Ana içeriğe atla

Haydi Hop Hop Hooop:))


masum rolü yapan iki sessiz fırtına:)
 valla ben suçsuzum hakim bey.bir kolumu oğlan tutuyor diğer kolumda ayşe var ee kaledeki hiç değişmedi zaten adını sen koy:))yok giremiyorum bloguma.önüm arkam sağım solum sobe.kadınız ya anneyiz ya yemek pişecek ağzıma düşecek ,kızın mızmızı oğlanın dırdırı çekilecek,gece 17 aylık dananın bir türlü düzene girmez iflah olmaz uyku düzeni tertip edilecek.üstüne az buçuk da olsa işe gidip gelinecek off offf.

yerde miyim gökte miyim ben nasıl bir alemdeyim şaşakaldığım zamanların en garip halindeyim.yine uzunca bir süre rapor izin vesaire sarmalından işe 3-5 günlük bir geri dönüş yapıp yine yeni yeniden ücretsiz izne ayrılmış bulunmaktayım.
"anacım zaten ne kadar çalıştın ki ?"
"ohh bir dönüm bostan yan gel yat osman"
"gözümüz yok da yani amma çok izin alıyon kızım sen yaa"
"devletimin memuru kenarımın dilberi sevsinler"
"of ya bi biz olamadık şu memur tipinden"
gibi bilimum sözlerinizi içsel sesle de söyleseniz bakın nasıl işittim.benden kaçar mı be.ben kaçın kurrasıyım-bu laf ne demekse artık-

bacılarım kardeşlerim nazar etmeyin nolur çalışın sizin de olur diyeceğim "amaaan bu yaştan sonra kim uğraşacak şimdi" diyeceksiniz.örnek alın örnek.ablanız bizatihi bendeniz malumunuz üzere kaaaç seneden sonra açık maçık da olsa bir yerlerini sıka sıka öniverste okuyor.sizin neyiniz eksik.koca koca kadınlar olmuşsunuz.hazır yaş sınırı da kalkmışkene hazır doğuracaklarınızı yeteri miktarda doğurmuşkene hazır rahata erme yaşınıza ermişkene ve tam da hazır 2012 memuriyet sınavı yapılacakkene ayol sıkınsanıza siz de bir yerlerinizi.yok bizden geçmiş diyenlere son sözüm çoook teessüf ederim yaneeeee:))

aslında epey zorlu hatta neredeyse mide bulandırıcı bir iş ortamım vardı düne kadar.hani şu yazımda bahsetmiştim olan bitenlerden.işte o durumlar hal yoluna girince çok şükür huzurum da sağlığım da yerine geldi.kendime ait bir odam bile var artık o derece.kızımı bir türlü kreşe mreşe veremeyen vicdanımla cüzdanım arasında hafif bir git gel yaparak amaaan satmışım anasını moduyla davranıp 2 aycık ara verdim keyifli işime.

normal bir poz verse orta yerinden çatlar
iş yeni, amir de yeni bu kez.her ikimiz de ortama alışma çabasındayız .eve geçmem onu üzse de 2 çocuk anası doğru düzgün bir kadın olduğu için anlayış gösterdi sağolsun.ben de ona bir kıyak yaptım.eşim mesleği icabı bir günü boşaltma şansına sahipti(mesleği ne ki diyenlere edebiyat muallimmi olur kendileri,ay bi de türküsü vardı;penceresi cam camaaa muallimm:))o da ayarladı pazartesileri evde olayım ,kızla ilgileneyim dedi .bu bize iyi geldi.amire hanıma;" o günler eşim kıza bakabilir , işler hepten ortada kalmasın ,sen de iyice sıkıntı yaşama" dedim ve o günlerde geleceğimi söyledim.mutlu oldu kadın.ay ne kadar iyi bir insanım görün yani.bu gadder mi olur kardişiiim.bu gadder mi iyilik dökülür insanın üstünden başından.muck muck(kendimi öptüm sizi değil)

başlık ne alaka dersiniz siz şimdi.kabına sığmaz blog hatunları siziii.efenim o başlık şu hatunun fikri.sabah sabah evin çoluk çocuk karmaşası içinde,bisikletten düşen ayşenin ağlak melodisinde,okula giderken harçlığını unutan çocuğun psikolojisinde dahi telefonla iki kelam ettiğim şeker kadın tam da bunu yaz dedi,yazdım.hu huuuuuuu komşuuuu:)

uyurken çok ciddiyiz ellere dikkat:)
dün de başka bir hatunla aynı vakitler sohbet etmiştim.tam bir kaos ortamında açık vermeden nasıl kakara kikiri yapabildim valla bilemiyorum.dünden ödevini yapmayı unutan oğluma habire izahat verirken diğer yandan kızın abisine ait olan her ne varsa yırtma,çizme ,çöpe atma gibi atraksiyonlarına da yetişmeye çalışıyordum.

bana blog mlog yazmanın ötesinde telde halleşmek bile haram onu anladım.acıyın bana,üzülün,"ayy kıyamaaaamm"repliğini yineleyin:)bu aralar acınma duygusuna ve sanırım haftanın 5 günü işe gitmeye ciddi ciddi ihtiyacım vaaaar.


yok arkadaş ben diplomasını duvara asıp "eğitimli annesin ne güzel işte" sözlerine mazhar olacak kadınlardan değilim.sonra bu kadın milleti niye depresyona giriveriyor,bir eli yağda bir eli balda diyorlar.hadi be ordan.bir aklım var onu da 0-10 yaş aralığında iki çocuk marifetiyle yitiremem ben.neyse ki pazartesi yaklaşıyor."bulmuş rahatı konuşuyor" diyenler hadi kafama sıkın:)))



Yorumlar

  1. Bulmuş rahatı konuşuyor:))))
    Bir memur olamadık gitti,
    bir dönüm bostan yan gel osman:)
    İzinden fırsat bulupta çalışmaya başlayamadı ki kadın:)
    yeteri kadar sıktım mı kafana..
    heheytttttt

    YanıtlaSil
  2. daha önce söylemiştim.Ben senden ve ilknurdan ilham alıp hamile hamile açıkta olsa 2. üniversiteye başlamaya karar verdim şuan ders çalışıyordum baktım sen varsın ara verdim.birde bu yaznını okurken başım döndü koşuşturmanı hayal ettim de :) rabbim kolaylıklar versin.

    YanıtlaSil
  3. Haha bende sıktım gitti gıcık hemide bütün iç seslerimi duymuşsun dahasıda varda kalsın cicim :)) bi beni aramadın he çok ayıp :)

    YanıtlaSil
  4. Delüüüüü müsün yavruuuuuuuu :)))))))))))))))

    YanıtlaSil
  5. ohh rahatladımmm...
    hadi yine iyisin , izinlisin :)

    YanıtlaSil
  6. Bakalım bu yeni dönem blogunuza nasıl sirayet edecek efenim? Hıh, hiç kıskanmadım. Böhühühü!

    YanıtlaSil
  7. işten,güçten,çocuktan ders çalışmaya vakit bulamayan kadınları temsil edicem 2012 kpss de.muhtemelen hiçbir yere de yerleşemem tabii :)
    hayırlı olsun yeni bölümün ;)

    YanıtlaSil
  8. yok sitare,hiç çalışıyorum deme bize. salı günü biz işte sen evde olacaksın,bunu bilirim :(

    YanıtlaSil
  9. Okudukça yüzümde gülümseme oluşturan ,okumaktan zevk adlığım hatunlardansın :)Ellerine,klavyene sağlık...

    YanıtlaSil
  10. deli:))))))))))))))))))))))))))

    YanıtlaSil
  11. Akşam akşam iyi geldi postun :))

    YanıtlaSil
  12. Ahhhh ah,ben öyle amaaan elalem ne derse desin deyip izin mizin de alamıyorum.İşin ucunda kendi derdime yavrucakların eğitim hayatını kurban etmek var,şanslısın yine :))
    özlem

    YanıtlaSil
  13. ooooohhhh....şekerim canına değsin....kolay mı öyle hem çalışıp hem 2 çocuk büyütmek...tabii ki izin yapacaksın...ooooohhhh...öpüyorum en kocamanından

    YanıtlaSil
  14. yalnız burada bir ironi var çalışan iki çocuklu bir anne olaraktan hemen yakaladım ben onu. izin demek = çok daha fazla çalışmak ve yorulmak demek. çalışmak ise = sosyalleşmek, işe yaradığını hissetmek demek. demi sevgicim bir alkış da bana lütfen :))

    YanıtlaSil
  15. fotolar o kadar tatlı ki bayıldım çok şekerler Allah bağışlasın ve kolaylıklar versin
    sevgiler....

    YanıtlaSil
  16. itiraf ediyorum ben de haftasonları bazen işe gitsem de kurtulsam şu veletten diyorum ;))

    YanıtlaSil
  17. bu arada yazılarını okuyunca habire bi şeyleri itiraf etmek geliyor içimden yeni farkettim bunu hahhahahah :)

    YanıtlaSil
  18. Hem çalışmak hem ev hanımı olmak, bu galiba benim de tam istediğim, biraz işe gideyim, biraz evde oturayım ama maaşımı lütfen tam alayım :) Bir de şu var tabi, işyeri eğer seni mutsuz ediyorsa, evdeki yavruyu bırakıp da gitmek çok daha fazla koyuyor adama. Bu sebeple ne mutlu sana, kıskandım mı kıskandım valla :)

    YanıtlaSil
  19. kadın milleti değil miyiz rahat batması hastalığı hepişmizde var hadi itiraf edelim yüksek sesle.ayrı ayrı öpüyorum hepinizi.sevgiler yürek dolusu.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

KREŞ

Evet ben işe kızımsa kreşe başladı. içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım. yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu. gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım. babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel . öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece a

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm