YanıtlaSil
  5. aman kaç gel arada:)Allah zihin acıklıgı versin,diş patlatma kötü zamana denk gelmiş inşallah prensesin kolay atlatır bu evreyi

    YanıtlaSil
  6. aaa açsana açsana facebook :)

    YanıtlaSil
  7. Dişleri bir an önce çıksında rahatlasın inşallah.Benimde sınavlarım var hayırlısı diyelim.Valla buralara girmeyince de akıl burda kalıyor en iyisi buralarada zaman yırmak.Sınavda bol şanslar...

    YanıtlaSil
  8. BEN GENÇ BİR KIZ GÖRDÜM BAKTIM BAKTIM YAŞLI KADIN GÖREMEDİM SONRADA ZORLAMA BELKİ GENÇ OLMAKLA İLGİSİ VARDIR DİYE ZORLAMADIM KENDİMİ:)
    KIZINNIN DAKİKLİĞİNE İNANIRIM ÇÜNKÜ BİZİMKİ 1.5 YILDIR SAAT ŞAŞIYO BİZİM PAŞA ŞAŞMIYOR:(
    NASIL BÜNYEYE SAHİP ANLAMIYOM DEMEK YANLIZ DEĞİLMİŞİM:)=

    YanıtlaSil
  9. hoşgeldin :) ben genç bir kız görüyorum,beklerim yorumu :)

    YanıtlaSil
  10. alışkanlık yapıyo,blogu açmadan duramıyoruz .aynı durumdayız yani. ama takdir ettim seni diş çıkarma zamanı biz uykusuzluktan şaşı saçımızı başımızı yolardık bebişin acısına çare olamamaktan,değil ders çalışmak. ne deyim ? Allah zihin açıklığı versin.

    YanıtlaSil
  11. Bende daha dun seni dusunuyordum sinavlari nold acaba diyordum. Cidden tam arkadas olduk :) Ben ilk bakista genc kiz gordum, yasli kadinda var, o beyaz seyide selale ya da daga benzettim.

    YanıtlaSil
  12. Sevgim , sitarem, canımın içi çok yüklenme kendine. el kadar beben var daha yahu! Hayır el kadar bebe neyse de bir de haydutlarımız var ki.. ehehe.. nasıl yorum yazmmıştı bana senin haydut.. araara Kerim'e bakınca aklıma gelir..

    Br de emzirince biraz aptallaşırmışız.. olmasa da kendini üzme.. nabalım tabiatımıza aykırı şu anda bilgi yüklenmek:)

    YanıtlaSil
  13. kızlar vaktim dar ama hemen resimle ilgili yazıvereyim dedim.

    bu görmüş olduğunuz resim ikili algı içeren,yanıltıcı bir resim.ancak yanılgı kısmı sizin geçmiş yaşantılarınızda,deneyimlerinizde,hayata bakışınızda yatıyor.

    türkçe konuş sadede gel diyenlere;genç kız görenler,ayrıntılara dikkat eden,meraklı,araştıran ve soru soran tipler.ayrıca dışa dönükler.

    yaşlı kadın görenler,daha rahat geniş bakanlar hayata.öyle çok da kafaya takmıyorlar şunu bunu.hayatını pek irdelemeyen amaan olduğu gibi gidiyor işte kendimi mi paralıycam diyenler:)

    iyi ama ben ikisini de gördüm diyorsanız en şanslı sizsiniz.dert yok tasa yok gam yok oohh.ya iyi günüzdesiniz ya da hayata neşeyle bakan oldukça pozitif bir yapınız var.

    sedo kız
    ayser
    nurefşanın annesi
    aslının annesi
    ayşen
    büşra
    sevtap
    sezobigo
    kızçenin anası
    neval
    tazecik
    delişş öpüyorum hepinizi...

    YanıtlaSil
  14. heheyyyttt ben iikisini gorduumm

    YanıtlaSil
  15. Ne rahatmışım yahu....ne yaparsam yapayım genç kızı göremiyorum....:)

    özlemişim yazılarını okumayı...boş ver vizeyi falan!!!!!! sen yaz:)

    Dipcik not...mesleğim ile ilgili soruya mailden geliyorum şekerim:)

    YanıtlaSil
  16. genç kadını gördüm, görmez olaydım :) ne var biraz rahat olsam?
    Sınavlarında başarılar dilerim, kolay gele

    YanıtlaSil
  17. Dünden beri bakıyorum hala yaşlı kadın göremedim :(
    Bu durumda Ben ümitsiz vaka ...

    YanıtlaSil
  18. Allah yardımcın olsun çocukla ders işini bir arada yürütebilenlere helal olsun diyorum.Alışkanlık konusuna ise sonuna kadar katılıyorum....

    YanıtlaSil
  19. Ben de ikisini de gördüm bu tür resimlerde hatta zorlasam bieşyler daha çıkartabilirim:)
    dişler için kolay gelsin. Ve tabi sınavlar için de.

    YanıtlaSil
  20. Yalnız bu ikisini görme ile ilgili sonuç ilginç hayatta herşeyi kendine dert edinebilen bir bünyeye uymadı:)
    Neyse olsun neşeli günümdeymişim:)

    YanıtlaSil
  21. kaybolma biyerlere bebeeeeeem

    YanıtlaSil
  22. Sınavı nettin deli kız:)

    YanıtlaSil
  23. galiba gümledim kızlaar.annelik ve okumak ekmek arası tavuk gibi kolay bir şey değilmiş.çok canım sıkkın çok.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

KREŞ

Evet ben işe kızımsa kreşe başladı. içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım. yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu. gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım. babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel . öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece a

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm