Ana içeriğe atla

Aşk Yorgunu

dal gibi uzun bir adam,sarışın .uzaktan süzen ama içten bakışlar.cesur mu acaba yüreği var mı yanıma gelmeye derken ilk merhaba.şaşkınlık,tereddüt.adını ,okulunu,şehrini söylerken yüzüne manasız bakışlar fırlatan ben.bir yandan ürkek bir yandan umursamaz istanbul kızı havalarında yine ben.o ise öyle mağrur ki ve inadına inanmak istemediğim dürüst bir tavır.etkileyici ama kilitlerim var sapasağlam.yüreğim devrilmeyecek sözüm var benim.

defalarca yüz üstü bıraktım.ararım dedim aramadım.oynadım oyaladım.kötüydü içim.kimden neyin intikamıydı sanki.tuhaf .umursamadım ama o vazgeçmedi.o kadar gönülden istemişti ki defalarca istanbulun en olmaz muhitlerinde en olmaz zamanlarında karşıma çıktı.

taksim postanesinin önünde mevsimlerden kış yağmur sağanak adeta.bekliyorum neredeyse bir saat olmuş iki arkadaşımın ikisi de ortada yok.trafik diyorum ofluyorum pufluyorum.şemsiyemin altında sıkıntıdan çatlıyorum.ve o yağmurda ıslana ıslana yürüyen bir adam bana doğru yaklaşıyor.olamaz diyorum bu o.sevinç mi desem oh nihayet tanıdık bir yüz görebildim rahatlaması mı adı her neyse.

asla kulaklarımdan gitmeyen o soruyu soruyor;
-erkek arkadaşını mı bekliyorsun?
-hayır hayır
diyorum
-kızlarla buluşacaktık ekintilerdeyim iyi ki karşılaştık
içimden yanımda kalsa bari diye geçiriyorum
-istiklalde hayal kahvesi var oraya geleceklerdi eğer bir aksilik olursa orası olsun demiştik buluşma yeri.
-gidelim mi beraber
diyor
-çok iyi olur gidelim
diyorum

buz mavisi kotunu ve kahverengi nubuk ayakkabılarını dün gibi anımsadım şimdi.mutluydu hatta çok keyifliydi.onu aramamıştım.oysa ayak üstü bana kaldığı yurdun numarasını bile ezberletmişti.beklemiş,umut etmiş,onu bana yaz diye dua bile etmiş.şaşkınlıkla dinledim.şiir bile okudu.çokça ailesinden anlattı.onu tanımam ve ona güvenmem için neredeyse her şeyini ortaya döktü.allak bullak oldum.kızlar geldi.o da izin isteyip gitti ama bu defa arayacağıma söz vermemi isteyerek.

buluştuk 1-2 kez.yok yok yok.istemiyordum onu.bir şeyler içimde öpölüydü.fakülte 1. sınıftaydım daha.yıllarım vardı.korktum belki de.aptal bir kaç oyunla soğutmaya çalıştım kendimden.yemeğe çıktık. en pahalı yemekleri üstelik çoğunu hiç yemeden bıraktım.o anadolu delikanlısı ben ukela ,havalı bir kızdım ,öyle sansın istedim.denedim,vazgeçiremedim.

kader benim dışımda işlemeyi kafaya koymuştu.en son ararım deyip haftalarca aramadığım dönemde ,o gerçekten aşk acısı çekerken ben umursamadım.ya da umursamadığıma inandırdım kendimi.


bir gece uykumun orta yerinde karmakarışık bir rüyanın içinden ağlayarak uyandım.onu gördüm,yüzünü,gözlerini,bana çok güzelsin derken yüzünde oluşan mimikleri hepsini hani derler ya film şeridi gibi tam da öyle gözümün önünden geçirdim.işte o gece asıl o gece içime bir ateş düştü benim.adını koymaya korktuğum ,yüzleşmekten kaçındığım gerçek gün gibi yakama yapışmıştı.ve adı aşktı.


                                                             
                                                                                 bizim şarkımızdı bir zamanlar


çok sevdik birbirimizi,çok özledik.onsuz düşman gibi geçen zamanlarda mektuplar yazdım.o bana şiirler yazdı.sayfalarca aşk döküldü ellerimizden.kopmadık,kopartamadı hiçbir güç.o öğretmen olup başka bir şehre gittiğinde bile.artarak sürdü.herkesi karşımıza aldık,onu bile ben ikna ettim .fakülte 3. sınıfa başlarken evlendik.

16 yıl dolacak kasımın 2'sinde.2 çocuk kdvsiyle:)acılar,kavgalar,sancılarla dolu 16 yıl.insan aşkın pembe rengi hiç değişmez aynı pembelikte kalır sanıyor.bazen kan kırmızısına dönebiliyormuş meğer.bazen simsiyah gece kadar karanlık.ve yine hiç ummadığın bir vakit pespembe hayal bahçelerine yol alıveriyorsun.

aşk bitmiyor rengi değişiyor .bir de yorgun düşüyor aşk.dünya hengamesine yenik düştüğü oluyor.düştüğü yerden alıp kaldırmak için tek kişi yetmiyor.öyle güçlü kollar lazım ki hem onu yerden kaldıracak hem sevdiğini sımsıkı saracak.zaten sarılmadan aşk ta olmuyor.

kendiğimizi unuttuğumuz ,boşluğa,hiçliğe düştüğümüz zamanlardayız çokça.kırılan kalbin bini bir para.çocuklar diyorum ahh çocuklar.sonra hayatın verdikleriyle bizim almak istediklerimizin tezatlıkları.kahredişler ,iç çekişler,yeter yeter artık çığlıkları.ve yine aklı selim bir halde bakınca olan bitene bundan daha iyisi yok ki.daha iyi bir evlilik daha aşık bir çift yok tespiti ve varsayımı.

18 senedir gözlerine baktığım ve hep güveni,inancı ,bana duyduğu sevgiyi gördüğüm bu adam,o buz mavisi kotu ve kahverengi papuçlarıyla içimde yanan kor bir sevda aslında.onca hır güre rağmen şu satırları yazarken klavye başında gözyaşı dökebiliyorsam ve dayanamayıp telefonda özledim seni diyebiliyorsam daha bu sabah gördüğüm adama ,AŞK SADECE YORULMUŞTUR zannımca.

aşkı yorgun düşen tüm evli kullarına yine yeni yeniden cesaret ver yürek ver Allahım şu mübarek aylarda!

Yorumlar

  1. Biliyor musun bu yıl bizim de 15. yılımız doluyor ve ben de tam böyle bir yazı yazmayı düşünüyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dün akşam eşim okudu yazıyı ve biz 15 değil 16. yılımızı bitiriyoruz düzelt hemen dedi:)))şaşkın ben :))
      handan umarım güzel bir 15 yıldı diyorsundur.nice nice yıllara.sen de yaz okuyalım merak ettim şimdi.

      Sil
  2. aşkı yorgun düşen tüm evli kullarına yine yeni yeniden cesaret ver yürek ver Allahım şu mübarek aylarda' Şu cümleni yürekten hissediyorum ve dileğini yineliyorum.
    İmza: 6 yıl sevgililikten sonra 4 yıldır evli bir kadın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 yıldan sonra imza atmaya mecali kalır mı insanın :)dileğim çok yürektendi,hepimiz için nice yıllar inşallah

      Sil
  3. Gözlerim doldu okurken, aşkın rengiyle ilgili yazadıklarının ne kadar doğru olduğunu anca 15 seneyi birlikte doldurduktan sonra anlıyor insan. Çok ama çok dokundu bu yazı yüreğime... Allah mutluluğunuzu, aşkınızı daim etsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir romantik hatun daha:)15 yıl ne çok uzun zaman değil mi.hepimizin mutluluğu daim olsun inşallah

      Sil
  4. Bende son satırdaki duadayım ve kocaman Amiiiin dedim
    En güzel yıllar sizin olsuuun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o dua içtenlikle hepimize,sizin de olsun inşallah

      Sil
  5. canım arkadasım bu yazmıs oldugun yazıyla benı taaaaaa o gunlere goturdun,ıcıme o guzel gunlerın sıcaklıgını akıttın.Duygularını ve yasadıklarını cok guzel ıfade etmıssın.Eger kı gecen 15 seneye ragmen hala o ılk gunku gıbı sevgını yasıyorsan ne mutlu sana ,çünku suan bunu bulabılmek cok zor.İNŞALLAH daha uzun yıllar bu mutlulugunuz devam etsın ıkı cocugunla mutlu yuvan hıc bozulmasın benım canım arkadasım :)arzu minaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah arzum ahh 18 yıl önce o adamı kolundan tutup çalıştığın yere getirmiş ve ilk senden akıl hocalığı almıştım hatırlar mısın.ve sen çok iyi bir çocuk sanki demiştin:)yıllar manyak hızlı be güzelim.yuvalarımızı huzurla yaşatmak dileğiyle öperim canım benim.

      Sil
  6. Sevgi doktürmüssün cok güzeldi ben okurken duygulandım seni düşünemiyorum bile.Allah ayırmasın mutlulugunuz daim olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. asıl sen bir yazı döşesen biz de sana duygulansak.amin güzelim hepimizin.

      Sil
  7. Çok duygusal.Ne güzel hikayeniz varmış. Mutluluğunuz hep sürsün..

    YanıtlaSil
  8. Yorgunda olsa aşk güzel şey . Aşık olunacak kadın olmak da zor ..En şanslı kadınlar sevmekten çok sevilen kadınlardır bence ...
    Daha nice seneler devireceksiniz Sevgi , sakın yorulma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen çok seviliyorsun bunu biliyoruz canııım:)nice seneler hepimiz için olsun.

      Sil
  9. (Allah korusun) her şey kötü bile gitse şu yaşadıklarınıza değer bence. Örneğin masal gibi geliyor bana anlattıkların. Hiç böyle şeyler yaşamamakla birlikte gerçekçi bile gelmiyor :) Mutlaka aşk vardır bizde. Fakat hep mantığıyla hareket etmeyi tercih eden ben, duygularını ifade etmeyi hiç sevmeyen eşim; gayet monoton bir hayat :) güler misin ağlar mısın! seninse ne güzel; çocuklarına anlatacak bir hikayen var ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kasmayın kıss keninizi,bir daha mı bu yaşta olacaksınız.şimdiden sonra da aşk ortalığa dökülebilir ve yepyeni hikayeler çıkabilir ortaya.yeter ki isteyin .

      Sil
  10. çok güzel bir yazı olmuş :) nekadar renk değiştirse de dediğin gibi pembeye dönüyor mutlaka :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim güzelim,pembeye dönüşmese çekilmez zaten

      Sil
  11. Ben 'hımmmmm' diyorum. Demek istediklerinin buradakilerden daha çok olduğunu tahmin ederek.
    hımm da kafamı sallayarak ve benzerlikler için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. demek istediklerim çok evet yaz yaz bitmez.yaşanan her şeyı de yazıya dökemiyorsun bilirsin işte:)hımmlayan kafa hımmm:))

      Sil
  12. bayıldım.. çok güzel bir yazı olmuş, çok içten.
    çocuklu hayattan sonra evliliğini sorgulamaya başlayan herkese çok güzel bir renk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşeküür ederimmm.bende sorgulama bitmiyor nedense:)

      Sil
  13. Evet her şey ilk günkü gibi olmuyor olsa keşke. Çabuk tüketiyoruz her şeyi, O günkü aşık adam gitmiş gibi düşünebilirsin ama dediğin gibi rengi değişmiştir alışkanlığa dönüşmüştür.fedakarlık yapmadan kendinden ödün vermeden mutluluğu bulamıyorsun malesef...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o aşık adam da ben de dönüştük.yıllar öncesinin şartları da yok genç toy hallerimiz de.insan yaşadığı hayata göre şekil alıyormuş.adı da olgunlukmuş işte:(

      Sil
  14. offf mahvettin beni ya.. allah kalbindeki aşkı hiç bitirmesin canım..

    YanıtlaSil
  15. çok güzel bi aşkınız var.. inşallah sonsuza kadar güzel gider. bende 5 yıl sevdikten sonra 3 yıldır evliyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler.sizin de sonsuza dek sürer inşallah

      Sil
  16. böyle güzel hisleri olan daha güzeli bu kadar güzel ifade eden biriyle hayat 30 yılda olsa aşkla geçer emin olun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçer mi :))geçer inşallah,arada arıza çıkartmazsak birbirimize:)

      Sil
  17. Sitare diyeceğim tweter de böyle taıdım seni sonra iki gün önce de bloğuna geldim. Geldiğim gibide bu yazı ufffff dedim ilk satırları okuyunca sağdan efe soldan eymen dürtünce sık kullanılanlara ekledim. Az önce sahur edip başına geçtim ps'nin uzun zamandır kendi bloğuma da yazmıyorum. çok yazasım olduğu halde ama ilk senin yazını oumak istiyordum hatta garip bir his ile itiliyordum. Bazen çok yakın bulursun bir cümleyi bir yazıyı ama bir yazının içinde hem yazı hem de kahraanları sana bu denli yakın ise orada bir durmak gerek sanırım tam tamına 15 yıl bitip 16 yı alacağız bizde bu eylül ''22'sinde. 2 çocuk kdvsiyle:)'' elbette flört dahil ama insan aşık olunca o kalp atşından itibaren sayıyor yılları...
    Araya giren şehirler imkansızlıklar mektuplar şiirler ve daha niceleri gerçekten aşkın rengi pembe kalmıyormuş zor da olsa kabul ediyor insan ne çok oluyor hele kankırmızı ve gecnin katrankarası olsun deyip tekrar baştan alıyorsun he seferinde her karanlığı aydınlığa çeviriyorsun çünkü inanmışsın bir kere her kalp atışının adı aşk olsun istiyorsun... çok istiyorum şimdi senden yola çıkarak aşk'a değil ama aşkıma bir özet geçmeyi umarım senin gibi güzel dillendirebilirim. sitare yıldız demek ti değilmi? nasıl da kalmış aklımda Ayşe kulin umut kitabından sitare çok memnun oldum. İnşallah güzel aşk dolu sevgi dolu olsun bundan böylede yıllarınız Rabbim yuvanızda hangi rengi görürseniz görün sonunda hep pembeye bağlasın. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok memnun oldum tanıştığımıza eminecim:)aynı hisler benzer yaşantılar içindeyiz demek ki.senin şu sözün çok etkiledi beni."her kalp atışının adı aşk olsun istiyorsun"demişsin ya.biz kadınlar böyleyiz işte.aşkın bitişine tahammül edemiyoruz aslında.hep arıyoruz bir yerlerde saklıyor kendini diyoruz.ve yine çekip çıkartmaya çabalıyoruz.
      çabamız bitmesin ,çabamızı bitirecek bir yılgınlık gelmesin inşallah ne diyeyim.

      Sil
  18. birbirinize hep böyle aşık olmanız,ve asla ne olursa olsun kopmamanız dileğiyle.Mutlu çok mutlu olun inş.

    YanıtlaSil
  19. sevginizin güzelliği anlatışınızdan belli.İmrendim. Maşallah:)

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar,

    Blog sayfama yaptığınız ziyaret ve "Çocuklarımızı Cinsel İstismardan Koruyalım" başlıklı bloğuma yaptığınız yorum için çok teşekkür ederim. Ben de nezaketen blog sayfanızı ziyaret ederek tanımak istedim. Hem görünümü, hem de içeriği ititbariyle çok güzel bir blog sayfanız var, tebrik ederim.

    Aşk, insanları yormak için doğmuş bir enerji formudur.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  21. Merhabalar,

    "Aşk Yorgunu" başlıklı yazı dizininizi okuduktan sonra müsaadenizle yine yazınızın içinden bir cümle ile ben de özetle düşüncelerimi açıklamış olacağım.

    "aşkı yorgun düşen tüm evli kullarına, yine yeni yeniden cesaret ver, yürek ver Allahım şu mübarek aylarda!" Ben de "Aminnn!" diyorum bu güzel duanıza.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  22. Bazen gül kanıyor ya aşklar öyle..
    Sevmek, ama önemlisi sevdiğinden daha çok sevilmek..
    Umarım mutluluk daha çok sarar etrafınızı..
    Etkileyici bir anlatışla severek okudum hikayenizi..
    Ve her satırda neredeyse aşkın sonu yada renk değiştirmesi aynıymış diye baş salladım..

    YanıtlaSil
  23. merhaba bloğunuz çok güzel izleyicinizim
    bende sizi bloğuma beklerim beğenirseniz
    izleyicim olmanızı da isterim
    Hoşçakalın:):)

    http://suslupuslublog.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

KREŞ

Evet ben işe kızımsa kreşe başladı. içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım. yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu. gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım. babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel . öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece a

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm