Ana içeriğe atla

dönme dolap misali döner başım

2 sene önce daha mı zayıftım ne offsss

bırrrr
soğudu mu şimdi hava derken hooop güneşin patlak vermesi tam öğle üzeri.güzeeel.

dönme dolap misali döner başım dönen başım değil asıl duygularım .yeter ki gün eksilmesin penceremden diyor ya şair o misal.lakin gelin görün ki benim penceremden amele eksilmiyor son 2 aydır:)tam şu anda beynimi mi yoksa duvarı mı deldiği belli olmayan matkap sesine rağmen azmettim anacığım içimi dökmem lazım.

mantolama mı ne zıkkımsa o var dış cephede.iş yerimdeyim,odamda.sakin ve sükunete alışmış (sadece burada evde değil yanlış anlaşılmasın)bünyeye ağır geliyor emme yapacak zerre bir şey yok.bol sabır diliyorum kendime ve diğer bina arkadaşlarıma.

ben bu sese tahammül edemezken üst katımdaki möhendiz arkadaşım "seninki bir şey mi, bana camdan kablo uzatıp -şunu bi prize taksan ablaaa -diyorlar her gün" demez mi.ses okey görüntü olmasın lötfen dedim iç sesimle:)


manyağın manyağı şefimle iş hayatımın en çıkılmaz sokaklarını arşınlıyorum.ne siz soruuun ne ben söyleyeyim zinhar al eline silahı çek vur diyenleriniz çıkacak kanaatindeyim.

er kişimle bir dargın bir barışık olmadı be sadri alışık tadında gidiyoruz bakalım.derdin ne be kuzum post modern kocayı bulmuş daha belanı mı istiyorsun diyenleriniz olacaktır.en azından yakın çevrem bu çemkirmeyi yapacaktır .ama ben lafın altında kalır mıyım hiç!en post moderni bile adı üstünde KOCAdır.bu 2yle 2nin 4 etmesi gibi doğrusal bir denklemin iç bükeysel analizi kadar net bir ifadedir.

sabah sabah oğlanın kahvaltısını hazırla, giyin, kuşan ,roll on sürün iş yerinde pis pis kokma  ritüeliyle kahvaltı yapmayı atladım.bir kaç gündür limoni tadına yandığım kocayla iletişim kanallarımız bu sayede mi ne açılıverdi.

"kahvaltı yapmadın di mi sen"
"evet"
"al şunu yersin işe gidince"
"bu ne"
"muz"
:)))))))))))))))

bu çok düşünceli hal beni duygusala bağladı.sarıldım felan .içten yani yapmacık değil valla.gel gör ki mesai arkadaşlarımın dörtte üçü erkek olan bir yerde kahvaltı niyetine ulu orta muz yememin biraz tuhaf kaçacağını diyemedim.adamcağız 10 sn.içinde bulmuşken böyle bir çözüm benim erkek beyni ve iz düşümü üzerine 3 paragraflık kompozisyon sunmam hakkatten absürt kaçardı.

koca candır.kızarsın küsersin.hönkür hönkür ağlar hayat gayeni nasıl berbat ettiğini yüzüne haykırır bin bela okumaktan beter hale koyarsın.çocuk gibi şımarır,bu akşam yemek memek yok ne buluyorsan onu ye der kumanda elde kom baba gibi tvye çökersin.zır zır zırlayan çocuğu önüne atar "bıktım usandım bunlardan hepsi sana çekmiş "dersin deeeeee o adam yine sana sırnaşır yine dön dolan "sen haklısın"der yani.

kadınsal hormonların 8 adet olduğunu her birinin birbirinden bağımsız radikal hareketlenmeler yaşadığını erkek güruhununsa sadece 3 hormonu olduğunu ve genelde doğrusal ivme hareketleri gösterdiğini öğrendim.bu bilgi bana şunu haykırdı.kendini bir gün tuhaf,salak,geri zekalı,diğer gün dünya güzeli,36 beden ,ay ku canavarı hissediyor olmamızın hiiiç yadırganacak yanı yokmuş yani.bir de giyecek hiçbir şeyim yok  modumuz vardı ,o da mı hormonlar acaba hımmm:)

kocaaa upuzuuun bayram geldi geçti de ben yine hamur işi börek ,toplarsın yorgan döşek şeklinde evimin kadını çocuklarımın anası oldum mu oldum.fazla çabuk geçti .hatta geldi geçti peh peh pehh kiziroğlu mustafa bey hey hey heeey bile denebilir.bence mahsuru yok.

evdeydik evi bekledik .nolur nolmaz yani alan götüren olur ,biz yüksek faktörlü koruma olarak bizzat kendimizi kullanıyoruz.sıkıldım da sıkıldım lafazanlığıma direnemeyip bir avm gezentisi yapalım dedik lakin 2 yaş sendromlu bıcırık ayşe ve önergen zaman tünelindeki aslan parçamla gezenti burnumuzdan geldi.hep olduğu gibi.

bunlar büyümeden bize rahat yok,büyüsünler o vakit gezeriz söylemlerini karşılıklı tükettikten sonra benim yine hormonlarım coştu 8inin birden devresi yanmış olacak ki ağlamayla gülmeyi aynı dakikalara sığdırabildim.

gençliğim gidiyor eyvah türküsü mü dersiniz,ben niye evlendim ki bekar olsam dünyayı gezerdim ağıtına kadar tüm lirik parçalar detone bir şekilde süzüldü dudaklarımdan.

velhasılı kelam bayram seyran neyine otur evinde güzelce diye diye tünedik koltuklarımızın üzerinde.

sözlerime burada son verirken küçüklerin yanacıklarından sıkar büyükleri sarmaş dolaş öper gelmiş geçmiş bayramlarınızı tebrik ederim:)

nokta virgül ünlem:)))

Yorumlar

  1. bayıldııııımmm ben bu yazıyaaaa
    Ellerin dert görmesinn :)
    hangi paragraftan bahsedeyim bilemedim yemin ederim
    hormanlar için ten point :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aldım ten pointimi uçarım fezaya gari:)
      faceinde twitterında paylaş bari anacım:)ben de sana bayılayım:))

      Sil
    2. :D inan yazı bitince bir arkadaşa mail atıcaktım
      hemen paylaşıyorum

      Sil
  2. SEVVGGGGİİİİİİİ...
    TEK KELİME İLE SÜPERSİN BACIMMM YAUWWWW....
    Paylaşıyorum hemen face sayfamda :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol be merve
      öpüyorum kocaman
      bak sayfamın sol üst köşesine logomuzu koydum:)

      Sil
  3. Allah.ım deli hatunsun sen akşamda çok gülmüştüm haşarat yorumuna hala gülmeye devam ediyorum dur paylaşımda senide mutlu edeyim:))

    YanıtlaSil
  4. blog ismi süper..
    http://zoomlabakalim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Bu yazıdan keyif aldım. Çok güzel.. Herkes edebli mizah yapamaz. Tebrik ederim..

    YanıtlaSil
  6. Kız ne güzel yazıyorsun sen! Bırak kocayı, şefi, mantoyu, bu yazı işine ciddi ciddi el at sen,çok cevher var sende çok, benden söylemesi :)

    YanıtlaSil
  7. Oyy bir solukta okudum ve bayıldııım..
    Ne kadar akıcı ve samimi bir yazı..:)))
    Sevgiler canım..:))

    YanıtlaSil
  8. muhahahahahhaha! harikasın be arkaadaşım.. öyle güzel yazmış ve öyle çok şeyden anlatmışsın ki:)

    YanıtlaSil
  9. Hehehe muz olayına mı güleyim,gerçeklere mi yanayım yok sa bıcırıklar yüzünden evde oturmak zorunda olduğumuza mı ağlayayım bilemedim.

    YanıtlaSil
  10. Bu ne yaa bu nasıl bi yazı,bak kısııımmm sen bi gel yanıma uzatmıyım hakkett delüü kadın seni:)))

    YanıtlaSil
  11. Zevkle okudum yanağımda bir gülümseme aynı sorunlarda yaşayanlar varmış meğer ben yalnız değilim yaşasın Allahım:))

    YanıtlaSil
  12. nasıl uzun aralıklar ile buluyorum yazını okuyorum bilemessin kaybolmuşken bir yerlerde hep senin bu umut dolu yazıların bir sille indriveriyor benim enseme sosyal alemde sende ben gibi pekçe bulunmaktasın amma yazılar yazılar arada muhteşem geliyor sık olmasada ilaç gibisinden yani ben her okuuğumda sanki beni okuyor gibi oluyorum. şey gibi sanki hani böyle dünyan yıkılır sanki bütün ama bütün gök alem üzerine düşerde altında kalırsın ama yine de umut etmek için çabalarsınya işte öyle umut dolu yazıların sen yaz ben okuyayım arkadaşım. yine bir umut olduğun ve bu kadar keyf dolu yazılar yazdığın için kutlarım. sevgiler emine :))

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar,

    Çok güzel bir yazıydı. Paylaşımınız için teşekkürler.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  14. hem gülerek hem de biçok yerine katılarak okudum,eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  15. Bu arada muz çok besleyicidir. Sporcu yiyeceği gibi bir şey. Ama iş yerinde biraz zor tabii. :)

    YanıtlaSil
  16. uy sevsinler ne emek gülüm.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

KREŞ

Evet ben işe kızımsa kreşe başladı. içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım. yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu. gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım. babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel . öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece a

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm