Ana içeriğe atla

Şemsi Paşa Pasajında Beyni Büzüşesiceler:)

İlham perim bir blog yazısı oldu.annesel zavallılıklarımız ,küresel yalnızlığımız ve hiç bitmeyen koştur-yap teleşlarımız içinde "yeteeeeeer" çığlığı atmamıza mukabil "sen annesin ,bıdı bıdı yapma,o zaman hiç doğurmayacaktın"şaplaklarını fırlatanlara ithafen atılmıştır başlığım.ona göre!

Bilseydik büzüşeceğimizi önce bizi büzüştüren kuvvetlere mukavemet etmeyi öğrenirdik değil mi.lakin bilmiyorduk başımıza geleni.bizi büzüştüren şartlara rağmen "terminatör kadın"tiplemesi yarattık biz anneler.gece ayılan bayılan ama sabaha dimdik olan her daim kolluk kuvveti,emir eri,kocasının postası,çocuklarının yaveri moduyla dağılmış tüm parçalarımızı birleştirip monte etmeyi kendimiz çözdük erişilmez zekamızla.

Bize büzüşük diyorlar hey hattt.sorarım kadın milleti size birinci vazifemizin kocanın yemeğini,ütüsünü ,kirlisini çıktısını halletmek ,çoluğunun çocuğunun boğazından aşanı aşmayıp yere kusulanını halletmek,her daim pür neşe sazlı meşe moduyla 24 saat kullanıma hazır şarjı kıçında cyber robotekler olması yönünde düstura çekilmedik mi.

Bizi bu düstura çekenler büzüşsün inşallah.hem de adı var kendi yok şemsi paşa pasajında yaşasınlar ne yaşayacaklarsa:))))akıl öğreten fikir yürüten ahkam kesen toplum öngörüleri topunuza kibrit suyu.çalışma koşullarını bir hamalınkiyle eş seviyede götüren devlete mi atsam ucu ateşlenmiş dinamiti mi yoksa "biz eskiden hiç böyle oflamıyorduk ,yeni nesil pek nazlı"diyen dantel anne-dantel teyze tiplemelerine mi.

Neyse ben beni bilirim siz kendinizi.halimden üç beş kelam edip biraz resim koymaktı niyetim.yine kudurdum yine dellendim:)

Yetişemiyorum zamana.yorgun,bitkin ,üşenmiş bir anneyim artık.sürekli devinim hali arzeden mobilize bir varlık ve onu sıklıkla kudurtan abi klonumuz beni benden alıp başka bir bene sürüklemekte."dur ,yapma,hayır" kelimelerinin "ali topu at" cümlesiyle aynı cılızlıkta hissedildiğini yaşayarak görmekteyim.anne miyim borazancıbaşı mı belli değil.ev cingan pazarına döndükçe ben toplamaya azmediyorum,toplanmış ortamın devamı bekasını sağlama görevini verecek kimseyi bulamadığım için sadece 15 dk lık bir zaman diliminde aynı felç durumuna geçiş yapıveriyor evciğim.

Ah keşke dağınıklık olsa halimizin tanımı.artık bilumum kalem çiziktirmeleri,sanatsal çizgi çalışmaları evimizi yer yer süslemeye başladı bile.bakınız aşağıdaki resimlere;

Bu gördüğünüz mutfak tezgahımın altı.yani bildiğiniz lavabo gideri işte.ne ara gelmiş minik cadım ne ara halletmiş şaşakaldım görünce:)


Zavallı ders kitabım.bilseydi başına gelecekleri "beni yakın ama o eve göndermeyin" diye ağlamaz mıydı:)şükür ki geçen yılın dersiydi bu.yenileri aldım yatak odamdaki gardrobın en üst yerine koydum.gözüm korktu bu cadıdan ne yalan söyleyeyim.


Bir zamanlar ta göbeğime kadar inen bir kolyeydi.bu sabah itibariyle birleştirsen anca bileklik olacak seviyede artık garibim.benimki bunu da bulmuş bir yerden parçalamış parçalamış tasarım harikası bir ürün çıkarmış ortaya.bunu bana hedaye eden arkadaş ;bu postu sen hiç okuma:(
İlk hali gerçekten içler acısı olan ancak eşimin sanatsal dokunuşu ve selobant yardımıyla insan içine çıkabilir bir hale kavuşan ıslak mendil ambalajımız:) 

Eylül ayından beri her yerde aradığımız ama ne hikmetse bir türlü bulamadığımız vantilatörümüzün uzaktan kumandası :)resimden anlaşıldığı üzere buzdolabı rafındaymış meğer.ee bizde salaklık niye buraya bakmadıysak yani.
Yatıp uyumak için evdeki her ortamı deneyip hiç birinde huzur yüzü göremeyen bıdık buraya gerçekten uyumak azmiyle girmişti,ah bir de annesi bu mutluluğun devamına izin verseydi ya:)

Doğru yerde doğru zamanda uyuyan bir çocuktan daha iyisi nedir?tabiik ki şamda kayısı:)

Şu zibidinin duruşuna, masumiyet sömürüsü timsali beden diline bakın hele.sen değil misin ayol beni iki büklüm eden.onca yeri karalayıp değerli ne varsa eline geçtiği anda geri dönüşüm yaparak olay mahallini koşarak terk eden.yaramaz kedi seniiiii:)

Hadi gel de kız ,bağır şuna.öff tüm eklemlerim sızlasa bile yorgunluktan .kıyamıyorum. yine peşinde bin pervane dolanıp çer çöp ettiklerini ayıklama vakti.yine bana zindan yine bana rahatlığa hasret var,yine bana esmeeer günler düştü eyvaaaah:)

Yorumlar

  1. ah sevgim sayfayın kopyalama olmasa kopyalayıp eşime mail atacaktım canım harika bir yazı benim duygularıma tercuman olmuşun öyle güzel yazı kardeşim,bu ikinciler ana aglatan oluyor bizimkide böyle hic durmadan bir yaramazlık baygınlık gecirtiyor bana ama el hak annelik işte kutsal görev ne yaparsın şeker:))))

    YanıtlaSil
  2. selinka;sayfamı kopyalayabilirisin hatat mail de atabilirsin bak yazımın altında M harfli yer mail atmak için.sağ tuş yasağımı kaldırdım şekerim.

    YanıtlaSil
  3. 1000 kere maşallah bu güzelliğe
    her şeye rağmen öpülesi koklanası bir güzellik :D

    YanıtlaSil
  4. aldım canım teşekkürler emegine ve yüregine saglık cok güzel olmuş sevgilerimle öptüm:))))))

    YanıtlaSil
  5. Sevgi yaw bu gözler bu dudaklar ısırmalık tam. Nasıl güzel bakmış maşallahhh

    YanıtlaSil
  6. ben daha fazla bakarsam nazar edicem bu fıtığa

    YanıtlaSil
  7. Sen çatlağın tekisin biliyor musun?
    Daha önce söyleyen olmuş muydu hiç?:)))
    Öperim çoookkkk...

    YanıtlaSil
  8. Ay ama çok tatlı ve masum bu çocuk Sitarem:) bir de bilerek mi böyle masumlaştırmış kendini, hiiç ihtimal vermiyorum mesela o lavabonun altını boyadığına:)

    YanıtlaSil
  9. bahar;ben pek öpüp kokluyom senin için de yaparım birazdan

    selinka;estağfurullah şekerim

    zoitsa;bana da komik geliyo tipi kime benzediyse:)

    ebruşş;geirsek yaza oralara inşalaaaaah ısırırsın canlı canlı

    şerife;yok be güzel gözden ne olur.,

    gönül;aaa yaşıyor yaşıyoooor:)yok yaww daha önce heç kimse bana bu gerçekten bahsetmemişti:)

    deliş;zaten şekli şemali pek masum diye çekiverdim hemen.çok cadı çoooook.

    YanıtlaSil
  10. Hepsi çok komik ama en çok kumandayı koyduğu yere güldüm :) Bizimki de geçen ay annemin ilacını kaybetmişti, yeni bulduk banyo çekmecesinin en arkasında!

    Ay Sitarem heyecan yaptım Ankara'ya taşınacağını yazmışsın bana, kavaklıderede benim ev de iş de ama evi değiştirmek istiyoruz aslında. bakalım nerde olucaz yaza ama sen gelince yaz mutlaka bana, gönüllü rehberlik yaparım ben buralarda sana :)

    Ha bir de pek beğendim o yavrunun dudaklarını. Hiç ona kızılır mı?

    YanıtlaSil
  11. Bu nasıl bir güzelliktir. Maaşallah diyeyim önce. Bu görüntüler bana hiç yabancı değil. Evde kırılıp bozulan kumanda aletleri, çizilen duvarlar. Bakıp bakıp gülümsedim fotolara. Bakıp bakıp çok şey buldum kendimden. Yavrularınla sana güzel günler dilerim.

    YanıtlaSil
  12. Çok güldüm yaa, ayrıca bu yazının ilham perisi olmak gururumu okşadı fena halde Sitare'cim. Dosta, düşmana duyurulur: Nurtopu gibi bir etiketimiz oldu: Beyin büzüşmesi :))

    YanıtlaSil
  13. esra;kavaklıdere -ankara bunu hep trt'den hatırlarım orası herhal:))zaten herkes şehir merkezinden kaçışta.bakalım biz nerelere yelken açıcaz.

    kalemsiz;aslında tüm beyni büzşük anaların makus talihi bu resimdekiler.hepimiz aynıyız.güzel dileğin için teşekkür ederim.

    görkem;bize beyni büzüşük dediler
    sanki bi halt ettiler
    alın işte cücükler
    asıl büzüşmüş size derler:))
    bu da bizim manimiz olsun mu görkemcim.mehtaplı gecelerde sen izmir kordonda ben bursa yol boyunda:)) mırıldanarak birbirimizi anar şarkı misali büzüşmelerimizi terennüm ederiz ha ne dersin bitanem:)))

    YanıtlaSil
  14. hepsini sen yapıyosun da çocuğun üstüne atıyosun dimiii? ayıp ayıp. şu masum bebe nasıl yapar bunca yaramazlığı:)))

    YanıtlaSil
  15. çok şeker, çok şirin maşallah..
    Allah kolaylık versin arkasını toplamaya :)

    YanıtlaSil
  16. zehra küçükken aykkabısının tekini sakladı,aradan 3 yıl geçti,taşındık ama hala ayakkabı yok:)
    Çok tatlı bu bıdık maşallah ona:))

    YanıtlaSil
  17. oyyy allahim dudaklara bak...
    cok güzel cok.

    YanıtlaSil
  18. Güzel ve yorucu haller.Sabret hepsi geçecek.
    Allah uzun, sağlıklı, hayırlı ömürler versin.

    YanıtlaSil
  19. oyyyh zaten hep bu masum hallerı bizi kandırıyor bu veletlerın:)

    YanıtlaSil
  20. allah seni nazardan ve de şu sevginin cenesinden saklasın güzel melek kız.Çok şker ya bu yapsada ne olur ki öpersin geçer:)

    YanıtlaSil
  21. İyi de kime çekmiş acaba bu annesi? hani yazdıklarından sende pek cadı bir kadın izlenimi vermiyor değilsin . yanılıyor muyum ?
    O üçgen dudaklar bitirdi beni. Kızın sanatına, yaratıcılığına engel olmaa :)

    YanıtlaSil
  22. bütün bunlar yaşanmışlık işte, seneler sonra görüp, yüzümüzü güldürecek yaşanmışlıklar:)

    YanıtlaSil
  23. ben de evde bişey kayboldu mu, önce tencerelerin sonra çorap çekmecelerimin içine bakıyorum artık:)
    son resimlerde de ayrıca güzel ayşecik..

    YanıtlaSil
  24. Çok güzel çok çok güzel bir post olmuş yahu, şu ankaraya almam lazım gelir seni daha sıkı fıkı olmak için:))

    YanıtlaSil
  25. ALLAH BAĞIŞLASIN.SEVGİLER:)

    YanıtlaSil
  26. onca yaptıkları yaramazlıklarına kucağa alıp koklamak son veriyor değil mi?

    YanıtlaSil
  27. Bol bol öp kuzuyu benim yerime:)Benim cadılar da yeni taşındığımızda duvarı boydan boya boyamışlardı ve krem renkli berjerimin üstünü sabahın altısında kargalar kahvaltısını henüz tamamlamadan çekmecemden aşırdıkları lacivert farla şekillendirmişlerdi:))
    Şimdilerde gülsem de o anlarda kafam diken diken olmuştu senin yumurcak gene insaflıymış lavabonun altıyla yetinmiş:))
    O masum halleri görünce bu yaramazlıkları onlar mı yaptı diyesi geliyor insanın haklısın ama yapıyorlar işte.Bir de düşün ben de iş karıştıran iki cadı mevcut:)))))

    YanıtlaSil
  28. dilek;senden de bişi saklanmıyor soğuk iklim insanı:))

    emine;sağol kardeş

    sevilay;biz de öyle günler göreceğiz sanırım,yaza taşınırken kalır kimbilir neler

    asli;güzel de zor biraz işte

    yamalı cümle;sabrediyorum valla bu sabırlı halim:)geçcek di mi:)

    nohut oda;masum değiller hiçbiri:)

    bigom;o benden daha çenebaz kızınca bır bır başlıyo söylenmeye:)

    nilhan;tamam kabul ediyorum bana çekmiş lakin hiç mi hırsızın kabahati yok hesabı:)

    YanıtlaSil
  29. aslısın;seneler sonra neremizle güleriz acep malum yaşımız oramıza buramıza mukayyet olmamıza da engel olursa:)

    pınar;bizimki buzdolabını ya da banyo küvetini tercih ediyor.sağolasın.

    sinem;başına dert alıcan haberin yo kuzum.aha bırakırım bu kızı sana evin allahlık olur ona göre:)

    birincisin;hoşgeldin,teşekkür ederim.

    kardeşim;ay bu nick beni mahvetti.benim hiç kardeşim olmadı ki böğüü böğüüüü:)

    aylin;çarpı iki olayı hayalen bile kafamda canlanmıyor.gönülle sen seçilmiş insanlarsınız kuzum sizin ödül cennet kapısının vizesiz girişi sanırsam:))

    YanıtlaSil
  30. ay çok tatlıallah nazardan saklasın.bu yaramazlıklar bana hiç yabancı gelmedi :))))

    YanıtlaSil
  31. Küçük oğluşum geldi aklıma afacanlıkları görünce :) Gerçi büyümüş olması çok da birşey değiştirmedi, hâlâ merakından halledebiliyor bazı şeyleri :D

    YanıtlaSil
  32. ben bu yazıya bayıldım bayıldımmmm. Erkek çocuk zor evet ve bendede iki tane var, kızı tutturamadık :(resimlediğin yaramazlıkların aynısı ve daha fazlası gerçekleşmekte bizim evdede ne yapalım annelik deyip çekiyoruz çilesini. Uyarladığın nilüfer parçasını mırıldanıyorum şimdi:)) sevgilerle....

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

KREŞ

Evet ben işe kızımsa kreşe başladı. içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım. yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu. gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım. babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel . öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece a

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm