Ana içeriğe atla

belki biraz ağlamalıyım



şehrin kıskacında ufacık dünyamda sıkışıp kaldım ben.bulutlar üzerimden geçerken nereye bensiz nereye gidiyorsunuz diyorum.hiç gitmediğim ve hiç yaşamadığım hayatların üzerine gölge mi yoksa yağmur mu olacaksınız.beni kendimle baş başa koyup diyar diyar yollar mı aşacaksınız.

camlar kapalı.dört duvar bir de hayallerim.

şehir çok gürültülü.içi dolu kaynayan bir kazan gibi.ayarında bir ısısı var az daha açsan birden kabaran süt tenceresi gibi dışına fışkıracak ,ne var ne yoksa safra gibi dışına akıtacak.

ev çocuk seslerinin yankısında.gece gündüz fark etmiyor.uykusuzluk döngüsünü kırsam da arada hep bir bitkinlik hali.

yine kırıldım.dalım düştü.öyle bir ses geldi ki düştüğü yerden acımalı mıyım halime.derman bulamadığım bir hal çöktü üzerime sisli bir şehir gibi.göz görmüyor duygularımı puslu bir alaca karanlığın ortasından yankılanıyor sesim;"ben bur da yıııım bur daaaa yıııımm".duymuyor kimse.

bilmediğim hayatlar var.hiç şahit olmadığım.bilmeden özlediğim hayatların umut yolcusuyum ben.yorgunum.kollarımdan tutuyorlar akıl söylemlerimi daha ağzımdan çıkmadan içime kusturuyorlar.gitmem gerek görmem gerek diyorum.dedikçe yerimde sayıyorum.

yaş az değil.kemale erme vaktini bile geçmiş olmam lazım.geç mi kaldım hayat söyle geç mi kaldım sana???

kıskanıyorum eli kolu zincirsiz olanları.nasıl bir kıskançlık anlatamam.yerinde olmak değil onların varlığına katlanamamak benimkisi.ben bu hallerdeyken onlar o hallerde nasıl ne hadlerine diyor aklım .duygularım öfkeme öfkem beynime vurdukça vuruyor.şuurlu muyum bilmiyorum.

belki biraz ağlamalıyım.belki bir pencere açmalıyım yeni ve defterleri bomboş bir hayata.ama boşlukları ve yalnızlığı hiç sevmiyorum ki ben.dolu dopdolu geçsin ömrüm.sığınacak bir liman sevecek çocuklar.hepsine zıt gidecek en çok istediğimse özgür kalsam o doluluk içinde.

özgür ruhum çok yaşasa.çok dediysem yıllar bitmesin demek değil.doysam kurda kuşa, raftaki kitaba,çıkılacak dağa,bakılacak ovaya.tanısam daha çok tanısam insanları.bin çeşit hallerini görüp şaşırmamayı öğretsem kendime.aynı tip tek tip bir güruha değil herkese yakın olsam herkesten alsam herkeste bir anı bıraksam.doğrum eğrim benim olsa yalanlarıyla acımasızlıklarıyla başkaları boğulsa.çok tanısam az yanılsam .az yanılıp az şaşırsam.

canım hayat belki biraz ağlamalıyım.belki ağlamak için bir yer bulmalıyım.gün batarken en çok yakışandır hüzün.gündoğarken ağlanmaz biliyorum.belki tam ulu orta sövecekken durup gözyaşı akıtmalıyım.içime değil hüngür hüngür biteviye.

ve sen hayat artık bana biraz daha şans vermelisin.hani hayallerim var ya benim.hani ulaşamadıklarım.biraz daha yol aç bana.biraz daha özgür zaman biraz daha cesaret.

ben ağladığımda değil güldüğümde güzelim be hayat.güldür beni artık doyasıya!


Yorumlar

  1. deriiinnn derinn düçşüncelere saldın beni Sevgimm,içinde bişeycik kalmamış olması lazım, duygularını böyle güzel ifade edebilen bir yazıyı yazdıktan sonra, içinde hüzün de olsa, kırgınlık ta olsa, öfke de olsa, ne kadar zor duygu varsa kağıda/ekrana geçer, çıkar senden gider...
    Gitmediyse bidaha yaz, bitene kadar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel tahlil ettin beni.gerçekten yazarken ağladım ağladıkça ve tuşlara tak tak vurdukça açıldı içim.sevgiler ...

      Sil
  2. OYYYYYY KIYAMAM SEVGİCİM PEK DOLMUŞSUN..

    YanıtlaSil
  3. Ne oldu?
    Dilerim herşey yolundadır. (soruya bak) belli bişeyler aksi ama !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdigimdan fazlasi degil cok bunaldim be ebru:-(

      Sil
  4. Canım,zaten ne zamandır yazmadığından, son yazdıklarında da hep kasvetli bir hava olduğundan tahmin etmiştim keyfinin pek yerinde olmadığını. Ama yine de bu kadar olduğunu zannetmiyorum. Çok üzmüşler, incitmişler gibi seni. Üzme kendini demek çok anlamsız biliyorum. Üzülüyor bazen insan, hem de çok, hem de umutsuzca. Bazen çok uzun sürüyor bu dönemler hatta, hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor insana. Her şeyi yıkıp gitmek tamir etmekten daha kolaymış gibi geliyor bazen de. Ama emin ol, geçiyor. Seninki de geçecek. Geçip gittikten sonra izi kalacak muhakkak ama sonunda geçecek. Ne diyebiliriz ki, imtihan dünyası bu dünya, gerçek bu. Hiç bir zaman daimi huzur, neşe, mutluluk, sevgi diye bir şey yok. Allah'ım sabır versin, huzur versin. En acilinden, bizim bilemeyeceğimiz kadar güzelinden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkür ederim özlem.geçenlerde aklıma takılmıştın biliyor musun.özlemin içi darlanıyordu anlatmıyordu acep iyi midir şimdi diye.gezenti falan iyi geldi mi acaba?
      ben evet fazla üzgünüm.detaylı anlatsam belki pek çok insan bunları biz de yaşıyoruz derdi.hayatımdaki insanların bana yaşattığı duyguları anlattım bu daha kolay.
      iyi dileklerin bir an evvel gerçekleşsin inşallah.

      Sil
    2. Ah canım, gezmekle falan hiç bir şey değişmiyor bence. Daralan kalbini de beraber gezdirdikten sonra. İçin, hayatın huzurluysa dört duvarın arasında bile olsan senden mutlusu yok. Ben anlatamam pek sıkıntılarımı. Bırak blogu, en yakınıma bile anlatamam. Bir tek Allah'ım var, derdimi döktüğüm. Şimdilerde iyiyim çok şükür. Ama kırılan kalıyor işte, yapıştırmayla eski pürüzsüz haline dönmesi mümkün olamıyor artık. Yine de çok şükür, her şeye şükür...

      Sil
  5. Al benden de o kadar diyeyim tam olsun. Bu postu alıp benim sayfada yayınlasam, sanki benim iç dünyam ve kelimelerim mi gibi anlatır herhalde.

    O zinciri olmayanlara ben de senelerdir özenip duruyorum. Ne diyeyim Allah yardımcımız olsun canım. Kendimi 2 yıl kaldı Selma, biri okula diğeri kreşe işte o zaman istediklerini yapma ve yaşama fırsatı bulacaksın diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh selma halbuki özenip kıskandıklarımdan birisi de sesin desem:)))ailenle aynı şehirdesin ve arkandalar.can dostların en önemlisi harika bir kızkardeşin var.öyle muhteşem görünüyor ki resim.ama haklısın içinde biriktirip yapamadıkların vardır muhakkak.sen 2 diyorsun ben 4 yılım daha var diyorum:)du bakalım hangimiz haklı çıkacağız:)

      Sil
  6. "özgür ruhum çok yaşasa.çok dediysem yıllar bitmesin demek değil.doysam kurda kuşa, raftaki kitaba,çıkılacak dağa,bakılacak ovaya.tanısam daha çok tanısam insanları.bin çeşit hallerini görüp şaşırmamayı öğretsem kendime.aynı tip tek tip bir güruha değil herkese yakın olsam herkesten alsam herkeste bir anı bıraksam.doğrum eğrim benim olsa yalanlarıyla acımasızlıklarıyla başkaları boğulsa.çok tanısam az yanılsam .az yanılıp az şaşırsam." için yanıyor biliyorum ama ben şu yazdığın paragrafın güzelliğine takıldım.. çok güzel yazmışsın be canım

    zincirim çok, gittim ama.. gitmese miydim diyorum bu zincirlerle acaba? Çok zor, her yürlü yaşam çok zor! gidene de kalana da.. gitsen kendin adapte oluyorsun ama çocuklarla çok zor! kalsan çocuklara kolaylık ama bizim gibiler için de o zor.. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah be deliş ağlattın zabah zabah:)ay normal değilim valla ağlarken espri yapasım geliyor:)senin adın deli benim kafam iyi:))
      gitmek iyi gelmiştir de sana şu can sıkıcı salak firmanın yüzünden bi keyfine varamadın.
      buralardan iyidir yine de boşver.yenilik gibisi var mı.içimde hep gitme hali var benim.bir türlü de gidemiyorum ne hikmetse.
      gidersem içim ferahlayacak sanki.daha küçük bir şehir özlemi sardı içimi.daha toprağa yakın daha tabii.
      zor ve sıkışık hayatıma bir de büyükşehir telaşlarımı katıp daha bir perişanlaşıyorum.ve hiçbir şeye en çok kendime yetişemiyorum.
      offff diyeyim bitireyim:)yeni bir post yazacak kadar oldu bu yazı değil mi?sevgiler.

      Sil
  7. balyanaginhikayesi12 Ekim 2012 09:31

    sevgi sen ne yaptın böyle yani utanmasam böyle yazacaksan hep moralin bozulsun diyeceğim yani :(((

    YanıtlaSil
  8. bazen sorumluluklar zorunluluklar bana da böyle hissettiriyor, çok güzel anlatmışsın çok, yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar,

    Çok güzel bir blog sayfanız var. Gerek arayüzüyle, gerek eklentileriyle hepsinden önemlisi içeriğiyle bir harika. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.

    Ben de bu güzel blog sayfasına bir katkım olmasını arzu ettim ve "Son Yorumlar" eklentinizin daha şık, yorum yazanların avatar resimleriyle birlikte daha güzel görünmesi için bir link adresi vereceğim. Burada yapacağınız çok basit bir işlem. Bu adrese ulaştığınıza ilgili satıra blog adresinizi yani URL adresinizi yazıp kodu oluştur butonuna tıklıyorsunuz ve pencerede oluşan kodun tamamını kopyalayıp, blog sayfanızdaki "son yorumlar" eklentinizin içindeki eski kodu kaldırıp, bu kodu yapıştırıyorsunuz.

    İşte size söz konusu URL adresi: http://www.bloggermodifiye.com/2011/12/resimliavatarl-son-yorumlar-gadget.html

    Selam, sevgi ve saygılarımla birlikte en Güzel'e emanet olun efendim.

    YanıtlaSil
  10. en sevdığım bloggerlardan bırısın...üzülmene katlanamam...ama hepımızde olur böyle duygular...bır kaç şık tedbırler hayat renklendırılebılınır....ne dersın...

    YanıtlaSil
  11. biraz ağlayınca herşeyin hallolacağını düşünüyorsan eğer, birazdan fazla da ağlayabilirsin elbette.
    ama yok ağlama bence, bazı şeylerin böyle olması gerektiği için böyle olduğunu düşünüp içini ferahlatmanın yollarını bul bence.
    ama lütfen ağlama, düşünme de ağlamayı.
    sen zaten son cümlende ne güzel ifade etmişsin. onun için hep gül olur mu canım benim...
    kucak dolusu sevgiler, sevgiler, sevgiler:)))
    öptüm seni

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

KREŞ

Evet ben işe kızımsa kreşe başladı. içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım. yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu. gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım. babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel . öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece a

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm