Ana içeriğe atla

benden haberler:)

işte burada rehabilite oldum:)

yorgunluk ve sonbahar.bööö en gıcık olduğum ikili yine yan yana.oysa yazacak ne çok şey birikti.günler geldi geçti hatta esti etrafımda .şimdiyse durgunluk vakti.

en çok durulunca hissediyor insan yıpranmış ve nefessiz kaldığını.evin şirin canavarları bir yandan iş hayatımın garip sirkülasyonu bir yandan ve en ötesi sağlık durumum her yandan sarmış durumdaydı beni.

ben buralarda yokken hastane koridorlarında fizik tedavi süreçlerindeydim.her gün dozu bir başka alem olan elektrik voltajına maruz kaldım ki evlere şenlikti halim.diğer yandan hani şu nefretle gittiğim iş yerim var ya orası karmaşıklaştı hepten.amire hanım sultan meğer içten içe garez olurmuş da bana derdini diyemezmiş.
epey tuhaf görünümlü işkence aleti edasında bel egzersiz zamazingosu:)
ücretsiz iznimden dönüp ara sıra hem yıllık iznimden hem rapor hakkımdan ziyadesiyle faydalanmam bir de şu en son gittiğim fizik tedavi kadını çileden çıkartmış. çok da fifi:)kalkıp demez mi "senin yol haritan ne" diye.sanırsın yaşam koçu ,sanırsın dişi mümin sekman:)

ruh sağlığı tümden gürültüye gitmesin diye hatuna söyledim bir bir.
"ben" dedim "kalan izin ve raporlarımı kullanıp tekrar ücretsiz izne ayrılma fikrindeyim.""ayrıca zaten eşim tayin isteyecek mayıs gibi"dedim.
"oluyor mu öyle kafan estiğinde her an ayrılabiliyor musun?!"
"tabi " dedim "ayrılırım.""devlet bu hakkı vermiş.ister tek seferde ister parçalı kullanabilirsin maaşsız iznini ,tamamen çalışana kalmış bir şey,amirin tasarruf yetkisi yok demiş bu mevzuda"
"hımm" dedi.içi içini yedi besbelli.kafasında kırk tilki dolanırken üstelik kırkının da kuyruğu birbirine değmezken izin dilekçemi yazıp sıyrıldım ortamdan.

ah meğer ne dertli tenekeymiş .ardım sıra müdüre gitmeler,bu bayanı bizim bölümümüzden alın zaten işimize yaramıyor demeler.ikna kabiliyetini ziyadesiyle kullanıp peşi sıra ben başka ağızlardan duyup kükremeyeyim diye beni arayıp izahat vermeler;
"hani sen gideceksin ya zaten ben de yerine eleman alabilmek için kadro açmak istedim.o bakımdan yani"demeler.

bana düğün bayram esasen ,hatun kişiyse intikam saati sanıyor yaşadığını.öyle yılmış öyle usanmıştım ki bulunduğum ortamdan ve işin ağır yükünden.ilk yıllar tek başıma göğüslenmek zorunda bırakılmış işin zorluğundan sinir buhraları geçirmiştim.sırf bu yükün ağırlığından az da olsa kurtulmak için bölge müdürüne dek çıkıp meram anlatmıştım da yardım etsin diye birini yollamışlardı servise.hoş ondan da çok bir fayda görememiştim ya yine bu cevval amire hanım sayesinde.

neyse ben yokken üç er kişinin anca üstesinden geldiği üstelik mesai uzatarak iş yetiştirdiği,küfrün çirkefliğin dedikodunun alabildiğine kol gezdiği saçma yerden kurtuldum ya daha ne isterim:)darısı orada kalan bir iki düzgün insanın başına.

ben evdeyim anlaşıldığı üzere.kucağımda minik sıpam.benim olmadığım zamanlarda yüreğiyle, sıcacık ilgisiyle misler gibi bakan görümceme buradan kocaman teşekürler sunuyorum.kendi anam gerçi bu tanım dahi fazla mı ne  keyif yaparken kısır günlerinde eşimin ablası 2 çocuğunu bırakıp oğlumla yaşıt kızını alarak ta sivastan çıkıp geldi.ve tam 3 hafta baktı minik sıpama ve dahi oğluma da.kimse en iyi görümce bende iddiasına bürünmesin zira en iyisi hatta en iyi iki görümce bende:)

çok seviyorum siziii


Yorumlar

  1. Canım çok geçmiş olsun ahh o bel ve sırt ağrıları acımı hatırladım benim de yakın zamanda doktora gitmem gerek neyse amire hanım bayağı kinciymiş anlaşılan huzursuz olunan yerde çalışmak ne kötü :((

    YanıtlaSil
  2. ihmal etme aylin,sonrası daha fena.hep bu kızlardan kalan geriye bel ağrıları oluyor.niyeki ne:(

    YanıtlaSil
  3. Mevlam ,öte yandan ,teselli veriyor demi sitarem ?

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun Sevgi , ağrıların azılmıştır umarım..
    allah muhabbetinizi bozmasın görümcelerinle ..Bir taraf yan yatarken diğer taraf iyi ki ayağa kalkıyor yoksa hayat zor olurdu ...
    İzin olayında süper demişsin :)))

    YanıtlaSil
  5. neval;her yönden daralsa insan çıkış yolu bulamasa kimbilir ne hale düşer.iyiki bir yanım dağ gibi.

    ilknur;sağol güzelim.azaldı tabi azalmaz mı.iyi görümce herkesin başına:)süper demişim di mi:)

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun, her şey oalcağına varıyor, görümce desteği süper;)

    YanıtlaSil
  7. Canım çok geçmiş olsun ve iznin de hayırlı olsun:) Görümcelerinle ilişkinize de maşallah Allah bozmasın.

    YanıtlaSil
  8. Maşallah ne güzel bir dayanışma.. Allah bozmasın.

    YanıtlaSil
  9. o müdür sana takar , tavrından belli ama maşallah güzel cevap vermişsin..
    sağlıklı günler dilerim, görümcelerinin kıymetini bilmeye devamm...

    YanıtlaSil
  10. çok geçmiş olsun canım, umarım bu dertten tamamen kurtulursun. henüz bir araya gelememiş olsakta aynı şehirde olduğunu bilmek bile güzeldi, tayininizi nereye isteyeceksiniz, uzaklaşmayın lütfen bursa güzeldir:))
    mutsuz ortamda çalışmak çok zor, izindeysen tadını çıkar:)
    iyi bak kendine
    sevgiler sevgicim...

    YanıtlaSil
  11. Aaa geçmiş olsun,umarım tez zamanda iyileşirsin...

    YanıtlaSil
  12. iş hayatı boyle ıste ınsan kaldıramıor boyle seylerı en ıyısı otur evınde basını dnle:=)

    YanıtlaSil
  13. çok geçmiş olsun. iş anlamında da hayırlısı..ne fenaymış ortam öyle kurtulmuşsun gerçekten de. bayan amirlerle çalışmak her zaman daha zordur zaten.

    YanıtlaSil
  14. çok geçmiş olsun,gitmem gerekn fizik tedavimi hatırlattın.Hadi hayırlısı sevgi,evdesin.

    YanıtlaSil
  15. böyle egolarından dolayı astlarını rencide etme çabasındaki empati yoksunu amirleri nezdinde kınıyorum :( iki çocuklu ev hayatında sana bol dinlenceli zamanlar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  16. Geçmiş olsun Sitare. Yeni işin de inşallah hayırlı olsun şimdiden. Gerçekten iş ortamındaki insanlar ne kadar önemli. İnsanın tüm keyfini kaçırmakla birlikte hayatını zindana çevirebiliyor. Dile kolay günün yarıdan fazlası onlarla geçiyor.

    YanıtlaSil
  17. Ohh sefan olsun, ayrıca da gelmiş geçmiş olsun. Aslında hepimize lazım o rehabilitasyon odasından arada sırada, işkence aleti istemem ama :)

    YanıtlaSil
  18. CAnım ben gittim aslında doktora hem belde hem de boyunda fıtık var özellikle ikiz annelerinde sürekli eğilmek , emzirmek ve ikisini sürekli kucakta taşımaktan dolayı olabiliyormuş ama benim artı sırtım kötü.En son belimden uyuşturmadan yapılan iğnelerle tedavi görmüştüm akapunktur falan değil kocaman kocamandı iğneler:))Neyse o ara biraz iyi geldi ama tedavinin devamını getiremedim bir türlü özel bir film çektirmem ve özel bir kaç test yaptırmam istendi bunlar için de büyük hastanelere gitmem gerek (araştırma has.) kızları bırakıp gidemedim malum bütün kış ameliyat , hastalık sonra kızın ayağını yakması üst üste geldi.Bu ara yine yoğunum ama en yakın zamanda gideceğim biraz zorlamaya başladı bu aralar.
    Sana tekrar çok geçmiş olsun canım benim.Bizimki anneliğin hediyelerinden:)

    YanıtlaSil
  19. Sevgicim,cok gecmis olsun canim,yaziyi uzun zannedip hep erteledim kac gündür,rahat rahat okumam lazim yazdiklarini,kelime kelime!

    Yasadiklarinin basina gelmesine üzüldüm inan,ama her serde bir hayir vardir der bir arkadasim hep,sonu iyi olsun herseyin,görümcelerine de bizden coook selam,ben pek bi fenaydim bu yaz,ama ne diye ,gelinimizin adi da Sevgi "Sevgi lütfen odada sigara icme,Sevgi cocuga corba yap,Sevgi kalk cocugun mamasi bitmis!" valla bi baskasi olsa catir catir kavga ederdi,ben birseycikler diyemedim,kadinin elinden cep telefonu ve sigara düsmüyor,gece sabaha kadarda oturmasi cabasi! Ama icimde kaldi,birde cocuk yapmis,neyine güvendi bilmiyorum,neyse cok uzattim,Allah sanada kolayliklar versin tatlim,tatli kizini da öp benim icin!

    YanıtlaSil
  20. canım benim çok geçmiş olsun.Ohhh feraha çıkmışsın ne güzell.Sefan olsun...

    YanıtlaSil
  21. yerdenuzak;çok teşekkürler

    sevde;amin,amin.

    prof;aminn

    tuğba;takık ki ne takık.hepimize sağlık,sıhhat.

    nagehan;aynı şehrin havası evet soluduğumuz lakin ben şehrinize hiiiç ısınamadım.bir yandan iş yerimin bitmek tükenmek bilmez sıkıntıları diğer yandan hiç kimse olmayışı dost-akraba anlamında.bu şehre bir gıcığım var artık anlayacağın.şimdilerde karar aşamasındayız.ya ankara ya eşimin şehri sivas.düşünmedeyiz bakalım.

    crocus;düzelecek sanki azaldı ağrılar,teşekkürleer.

    nohut oda;oturabilsem:)bir yanım işe gitmeyi seviyor bir yanım evde durmayı.gel-gitler işte.

    YanıtlaSil
  22. hatice;bi gel bi gör saçma salak ortamı.zaten nerde egosu tavan yapmış hatun varsa beni bulur.öff.

    ayşen;işe yarıyor bacım git.hatta sen özele git onlar 14 gün veriyormuş.ben bilmiyordum devlet hastanesinde 10 gün aldım.işe yarıyor.

    anne kalemi;kına ben de çok kınadım.dinlenme derken:)))

    meral;sağolasın.kesinlikle çok etkileniyordum.hep yüzüm asık ,mutsuz ,çökük bir halim vardı.şükür o servisten kurtuldum.

    nesli;çok sağolasın.

    görkem;ben seni rehabilite ederim gitme yaban ellere.söz alet kullanmıycam:)))

    YanıtlaSil
  23. aylin;bak tam vaktidir şimdi.ben de çocuk büyüsün diye beklemiştim.iğne tedavisi olup iyileşen oluyor.sen ne lazımsa erteleme.bırak şu sınıf anneliğini önce sağlığına bak.geçmiş olsun çokça.

    serpil;ne gamsız bir sevgiymiş o öyle.ay döferim ben onu.bak adamına rast gelmemiş.iki sıkımlık işi varmış ayol:))
    sen sabırlı kadınmışsın belli:)geçmişler ola:)

    gönül;evet,15 tatile kadar evdeyim.bakalım nasıl olacak.sefa mı cefa mı:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

KREŞ

Evet ben işe kızımsa kreşe başladı. içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım. yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu. gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım. babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel . öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece a

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm