Ana içeriğe atla

"Hastalık hissedilir de, sağlık hissedilmez." Thomas Fuller

bu abuk subuk hastalığım beni terketmemekte ısrarlı.hani dünya döner sen dönersin öyle bir güzel haldeyim.çekilinn uleeeynn,var mı bana yan bakan:)

küçükken ilkokul sıralarıydı sanırım,bir garip oyun oynardık.3-5 kız kolkala girer "çekilin yoldan geliyor kaptan,önümüze gelene bir tekme" filan diye bağrışarak tüm bahçeyi dolanırdık.ne komikmişiz ya.

evdeki birkaç grip ilacını içip içmeme arasında gitgel yaparken ,yok artık dayanamıyorum dr a gidelim dedim.zaten ayşenin de kilo-boy takip vakti gelmişti.

kızım olsun diye pek bir meraklanmıştım ama kız milletinin elli tane süsü olduğunu unutmuşum.giydirirken üstünü çorabını ayrı, şapkasını ayrı, ayakkabısını ayrı giydiremiyorum.yok içim elvermiyor.oğlan küçükken bu kadar titizlendiğimi hatırlamıyorum.be kadın zaten son nefesini verdin vericen ,pembeyle sarı giydirsen ne olur.yok olmaz.manyaklar gibi uğraştım karman çorman dolabın içinde.son günlerde neredeyse hiç bir eşyayı şurdan alıp şuraya koyamadığım için ev cingan pazarının orta yeri görünümünde.

cuma öğleden sonraları eşim evde oluyor şükür.oğlan da okulda olunca tam düğün bayram bize.ne alaka di mi.çok alaka.alışveriş yapmaktan nefret eden bir oğlumuz var.onun için gezmek demek avmlerin oyuncakçıları yahut D&R ve türevlerinin olduğu mekanlar.hele de işi bittiyse aradığını bulduysa hadi eve gidelim,ben çok sıkıldımlara başlıyor.ahanda  bu yüzden 2. çocuğun kız olmasına şükretmişliğim bile vardır yani:)kızımı alırım,kolcağzıma takarım,nerede ne var çatlayana kadar bakarım ohhhhh.

dr a gitmekten konuyu nereye kadar sapıtmışım.şaşkınlığım hastalığımdandır .dr dediğim de aile hekimimiz.şu benim bir aralar bahsettiğim ,pek sevgili drcuğum.konuşmaya bayılır.karşısındaki hasta mı ,muhabbete iki çay içmeye mi uğramış farketmez.anlatır da anlatır.ama ben de mecal yok.o başladı yine.ağız sürekli binbir çeşit mimik yapmakta lakin ben anlamlarını beynime iletmek gibi bir gayret içinde değilim.duymuyorum.sadece kafa sallıyorum.gözleri hoş kadının.acaba kızının gözleri de senin gibi mi diyesim geliyor.tutuyorum kendimi.ayıp olacak şimdi.o derdini yanıyor bana.aile hekimliğinin zorluklarından başlayarak ,kızamık vakalarına kadar geldi.bir tek 21 kişide kızamıka rastlandığını ve son 10 yılda hiç kızamık vakası görülmemiş olduğunu söyleyince dikkat ettim anlattıklarına.meraklanacak bir şey yok ,biz zaten gerekli olursa muhakkak sizi telefonla arar ,çağırırız dedi.tamam dedim ne diyim:)

hastalığımı tarif etmeye çalıştım.kırık döküğüm,her yerim ağrıyor filan diyecektim,
/kemiklerin soyuluyor mu, dedi.
*hıı nasıl ??
/kemiklerin hani soyulur ya(iki elini çaprazlama omuzlarına götürmüş tırnaklarıyla soyar gibi bir şekil yaptı,o zaman dank etti kafama)
*hı hıı evet.(bizim köyde kemiklerim sızım sızım sızlıyor derler aloo,diyecektim.vazgeçtim.yazsın ilacımı gideyim bir 20 dk daha onu çekemem)
/ıyy çok kötüdür bilirim.bu havaların müzmin hastalığı zaten.halk keçi gribi filan diyor.aynen öyle aslında.domuz gribinden beter çıktı.
*eyvah!
/yok yok korkma.yazdığım ilaçları kullan geçer.
*peki.

öyle halsizim ki cümlelerim son derece kısa ve net.eşim bir gün itiraf etmişti.hastayken seni daha bir çok seviyorum diye.aa neden demişitm.çok masum oluyormuşum ve hep susuyormuşum.buyur burdan yak :))))

ben otuz saatte muayenemi ancak bitirmişken eşim aradı.alt katta kızın işini halletmiş bile.şirinem bugün itibariyle 9 aylık oldu.9 kilo olmuş,boyu da 70 cm miş.büyümüş danam.yerim yerimm.

ben yine uğrarım.bu gribin benden gideceği yok,onunla yaşamaya mı alışmalı ,yoksa bu yoğurdu sarmısaklayıp ta mı saklamalı bilemiyorum yani:)))

Yorumlar

  1. gecmiş
    olsun
    gitsin gelmesin
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Bende bir kız istiyorum..şöyle koluma takıp gerekli gereksiz herşeyi inceliyelim:) Geçmiş olsun tekrar tekrar...sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun arkadaşım...acil şifalar dilerim.
    Minik prensese maşallah ,çok güzel ve sağlıklı büyümüş...Sağlıklı bir ömrü olur inşallah...
    Sağlıklı haftasonları dilerim arkadaşım.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. ayy tekrar çok çok geçmiş olsun...bi an önce iyileşip eski haline dönmen ve sonsuza kadar mutlu yaşaman dileklerimle:)

    YanıtlaSil
  5. Ayşeciğe maşallah, büyüsün de deliler gibi gezin:) Sitarem doktora diyemedin mi "ulenngg doktor olmuşsunda bi deyimi bile kullanamıyosun.. güzel göze güzel göz demem, güzel göz vır vır konuştukça" diye? sen kendine dağılmış diyorun ya, gördüğün gibi ben daha dağılmışım arkadaşım:)

    YanıtlaSil
  6. 9 aylık olan şirine ye kocaman maşallah :)güzel şeylerde oluyor bak,
    bu kendini bilmez hastalık yıkamaz Sitere'yi,yanlış adama bulaştığını göster ona ;)

    YanıtlaSil
  7. geçmiş olsun kızınada kocaman maşallah.hakediyo yani:)
    geçerde kurtulursun inşallah şu hastalıktan

    YanıtlaSil
  8. çoook geçmiş olsun ve kızına da maşallah diyorum:) bu arada şu kız süsleme konusunu anlatınca aynı kendimi gördüm hatta bendeki bayağı bi hastalık en iyisi ben bu konuya yönelik bi yazı yazayım;)

    YanıtlaSil
  9. çok geçmiş olsun, umarım en yakın zamanda iyileşirsiniz..9 aylık minik hanımefendiyi öpmeden kokluyorum, maşallah..

    YanıtlaSil
  10. Canım çok geçmiş olsun:( Bu seneki grip berbat gerçekten de yapıştı mı gitmiyor.İnşallah ilaçlarla bir an önce atlatabilirsin.
    Prensesin gelişimi de çok iyi maşallah Allah nazarlardan saklasın.
    Kız olunca süsle süsle bitmiyor:))Bir de cadılar sonradan kendileri süslenmeye başlıyorlar sorma gitsin:)

    YanıtlaSil
  11. Gecmis olsun. Kiz olayina da cookk guldum :)

    YanıtlaSil
  12. Bu keçi gitmek bilmiyor haberin olsun. Uzun sürüyor. Geçmiş olsun.
    Minik bir fıkra, üstada sormuşlar, kadının iyisinden nasıl anlarsın diye, konuşmasından demiş. ya hiç konuşmazsa demişler, o kadar akılllasına rastlamadım demiş...

    YanıtlaSil
  13. ya felaket bir salgın var,pestilini çıkarıyor insanın diyorlar.. ahhh ahh kapmışsın ama eminin en kısa sürede toparlarsın, ilaçları aksatma ve kızını koru önemlisi.

    YanıtlaSil
  14. hepiniz öyle güzelsiniz ki.söz mercimek köftesi yapıp sizi çağırcam:))hem daha bi güzel sohbet ederiz,kıvamlı kıvamlı.öptümm hepinizi tek tek.

    YanıtlaSil
  15. Kesinlikle bazı şeyler kaybedildiğinde değeri daha iyi anlaşılıyor.Her işin başı elbette sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

KREŞ

Evet ben işe kızımsa kreşe başladı. içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım. yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu. gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım. babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel . öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece a

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm