Ana içeriğe atla

kadınlar madınlar

sabah sabah gözümü zar zor açarak bindim servise.uzun bir vakittir hep aynı koltuğa denk geldiğim servis arkadaşımın ter kokusuyla "kendimden geçme faslındayım mevlayı bulma yollarında" şarkısını terennüm ediverdim.yok aslında ciddi ciddi laf sokasım geldi içimden lakin tanışıklık-samimiyet eğrisinde negatif yönde bir orantıya tekabül eden arkadaşlığımız beni alıkoydu.sonradan pişman olmadım da değil.sizce aşağıdaki şıklardan hangisini kendisine hitap olarak seçseydim?
a)ohaaa
b)yuhh
c)çüşş
d)hepsi
ahh ahh "diyemedim diyemedimm"diye de bir şarkı vardı değil mi.

ben gözümü yine zar zor açarken üstteki versiyonun tam zıttı olarak her bir sabah,süslü püslü kadın kısmısıyla karşılaşıyor olmama ayrıca hayret ediyorum.yahu hiç mi üşenmezsiniz.ne ara uyanıp ne ara makyaj yaparsınız.daha kargalar mokunu yemeden siz bunca haltı hangi ara hangi derede yapıp yakıştırırsınız.inanamıyorum.

ha bir de beni tebessüm ne ki gülmelerin dibine sevk eden bir mevzu da sabah mabah farketmez dekolte sever kadınlar güruhu.bu hatunlar ikiye ayrılır;bacaklarından:)ıyyy kötü espriydi kabul:)ama gerçekten iki cinstir bunlar.ilk cins der ki;yiğidin malı meydandır,güzele bakmak sevaptır.bu hissiyata mukabil kendilerine odaklanan bakışları hiç nazarı dikkate almazlar,bilakis ilgi toplama hevesiyle yaşları 70 bile olsa gösterecek bir çatal bulabilirler.diğer cinsler ise "aaa ne öküz adamlar var yiyecek gibi bakıyorlar,hiç mi kadın görmemişler ayol"diye diye söylenirler.halbuki kendilerine yönelen en yoğun bakışların yine hemcinsleri tarafınca fırlatıldığının şuursuzluğundadırlar.

giyen giysin karıştığımız yok tabi.en kuzu sarması dostlarımdan her iki gruba dahil kimseler mevcut fazlasıyla.onlar söylendikçe ben laf yetiştiriyorum.yoksa sadece blogtan yazarak iç dökmek değil benimkisi.ah dillerime düşmekten de bıktılar ya neyse:)

dün bu konuya denk düşecek bir bahis geçti arkadaşla aramızda.eşinin şirketinde mini etekli hatunlardan geçilmediğini,bu kadınların sürekli bu tarz giyinmesinden sıkıldığını itiraf etti.dayanamamış eşine sormuş "bunlara bakıyor musun sen"
"yoo hiç farkında bile değilim"demiş:))
"inandın mı buna"dedim
güldü.
bakmıyorum diyen ve bakmayan adamı bulun alnından öperim kardeşimmmmmm:)))

hazır servisten mevzu açmışken trafik belasından bahsetmeden geçemeyeceğim.ayıla bayıla övülen bir bursamız var.yer göğe sığdırılamayan bu şehirde keşke her meraklı insanı yaşatma şansına sahip olunabilseydi.acaba kaç gün kaç hafta dayanırlardı bilemiyorum.

istanbul trafiğine adım adım yaklaşan bir karışıklığın içindeyiz biz.sanırım ülke ortalamalarına göre kadın başına düşen özel araç sayısında zirve yapmışızdır.acaba diyorum bir ben mi kaldım otomobillendirilememiş?ee benim de makam şoförüm var canım.bir alo şak dibimde araba.daha ne isteyeyim.sırf bu yüzden gerek duymuyorum şahsi araba almaya dermişim.

ah en çok da şu kadın şoförlerdendir çektiğimiz.hiç kimse alınganlık etmesin.nerede yol tıkanmış bakıyoruz bayan şoför. nerede sinyal unutmuş nerede tin tin giderken sol şerit kapatan araç ;direksiyonda bir hatun.düşüne düşüne hindi yavrusuna dönmüş bu şoför bayanlarımız yüzünden kaç kez kazanın eşiğinden döndüğümüzü yazsam ayrı bir post konusu olur yemin billah.

kadınlar çok dikkatli ve düşünerek araç kullanıyorlar muhabbeti beni geriyor dostlar.bu kadar düşünce iyi değil.çok düşünen çok aşınır.çok aşınan kaza yapar ,naçiz vücudu yoldan kazınır.daha seri daha erkeksi araç kullanmayı öğrenmeden trafiğe adımımı atmam şahsen.yıllar içinde kaç bin km yol yapa yapa anladım ki araba kullanmak erkeksi bir iş.ya onlar gibi süreceksin ya da anahtarı eline hiç almayacaksın.

oruç kafayla gergin miyim neyim içimde ne varsa döktüğüm bir yazı oldu.zaten bu blogu iç dökmek için açmamış mıydık.ohh be bugün de rahatladım.gerisi Allah kerim:)

güzelliklerle ,muhabbetle geçecek bir ramazan dilerim herkese.

Yorumlar

  1. Sitarem ben oruç tutmuyorum emziriyorum diye, sen emzirmiyor muydun? Yoksa ben kaçıyor muyum kolaya diye yiyorum kendimi de.. detsek arıyorum:)

    YanıtlaSil
  2. güzelim ilk 2 gün benim adam tutma sakın dedi tutmadım.her gün işe geliyorum ya burada herkes tutunca orta yerde bir şey yiyemez oldum haliyle.eve gidene kadar aç susuz kalıyorum baktım da.saçma geldi bari tutayım dedim.
    emziriyorum hala.bakayım sıkıntı olursa bırakırım tutmayı.deneme bir iki modundayım anlayacağın.sen bana bakma.zaten gerginsin bir de sütün gitmesin.oruç azaltıyormuş sütü.

    YanıtlaSil
  3. konudan bağımsız olarak bence oruç sütü azaltmıyor. Süt biraz psikolojik. Ben salihabetül ü emzirirken -ki daha henüz yeni yeni ek gıdaya başladığımız 9. ayda filan idik- tutmuştum. Zerre etkilenmedim. Ah tabi yapısal farklılıklar da var, olabilir. Benim çok şükür duygusal durumuma göre sütüm azalmıyordu, çok şükür.. Bu konuda sen kimseyi kendine baz alma, kendini kendin ölç tart biç.. Bence herkes kendini tanır, ona göre de bu ruhsatı kullanır. Ne de olsa telafisi olan bi durum, zorlamak çok doğru değil deliannem.İçin rahat olsun.

    Konuya dönersem 5 yıl servis kullanmış biri olarak dekolte ve makyaj olayına ben de bitmişimdir hep. Nasıl nasıl diye sormaktan kendimi alıkoyamazdım. Sabah 7 de servise binerdim ve durakta o saate ragmen süpper hüpper makyajlı hatunlar vardı. Ben daha gözümün birini açmamışım, ablalar kalkmış süslenmiş püslenmişler şaşardım valla.
    bayan soforler konusunda çok paralel olmasa da hak veriyorum. Yıllardır trafikte olan bi insan olarak bazı kadınların panik durumları gercekten çileden çıkarıcı. Kadın sonuç odaklı bi yaratık değil. yaptıgı işe duygularını da katıyor. Bu otomobil kullanma konusunda olunca malesef bazen olumsuz durumlara sebep oluyor işte :)
    Ne kadar konuşturdun beni sabah sabah kız. Benim de içimi dökesim varmış:P

    YanıtlaSil
  4. ay sevgi sabah sabah güldürdün beni:) şu 2.cinsler var ya hem açıyolar hem bakana kıl oluyolar de mi :)) 1. kısım gayet cool ama haklısın :) şu trafikteki bayan sürücülerin artışı benim de dikkatimden kaçmadı ve o konudaki tespitine de şapka çıkarıyorum. bayanlar temkinli ve düşünerek kullanıyolar kardeşiiim allah allah :))))

    YanıtlaSil
  5. canım varya tesbitler süper..ter kokusuna dekolteyi tercih ederim ben. ama bazıları gerçekten kokoş oluyo ya..
    benim kızım emmiyor artık.. 1 haftadır hiç almıyor mememi.. zorlayınca da ağlıyor.. sinirleniyor..

    YanıtlaSil
  6. aaa :) güldüm okurken ama ben ikinci gruptanım şekerim,süslenmeden çıkmam evden işe gideceksem

    YanıtlaSil
  7. Hem güldüm hem düşündüm;güldürürken düşündüren bir yazı olmuş yani:)Bir yandan da acaba dedim,ben de bir cesaret edip trafiğe çıksamkendi hakkımda böyle mi komuştururum?
    Eskaza çalışmaya başlasam sabahın o saatinde kalkmak benim için de ciddi bir imtihan mı olur?
    Dekolte giyiyor olsaydım birinci cins mi olurdum,ikinci mi?
    Emziriyorum diye oruç tutmamam,deliannenin de dediği gibi kolaya kaçma,bahanenin arkasına saklanma ama apaçık nefsime yenilme midir?

    YanıtlaSil
  8. vay be ! tiken tikensin bugünlerde sitarem.alışmıştık oysaki senin kimseye kızmayan espritüelliğine.

    YanıtlaSil
  9. Çok güldüm hem de çok:)))) bak serviste benim yanıma düşseydin bugün 37 yılın en temiz günündeydim, hamama gittim de söylemesi ayıp:)))

    YanıtlaSil
  10. Vallaha bu yazıdan ve anlatımından da memnun kaldık..


    Bu arada; Ramazan ayında bir insanlık dramı olan Afrikadaki açlık çeken insanlarımızın ölümcül durumlarına dikkat çekmek istedik.. Paylaşım için düşünce ve görüşlerinizi bekliyoruz..

    http://mefkuremiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. erkekler gibi kullanmadan anahtarı elime almam yorumu dışında tümüne katılıyorum.ter kokusu dayanılmaz. bir de sigara kokusu çileden çıkarıyor beni. diğer konu da; trafikte pişmeden dediğin gibi araba kullanmak çok zor şekerim. bunlar zamanla olan şeyler. kullandıkça kendine güveni geliyor insanın. zamanla olur o bence. sevgiler :)

    YanıtlaSil
  12. merhaba vallaha öyle keyifle okudum ki yazınızı:) yüzümde tebbessümle.

    ter konusunu heleki bir kadına hiç ama hiç yakıştıramıyorum erkeğede tabiki ama neden kadınların her daim mis gibi kokması kanısındayım.

    trafik ve kadın sürücüler konusunda yeni araba kullanmaya başlayan biri olarak kesinlikle katılıyorum size:) ben bile böyle bir durumda kesin kadındır diyorum ve bir bakıyoruz ki evet:))

    hayırlı cumalar ve sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Ya akşam iş dönüşü olsa ter kokusuna bir derece bahane olur ama sabah sabah o iğrenç kokunun ne bahanesi olabilir ki ??? kadının burnudamı yok bir de kadın olacak...Hem cinslerimizin böyle yüz karalarıda mevcut işte :(

    bakmayan erklek yoktur benim herifim araba sürerken balkondaki çamaşır asan bayanı fark ediyor , o arkadaşının iş yerindeki beyler mi mini eteklileri farketmeyecek..Külliyen yalan ....
    Bizde bakalım ya , erkekler yakışıklı yakışıklı dizilsin hatta teşhirci dolaşsınlar bizde bakalım..eşlerimizde panik olsun , sende baktın mı diye kavga etsin.Hayali bile güzell :))

    YanıtlaSil
  14. ha ha...deli hatun ya...seviyorum seni...:)

    dekolte olayına gıcık olurum bende...yani yerinde kullanmak , ölçüyü aşmamak lazım....çatal olayına ise midem kalkar valla....kadın halimle tiksinirim...ne anlıyolar hemde işyerinde anlamam...

    veeee kadın sürücü olarak, birde üstüne kendi kullandığım arabayla kaza yapıp ölümden döndüğüm halde hala günde neredeyse 15 km yol yapıyorum...hemde küçücüüükkkk erzurumda...el mahkum ne yaparsın:))) öptüm:)

    YanıtlaSil
  15. kuaförler sabah saat kaçta açılıyor acaba bilemiyorum yoksa hatunlar akşamdan kuaföre gidip gece sandalye üstünde mi uyuyor?
    Oruç tutuyorum ben bu yıl, emziriyorum da.İnan sütüm hiç azalmadı,enerjim de yerinde.Bu durum kilo vermeyi de hızlandırdı sanırım.Oh ne ala!

    YanıtlaSil
  16. feride;haklısın denedim baktım sütüm azalmıyormuş.herkese göre değişir tabi bu durum.
    daha az önce bayanın kullandığı araçtan indim.değişik oluyor:)
    hep gel hep içini dök beklerim:)

    anne kalemi;açıp yakınmalarına ben de gıcığım.yoksa açan açsın banane:)

    kpsszede;:))))))))))çok sorgulamışsın be yavlum kendini.kasma bu kadar:)) relax hayat kısa:))))))))))))

    neval;sorma,iyi değilim bu aralar.ve gizleyemiyorum bile.o yüzden yazmaktan kaçıyorum buralara.

    sinem;ah be güzelim bendeki kader olsa zaten.nerdeee sen gibi akça pakça hatunlar:))hemi de hamam şehrindeyiz üstelik.ohh yarasın sana.




    bap;yakın yerlerde olsak bol bol sevaba girerdik be ya:))


    adaşım;kızın seni bırakmasına üzüldüm.neyse zorlamamk lazımdır belki.üzülme.

    prof;teşekkürler

    YanıtlaSil
  17. hatice;bıkkınlıktan söylenmiş bir söz o.her gün aynı derdi yaşıyoruz eşimle.daha dün santral garajda trafiğin ortasında 5 dk durdu kaldı bir kadın şoför.sonra karar verdi gazladı:))öyle aptal aptal bakakaldık yaa:)

    defne kızın anası;aynı görüşte olduğumuza sevindim.hayırlı sürüşler çarçabuk pişmeler dilerim trafikte:)

    ilknur;ben de hayal ettim çok güzel geldi:))))en namuslusu da bakıyor şekerim kesinlikle.ha işi icraata döker dökmez bilemem tabi:)))


    dilek;ben de sefiyom seni:)seninki büyük cesaret.çoğusu o korkuyla anahtarı ilelebet elinden fırlatıyor.dikkatli sür aman.

    büşra;bak onu ben de düşünürüm.acaba nerde uyurlar.veya ayy durum saçım bozulur bu gece olmaz diyorlar mıdır heriflerine:))))süt olayına maşallah diyeyim arkadaşım.benim sütüm de azalmadı.

    serpil;gel beraber söyleyelim.nasılsa ikimizle başa çıkamaz:))

    YanıtlaSil
  18. Merhaba, her zaman yüzünü boya küpüne sokanlardan biriyim saat 6 gibi kalkıp banyo ve fön faslından sonra hep az makyaj yapacağım deyip maymuna dönüyorum... bir de evdeki ışıktan mıdır nedir... hep az geliyor... sür de sür... dışarda bi bakıyorum yanaklarıma yumruk yemiş gibiyim... az sonra sahne alıcam... ben sabahtan çıkıyorum:)- abarttım evet- bi avantaj colukum cocukum yok... kendimi allayıp pulluyorum... buarada eskiden bende çok dekolteliydim ama fazla gelmezdi... şimdi aaa ben bunları nası giymişim diyorum...

    YanıtlaSil
  19. nasıl vakit buluyorsun sorusu sana sorulamaz sormuyorum zati:)hele bi çoluk çocuğa karış görürsün gününü dermişim:))

    YanıtlaSil
  20. Alemsin Sevgicim,en cok seni özledim! ter kokan insanlarin olmasi benide sasirtir hala,neler var yaa,cok basit bir islem aslinda ve isyerinde dekolteye katiyyen karsiyim,ama disari erkende olsa makyajsiz cikamiyorum,aliskanlik sanirim,görüsürüüüz!:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

KREŞ

Evet ben işe kızımsa kreşe başladı. içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım. yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu. gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım. babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel . öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece a

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm