Ana içeriğe atla

neyim var benim ya!?!?





yüküm ağır ,eziliyorum.iki çocukla bunca zorlanmam ,bunca tükenmem normaldir belki.bunu kabul ettikçe daha mı kolay gelecek sanki.koca bir hayır.yıprandıkça sinirli,içi kızgın sözlerle dolu bir barut fıçısı haline dönüşüyorum.çokça bağıran ,nadiren alttan alan bir anneyim artık .


üstüne üstlük ne gencim ne de güzel.20'li yaşlarımın aynaya baktıkça bakası gelen küçük bir kız çocuğu havası yerle yeksan oldu.kendime bakma ,üstüme başıma çeki düzen verme gayretlerim de gittikçe köreliyor.bir bırakılmışlık bir koyvermişlik halindeyim.ucube gibiyim.


ev dahi yıllardır üzerine örtünmeyecek oranda toz ,kir ,karmakarışıklık içinde.kendime bakmayı kendimle ilgilenmeyi geçtim de şu evi niye bu denli adamlıktan çıkartıp içinde zar zor yaşanır bir kıvama getirdim bilmiyorum.


neden evim her daim karmakarışık?
bir vakitler tertip düzen sevdasına ne uğraş verirdim temizlik işlerine.gelen insanlar şaşırırdı.onlar övgüler yağdırır ben kabarmaktan burnumun ucunu göremezdim.şimdi kendi bitmişliğimle beraber evimi de tükettim.


bir karış toz içinde yaşamak normal ve kabul edilebilir şeyler listeme ne vakit eklendi.televizyon ekranında,pencere üzerlerinde sayıları gitgide çoğalan parmak izleri ne zaman sevimli gözükür oldu ki gözüme.orta yerde kalmış dünya çöpü ayarında oyuncak yığınları,ne zamandır kayıp olup geçen gün koltuğun  altından nasıl olduysa fırlayan sarımsak ezicimi dahi olduğu yerden alıp bir şeyleri düzene koyasım gelmiyor.tembelliğim,hiçbir şeye yetişemeyişim ,aylardır artan ivmeyle katmerlenen daralmışlığım içinde öylece bekliyorum.kendiliğinden havaya kalkacak eşyalar,süpürge görünmez bir elle çalıştırılacak ,bir başka el vileda ve müzik eşiliğinde adeta viyana salonlarına has valslerle evimin her yerini pürü pak edecek:)


kaçıp kurtulma ümidi ve ha bugün ha yarın çekip gideceğim zaten söylemleriyle çakılı kaldığım yerden akşam kendi kendime ama yüksek sesle söylenir buldum kendimi."hayatımın en pis dönemini yaşıyorum ve kendime inanamıyorum".


yalnız ben miyim dedim böyle.yardımına koşacak hısım akrabası olmayan,bütçesini yardımcı bir kadına ayıramayan bir ben miyim:(aklını başından alan çocuklarla bağırış ve çığlıklar eşliğinde yeme-uyku-banyo düzeni düzensizliğiyle savrulan ve sanki bunların hırsını evi kendi başı boşluğuna bırakıp gittiği yere kadar diyerek yutkunan bir ben miyim?


düşündüm ,üzüldüm,üstüne koca bir pazar günü feryat figan ağladım.ne cevap ne de takat bulabildim.kendimi kendime mahkum ettim:(


dip not;yorumlarda üzerine basa basa "hani sen dün uludağa gitmiştin,zevkten dört köşeydin"diyen arkadaşlar oldu.ona istinaden hem ruhen hem bedenen dört köşe olduğum hali koyayım dedim.lakin bu mutluluk halim geçici evde kafayı yiyen kadın halim kalıcıdır biline.


Yorumlar

  1. şeker bari ayda 1 kadın alda kurtul bu dertten biliyorum cok zor,2 cocukla yaşam bende aynı haldeyim bazen evin dagınıklıgından icinde kaybolasım geliyor:))))kendime nefret eder buluyorum,cocuklara cehennem bir anne ve de daha ne anlatılır bilinmez ama bende aynı haldeyim midem bulanıyor bazen kendimden Allah bize akıl ve firaset versin sevgim üzme canını bitecektir hazarrrrrrr,bitsinn bu şikayetler sevgilerimle öptüm canım.))))

    YanıtlaSil
  2. Aynen valla bende bıktım,temiz düzenli bir ev için ölebilirim.Ruh sağlığım bozuldu.

    YanıtlaSil
  3. :))Arasaydın beni cevap verirsim güzerlim pazar günü mahfolmuş :)
    Deli mi ne uludağa yakışan hiçte bakımsız bir kadın görmedim ben fotoğraflarda :) hatta var ya şu kafasını yukarı kaldırmış neey baktığını anlamadığım solda duran gözlüklü bi hatun var o çok çok güzel 20 li yaşlarda da değil sanırım :))) yavru sen çocuklarına bak be temizliği yiyim ben umurumda değil bir çok şey onlarla geçecek bir küçük an için can atarım :) sonracıma zam aldın ya kızım kadın tut ayda bi gelsin bari tavanda örümcek gördüm :P şaşkın uludağ havası çarptı heral :)

    YanıtlaSil
  4. bu postu ben mi yazdım.. evet evet kesinlikle ben yazdım da hatırlamıyorum yayınladığımı.. bu kadar mı anlatır beni.. koltuk altına kaçan mutfak eşyamız bile aynı:)

    YanıtlaSil
  5. Sadece şunu bil, "yalnız değilsin" inan ki herkes aynı.
    Evinde gündelikçi alanları, çocuk bakımına yardımcısı olanlar bile aynı durumda.
    Herşeyi akışına bırak dicem ama olmadığını biliyorum, kendi kendini yiyip bitirsen de herşey olacağına varıyor.

    YanıtlaSil
  6. Ev pis olabilir tozlanabilir yarım güne bakar arkadaşım sen kendinden başla işe.Hem facede gördüğüm kadarı ile kesinlikle abartıyorsun.Bak bende diyetteyim hemen sende sağlıklı beslenmeye başla evinde bir bisiklet yada koşu bandı varsa hiç değilse haftada 2 üzerine çık kuaföre git bak kendini nasıl hissedeceksin :) biliyorum kendimden yahu.Kendini iyi hissedince evde vız gelecek çocuklarda

    YanıtlaSil
  7. benim gibisin hatta aynısın diyenler selam olsun hepiciğinize:)
    utanmadan pcnin başından bile kalkıp iş yapmıyorum ya helal olsun bana:)

    yardımcı vs. al diye ısrar eden ülkü bacım;
    evet 230 lira zam gelmiş maaşıma.da bu ay kreşe başlıyor kızım.elli milyon çeşit şey istediler.onlarla uğraşıyorum.üstüne kirama zam geldi .onun üstüne arabanın vergiydi muayeneydi ne haltsa hepsi üst üste denk geldi.yine okuduğum şu malum sosyoloji zımbırtısının harç borcu var 1 aya onu ödemem lazım.yaza 1 abla kızı düğünü,1 kızkardeş oğlu sünnet düğünü,ikizi olan eşimin kardeşine de hayırlı olsun altınlarımız satın alınmayı ve çil çil sıraya konmayı bekler.artı bir evim dahi olmadığı için ve peşinat biriktirmek zorunda olduğum için biraz tasarruf mecburiyeti bizi zorlar.
    bilmem anlatabildim mi:)

    YanıtlaSil
  8. 4 senedir zam almayan kirası suyu zartı zurtu zamlanmış bir kadınla konuşurken dikkat et devletli :))) kız bak ne dicem nasıl olsa işe gitmiyon başka işe git kızda okula başlıyomuş :)) sevgi az kaldı dövcek beni hanımlar kurtarın imbat :)) olmadı ben gelcem artık çaresi yok örümcek düştü düşecek kafama :)) ayrıca ısrar etmedim ayrıca ne güzesinde dedim niye iyi yönden bakmıyorsun hııııııı :))

    YanıtlaSil
  9. aslında sevgi bende biraz düşündüm gecen niye böyleyim-z- diye
    sonuç ne mi buldıum?
    bilgisayar:))
    valla başından kalkmıyoruz blog,face,twiter derken zamnlarımızı burda harçıyoruz ve o temizlenmesi gerekenler (belki yarımsaat sürecek ama)öylece orda bizi bekliyor bizde aman deyip devam ediyoruz mutlu olduğumuz alan olan bloglarda takılmaya:))
    boşver be sevgi bir daha bu anı yaşamayacağımız için ne için mutluysak onu yapalım .aylinin dediği gibi yarım saat bilemedin yarım gün sürsün temizlik .
    sen kendine bak nasıl mutlu olabileceğinle alakan olsun.kilon mu var ,kaşınmı uzamış caresi var sıkma dert etme sadece ne yapmak istediğini düşünerek başla.
    aynı senin gibiyim hariçten gazel okuması da böyle bişey galiba öperim :))

    YanıtlaSil
  10. Yoo, ben de a aynı durumundayım :)

    YanıtlaSil
  11. canım benim yalnız olmadığını bil.sana sadece bir gün yalnız kalıp kendini dinlemek ve hiç bir şey yapmadan oturmak yeterli olur.istekleri bitmeyen eş ve çocuklar gidip kendi kendine kaldığında bak gör ev nasıl düzene girmek için sana yardımcı olacak.ben bu aralar evdeyken seve seve misafir ederim çocukları.bazen bende koy verip gidiyorum işlerin ucunu.canımız sağolsun be gülüm sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Off, neden çalışıyoruz ki biz yahu? Zaten maaşın büyük kısmı oğlanın okuluna gidiyor, kalanın da büyük bir kısmı yine onun ihtiyaçlarına... Oturalım bari bi tarafımızı kırıp, hem zamanımız bize kalır hem masraflarımız azalır. O zaman bizim kafa daha mı iyi olur, tümden mi tırlatırız bilemem artık.

    YanıtlaSil
  13. ama ama,hiçte öyle değildi dünkü uludağ rsimler:)
    ben sizi 20 li yaşlarda yahayyül ettim inanı:)
    hiiiç takmayın tüm bunlara kafayı...
    sağlığınız ve ağız tadınız yerinde ise,olur gider her biri..
    ev de temizlenir paklanır,çocuklarda büyür arada:)
    yine de yazınızda kendimden kesitler bulmadım değil:)
    ama olsun,tesellilerim var benim balll gibi..
    :))
    kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. kızlaaar
    içime su serptiniz be:)
    evini mok götüren tek ben değilim yaşasın:)

    selinka;mesele en çok da 2 çocuk aslında.beni yıldıran küstüren düzelttim dediğim anda bir rezaletle karşılaşmam:(

    içinden gelen bacım;adını bağışlasan isminle hitap ederdim,iyi olurdu:)tam adı bu evet ruh sağlığımız bozuk bizim.

    özge;sarımsak ezicisi kardeşliği:)))

    annemahsustan;ya evet okuyorum inanamıyorum evine 3 gün kadın gelen de yatılısı olan da ne ağlıyor ne ağlıyor ben nasıl böğürsem.anca tvler filan paklar beni:)

    aylin;o gördüğün resim resim.sen orjinalini gör de ona göre konuş:)kızım sen nerene rejim yapıyon.bak ben diyeyim sende yağdan gitmez direkt kemikten gider.bi de şu kuaför işi off ben hiç sevmem oraları.giderim nasıl pişman dönerim anlatamam.millet keyiften ölür ben adeta dişçi koltuğundaymış gibi aklımı yerim.normal değilim biliyorum:)

    ülkü;:)))ne diyim daha ne diyim:)haftaya işe başlıyorum.bitti saadetim.buraya kadarmış:)

    bigom;benim sıkıntım sosyal mecrayla değil aslında.ben vakit üretirim lakin öyle pis bir uykusu var ki ufaklığın öğlen yatıyor 2-3 saatlik uykuda en az 3 kez uyanıyor.eğer ses yaparsam asla da uyumuyor.yani o uyurken tek çarem sessiz sessiz ya ders çalışmak ya alt yazılı film izlemek ya da ahanda burada takılmak:(hasretle okulların tatil olmasını ve kocamın hadi artık temizleyelim şu evi demesini bekliyorum hahahaaa.ne o yüzün değişti bigom:))))sezoya selam:)

    handan;sana da selam olsun.evini pislik götüren kadınlar olarak birleşip voltranı oluşturabiliriz ben inanıyorum :)

    YanıtlaSil
  15. ne uludağı ne resmi diyenler varsa içinizde postun sonuna ekledim.ama ben dünkü kadar şen değilim bilineeee...

    YanıtlaSil
  16. mihrimah;en çok mal gibi böyle boş boş tüm gün yalnız kalmaya ihtiyacım var.yok toplayamıyorum kafayı.bu arada sen bursada mısın.

    görkem;iş hayatını görüp geçirmiş kadın kısmısı eve tam dönüş yapınca kafayı sıyırabilir .bu çokça görülen ve bloglarda sıklıkla okuduğumuz blogcu anaların da yakındığı bir konu.en güzeli haftanın 3-4 günü işe gitmek.eve yetiş çocuğa yetiş kocaya yetiş işe yetişlerin arasında kendimize yetişemiyoruz biz:(

    kekikim;20li yaşlar hahahaaa.koydum resmi .bakalım kaçlı yaşlarım.o senin güzel bakan güzel görür sözünün izdüşümsel algoritmasıdır.biraz bekle geçer:)sevgiler benden de.

    YanıtlaSil
  17. Bak bacım, ben çalışıyorum, koca gecelere sabahlara kadar çalışıyor yani her akşam yalnızım. Evde 3,5 ve 1,5 yaşlarında iki erkek sıpa var.. Küçüğe bakıcı, büyüğe babanne bakıyo, 15 de bir temizlik için yardımcı geliyo, borcun bini bir para, en kazığı ev kredisi... ama durumlar vallahi tamamen aynı... ev leş gibi, çamaşırlar sürekli yığın halinde orada burada... sabah yatağı kapatıpda çıkabilirsem ne mutlu bana.. akşam eve geldikten sonra koca yok, iki çocukla yatana kadar pestil bir ben... acilen verilmesi gereken kilolar, 3 hafta sonra evlenecek koca kardeşine alınacak kalın bilezik, kredi kartları...

    Aynı köydeniz anlayacağın...

    YanıtlaSil
  18. Ben ki oğlak burcu, düzen manyağıyım, gel bide benim evi gör hahaha :) dün süpürdüm çamaşır yıkayıp astım. Güya bugün sil, yoz çamaşır ütüle, banyoları temizle yapacaktım ama migren ve Buğra sağolsun son gıdımına kadar aldılar enerjimi. Ay ne yapalım ölelim mi :) varsın bir zaman dilimide böyle pasaklılık hali içinde geçsin. Amaaaaaan, temizlik budalası olduğumuz günlere sayalım bu günleri ne olacak. İçinde yaşanılacak halde tutalımda evlerimizi gerisi fasa fiso :) Takmaaaa :)

    YanıtlaSil
  19. filiz
    tüm bu yazdıkların çok ağır.önünde saygıyla eğiliyorum inan.beni çok çok aşmış bir hal seninki.şaşakaldım inan okurken.bir de bana güçlü kadın derler.bunları okuyunca güçlü kadının divası mertebesine koydum seni.Allah kata be kat yardım etsin sana.ufaklıklar büyüyünce ohh deriz elbet.

    YanıtlaSil
  20. sema
    sendeki düzen tertip kimsede yok.onca yazını okudum sen bizden değilsin:)için kaynıyor evi düzene koymasan.en pis halin bile bal dök yaladır eminim.resimlerde bile ışıldıyor evin be:)

    YanıtlaSil
  21. benim ev de öyle oluyor sık sık. ben evi düzeltmek için kendimi harap etmek yerine antidepresan almayı tercih ediyorum. daha iyiyim şimdi.ütüye bile merak saldım o derece. ama ev hala dağınık, değişen tek şey düzeltmek için deliriyor olmayışım. elimden geldiği kadar işte...

    YanıtlaSil
  22. aaa mehtap
    kız sen gelir miydin buralara:)
    aman boşver iki gıdım aklımız var o da gidecek.benim adım hıdır elimden gelen budur bittiii:)

    YanıtlaSil
  23. kızıım yazıyodum da wordpressi seçmiyomuşum o yüzden ben olduumu anlamıyodun sen kesin

    YanıtlaSil
  24. Doğru söylüyor arkadaşların hepsi Sevgicim, bana da üç gün kadın geliyor, üstüne ben 12 de önce yatmıyorum, yine de ev senin anlattığından bi derece daha iyi halde. Bitmiyor ev işi deli olucam, ayağımı uzatmak, kitap okumak isterdim önceden şimdi inan tuvalete ve banyoya tek başıma girmek istiyorum sadece! Evet orda bile rahat yok bizim evde. Eskiden işyerinde dinlenirdim, artık o da mümkün değil yeni müdür sebebiyle. diyeceğim çok da farklı değilim ben de.

    YanıtlaSil
  25. sağol sevgi bundan gayri sana yorum yok:))
    bu arada selma için(anne karıca)yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum bende de o izlenimi uyandırdı sanki pis olamaz gibi geliyor:))
    selma bizden değilsin:)))canım bize öğret :))

    YanıtlaSil
  26. BENİM salonda 15 lt çöp kovası var çok iş görüyor.. ve şekli şemali düzgün bir kirli sepeti.. tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
  27. Sitare ve Sezobigo'ya cevap :)

    Hehehehe pek güldüm benimle ilgili yorumlarınıza ama evet haklısınız, ne diyeyim :) Ben kendi standartlarıma göre dağıttım bu aralar galiba. Yaaa aslında titiz değilim kızlar, sadece topluyum. Dağınıklığa tahammül edemiyorum. Dürtüyo beni :) Ama herkes gibi haftada bir derin temizlik yaparım. Buğra yüzünden hergün şöyle üstten süpürürüm o kadar. Cam falan kışın pek silmem. Yazında ayda bir :) yaa valla aslında öyle temizlik budalası değilim :)

    Babamdan kalan bir özellik. O her zaman girdiğiniz yeri çıkarken şöyle bir kontrol edin, dağınık bozuk ne varsa toplayın. Böylelikle bir işi iki kere yapmamış olursunuz derdi. Bende öyle yapıyorum işte. Bu sayede toplu kalıyor ev. Ama bu ara harbiden koyverdim :)

    YanıtlaSil
  28. ah bu figanlar ne kadar tanıdık sitarem bir bilsen:(
    ne yazıkki insanın en güzel yaşları bu çırpınışlarla geçiyor.

    YanıtlaSil
  29. Hepiniz az cok ayni derdi,ev temiz olsun, yemek olsun, cocuklar yesin bla bla uzar gider, insallah gececek bu donemler diyorum :)

    YanıtlaSil
  30. bugün ben de dedim kendi kendime...Asli aSliii kenden gel.
    su evin haline bak.Evdesin calismiyorsun.Ne bu böyle diye.
    Birgül´e katiliyorum.
    Hayatimizin tam ortasinda duran int,tüm cekiligi ile bizi cekiyor.
    tek degilsin.Dönemsel seyler bunlar.
    Gecer,sonra yine gelir.
    öpüyorum

    YanıtlaSil
  31. Sevgi, sizin tr'deki evler cok buyukler cok guzeller. BIzim iki 70m2lik evlerde yasamiyorsunuz onu dusun o bile mutlu olman icin bir sebep. Ayrica, buyuk evlerin duzeni daha rahat. Bende temizlikten hep yirtiniyorum, daha cumartesi temizledim aksama yine dagildi, inan hepimiz ayni durumdayim. Kendine gelince, cidden istemen lazim. Istemeden bakmaya baslamassin. Icten gelen bir durum.

    YanıtlaSil
  32. Ev işi nankör. Kimse titiz diye madalya yada plaket almıyor. Olan sağlığına, zamanına, sinirlerine oluyor. benim aldığım maaş çok komik. ve daha yeni yemek masrafımız şirket tarafından ödenmeye başladı. kızımın kreşine zam geldi.
    ama yine de 15 günde bir yardımcı alıyorum. 50 tl ödüyorum. güya biz de ev alacaz. ama hakikaten paramızın bereketi yok.
    kesinlikle ev hanımı olmak istiyorum. ne kreş masrafım olacak, ne temizlik. Boşuna milletin kahrını çekiyorum.

    YanıtlaSil
  33. Ne ara bağlar koptu çılgınnn ??
    Aman boşver bunları gülüm , gönüller bir olsun yeter...Temizlik dediğin ne ki, çok kafana taksan mototr gibi anında temizlersin..Çok mu ,kötü hissettin gidersin kuaföre , yeter ki sağlık huzur olsun..
    İnan tuzumuz kuru , sıkıntı anlamında...Dertlerimiz dert değil , bazen abrdağın
    dolusunu görmek şart.Şükür işin var, sağlığın var ,umutların var...
    Bundan güzeli olabilir mi ?
    Akraba bende de yok ama en azından yapmadıkalrıma söylenen eşim yok.Lütuf bence bu :))))))))))))

    YanıtlaSil
  34. HANIMLAR !!! Unutmayın... Bir toz tabakası, altındaki ahşabı korur.

    'Bir ev mobilyaların üzerine 'seni seviyorum' yazabildiğinde gerçek bir ev olur .'

    Yıllardır her hafta sonu, 'aman biri çıkıp geliverirse' diye en az sekiz saatimi her şeyin mükemmel görünmesine harcıyordum.
    En sonunda anladım ki, hiç kimsenin çıkıp geldiği filan yok; hepsi dışarıda hayatlarını yaşayıp eğleniyorlar !


    ŞİMDİ, insanlar ziyarete geldiğinde, kendimi evimin durumunu izah etmek zorunda hissetmiyorum;


    İnsanlar, benim daha çok dışarda hayatımı yaşarken ve eğlenirken ne yaptığımla ilgililer.


    Bunu hala keşfedemediyseniz, lütfen tavsiyelerime kulak verin.

    Hayat kısa, tadını çıkarın !
    Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın .......
    ama onun yerine bir resim yapmak, bir mektup yazmak daha iyi değil mi, kurabiye ya da bir kek pişirmek, bir tohum ekmek toprağa, istemek ve gereksinim duymak arasındaki farkı keşfetmek ?




    Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın, ama bilin ki çok zamanımız yok . . . .
    içilecek bir kahveyle, yüzülecek bir nehir, tırmanılacak bir dağ, dinlecenek bir müzik, okunacak bir kitap, dedikodu yapılacak arkadaşlar, sürdürülecek bir hayat .


    Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın,
    ama bilin ki dünya gözlerinizi kamaştıracak güneşle dışarıda, saçlarınızın arasında gezecek rüzgarla, karla, sizi ıslatacak yağmurla... Bu gün bir daha yaşanmayacak.

    Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın , ama hep aklınızda bulunsun, yaşlılık bir gün gelecek ve bu çok da hoşunuza gitmeyecek . . .

    Ve bir gün bu dünyadan gittiğinizde - ki hepimiz mecbur gideceğiz - geride daha çok toz bırakacağız !

    YanıtlaSil
  35. inanmiyorum !...bu foraftaki sizmisiniz ? bu kadar benzerlik olamaz ! :)saka deyil gerçek soyluyorum :(bana ne kadar benziyorsunuz :hatta benim fotorafi internete kim koymus diye bir an kizdim bile..Allah allah !hala saskinim, size inanmicam ,ama benim boyle bir fotorafim yok ,buralarada hiç gitmedim.

    YanıtlaSil
  36. Eda kardeş nasi yane:-D hönk:-)

    YanıtlaSil
  37. Sitarecim, Megerse sadece bu foto da bana benziyormussun ,merak içinde geri gidip, diger fotoraflariniza baktim digerlerinde bu fotoraftaki kadar benzemiyormussunuz,ama gercekten beni cok sasirtmisti ; size yalan gibi geliyor deyil mi ? neyse... ilginç :)insanlarda cift yaratilmis derlerdi ,nerdeyse inanmistim.:D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

KREŞ

Evet ben işe kızımsa kreşe başladı. içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım. yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu. gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım. babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel . öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece a

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm