Ana içeriğe atla

beyaz eşya,kara rüya

eskiler ne güzel deyişler demişler:) "geldi mi üst üste gelir" diye.he heytt bu sefer buzdolabımız hakkın rahmetine kavuşuyor iyi mi.anlaşılan bu yıl bizim çeyiz yapma yılımız.evlilik hayatımızın 15. yılını dolduruyor olması münasebetiyle eve bir yenilenme bir değişim açılımı yapılması gerektiğini elektronik aygıtlarımız veremedikleri sinyallerle gösteriyorlar.bilmeyenlere anımsatma babında daha birkaç ay önce bulaşık makinem de iflas etmiş yeni bir tane edinmek durumunda kalmıştık.


öff yorucu ,bunaltıcı bir mevzu aslında nereden bakarsan.hangi marka,hangi model,ne kadara...herkesin bir fikri var.ona dönüyorum asla arçelik alma ,buna dönüyorum boschun yüzüne bakma.vestelmiş,aristonmuş zaten bahseden bile yok.eeee yine kafa karışıklığı bin beş yüz oldu bende.uzatın omzunuzu ağlıyciiiimmm:)


oysa ki 15 yıldır yükümü çeken çamaşır makinem ayşe bacıyla,bulaşık makinem fatma bacı ,üstüne üstlük akıllı mini fırın hatçe bacım hepsi arçelik.bugüne değin hiç bir arıza vermemişlerdi.ta ki elektrik voltajının birden yükselmesiyle şalterin atıp o an çalışmakta olan bulaşık makinemin motorunu yakana değin.hoş bu dahi arıza sayılmaz.tamamen elektrik idaresinin uyuzluğu.dava açsam kazanırım lakin tutacağım avukat ve mahkeme masrafları zaten 2-3 tane makine almamı sağlardı.uğraşmadım gittim yenisini aldım her zavallı türk tüketicisi gibi.


şimdi karar aşamasındayım arçelik ve bosch arasında ,beğendiğim 2 modelden birini alma arefesindeyim.sizlerle de paylaşmak ola ki tecrübelerinizden fayda sağlamak niyetindeyim en çok.


arçelik olan bu;
bosch olansa şu; 


benim ibrem bu kez arçelikten yana.çünkü adamlar A++ sınıf bir dolap üretmişler.şu an evimde haldır haldır çalışan 15 yıllık profilom bu dolaptan 3,5 kat daha fazla enerji yiyor.sonracıma arçelik olanın içi daha bir ferah.çelik şişe koyma yerleri filan var.kapı kısmında 5 rafı var.boschun cazip olan ilk tarafıysa adı sanı açıkçası.nedir bu marka merakımız püff.okuyanı da aynı cahili de:))kapak kısmında ısı göstergesi olması eşimi mest etti.onda bir takıntı bu.dercesi olsun canımız istedikçe ayarlayalım diyor.sanki klima alıyor mübarek.başka başka ne güzelliği var derseniz ;chiller diye bir bölümü var.kahvaltılıkları,2-3 günde tüketilecek et-balık-tavuk gibi malzemeleri saklayabiliyorsunuz.


işten çıkıp epeyce bayi ,media markt gezince hepten keyfi kaçtı dolap arayışının.en iyisi çok düşünmeden şıppadanak karar vermek.bugün yarın noktayı koyup layıkıyla donmuş dondurmalarımı yemeye başlasam diyorum.zira yarı sulu yarı buzlu olunca içim de almaz oldu canım dondurmaları.


kıymetini bilin derim siz de dolaplarınızın .bakın ne hallere düşüyor insancıklar.yaz sıcağı dondurmasız geçer mi ama:(



Yorumlar

  1. Alemsin nerden buldun bu resmi:)Herşeyin üstüne bir tutam gırgır atıyosun ya harika oluyo.Yoksa şu sıcakta bozulan bir buzdolabı düşünemiyorum düşündükçe bile tüm saçlarım ayaklanıyo.En kısa zamanda halletmen dileklerimle..

    YanıtlaSil
  2. chiller çekmecesi çok işe yarıyor haberin olsun,ayrıca bazı modellerinde koku önleyici bir aparat oluyor ve dolapta kokuhiç olmuyor,tabiiki bosch

    YanıtlaSil
  3. Almaaaaaaaaaaaaaa sakın Arçelik alma Sitarem. Eskiden arçelik imalatı kendi yapıyordu şimdi Çin'e mi ne yaptırıyormuş, alanın elinde kalıyor. Ablam 6 sene önce çamaşır, buzdolabı, fırın aldı Arçelikt'ten hepsi büyük fiyasko.. çok büyük hem de. Buzdolabı da en iddialısı ve en pahalısı idi sözümona.. kızın elinde patladı hepsi. Ve ilk aylarda arıza verdi. İşin kötü tarafı adamlarda müşteri hizmeti koca bir SIFIR! keisnlikle ne halin varsa gör diyorlaar. 10 kez arıza yaparsa ancak geri alırız diyorlar. bir kaç aylık aletin motoru değişti. Ve defalarca defalarca arıza yaptı. Kızın boyuna tüm buzluğu çözüldü eve bir geliyor herşey akmış, rezalet! Fırını doğru dürüst pişirmiyor. Ha bir de bulaşık makinesi ondan. O da temizlemiyor. Kız en son diyordu ki, alıcam makinayı basını da çağırcam ve ateşe verip ibret edicem onları.

    Alırsan çalışırsa ne ala, ama çalışmazsa yandın maazallah!

    Ben heryere söylüyorum bunu..

    YanıtlaSil
  4. Ben de Bosch tavsiye ediyorum valla.. en aızndan hizmetleri var.

    YanıtlaSil
  5. kraliçem:bulurum ben.tam hallediyorum derken kafam karıştı şimdi.


    deliş,neval:
    hadi yaaaa ee nolcak şimdi her şey ters yüz oldu.öff boschun içi kullanışlı gelmedi bana.gel de kafayı yeme şimdi.beyaz eşya= bosch mu diyonuz yaneee:((((((((((

    YanıtlaSil
  6. benimkiler arçelik..canım ben 2004 senesinde ön ödeme kampanyasından aldım bütün beyaz eşyalarımı..2005te kullanmaya başladım.. şimdiye kadar tek sorun çıkarmadılar.. ama tabi birazda şans işi.. aklını bulandırmak istemem..

    YanıtlaSil
  7. benimki bosh dediğin gibi kullanışlı değil ama sağlam 9 yıla gircem maşallah soorun yok .banada arçelik güven vermiyor nedense ama şu bir gerçek ki elektrikli aletler şasn işi kayınvalidemin adı sanı bilmediğimiz makinası canavar ama vestel buzdolabı elinde patladı.kafanı iyice karıştırdık öı?:))
    iyi o zamn gidip düzenli hayatıma devam edeyim:))))
    ayyy şaka şaka valla iki laf edesin kalkamam altından malum hazır cevap bi hatunsun:))
    kolaylıklar dilerim

    YanıtlaSil
  8. Annem hep şöyle der: "bu beyaz eşya şans işi tam bir piyango" ve ben bu söze inanıyorum. Sen bir dolapla 15 sene idare ettiysen ne alırsan al iyi çıkar demektir bu:)))

    YanıtlaSil
  9. evet beyaz eşya için şans işi derler,ama marka da önemli,benim 17 senelik arçelik beko bulaşık makina buzdolabı halen çalışmakta,ve 13 senedir birkere tamir görmedi,ama deli annenin dediğine katılıyorum son 6,7 yıldır arçelikle ilgili hiç iyi şeyler duymuyordum demek üretimi çnde yapıldıgı içinmiş he.ben 2 sene önce çamaşır makinamı siemens aldım süper süper süper,diğer beyaz eşyalarımında niyadı doluyor yine bakınıyorum özellikle ilk sırada buzdolabı var ya siemens yada samsung alacağım.hadi hepimize hayırlısı.

    YanıtlaSil
  10. Annemin Arçelik marka neyi varsa senelerdir gık demeden çalışır, bendekiler ise iki seneyi doldurmadan birer birer istifa etti :) Deli Anne haklı bence, eski Arçelikler daha sağlam üretiliyordu büyük ihtimal. Şimdikilerin tasarımı süper ama içi fos. Bosch kullanıyorum şimdi, tüm beyaz eşyalarda, memnunum.

    YanıtlaSil
  11. şekerim 7 yıllık evliyim ve evimdeki herşey arçelik....ti....ufak ufak değişiyoruz...çünkü teker teker arıza veriyolar...hatta ilk günden beri arıza veriyolar ama artık yaptırmak yerine yenisini alma yoluna gidiyoruz....elektirikli süpürge, çamaşır makinası, değişti...sırada tv var...ben bosh'tan yanayım...bence adı değil kalitesi aldırıyo....

    YanıtlaSil
  12. sitarem,enlerimdensin,mimini alıver

    YanıtlaSil
  13. Canımcım Nevalin mim in de gördüğüm diğer bloger ı tanıma amacıyla geldim bloğuna.Gerçekten ben de eğlenerek okudum.Kahveye beklerim ben de sevgiler sevgicim :))

    YanıtlaSil
  14. bence de beyaz eşya işi şans işi;
    bulaşık maknam ve fırınım bosch.fırın iyi ama bulaşık makinasından hiç memnun değilim.buzdolabını 2 yı oldu sanırsam alalı reismdeki arçelik ve hala memnunum bir sorun çıkarmadı

    YanıtlaSil
  15. Merhaba,
    Yeni üretilen bütün beyaz eşyaların kullanım kılavuzuna bakın,orada ömrü 10 yıldır yazıyor.Yani 10 yılda bir değiştiricez bu makinaları :(

    Benimkiler şimdilik idare eder durumda,Beko ve siemens.


    Şu kombi buzdolapları varya,derin dondurucu altta hani,eğilmek zorunda kalmıyosun,onlar çok hoşuma gitmişti.Ama tabi tercih senin :=)

    YanıtlaSil
  16. bosch, bosch, bosch. sonuna kadar bosch. benim bulaşık makinam arçelik ve hiç memnun değilim. buzdolabı çamaşır makinam bosch. bosch kaliteli bence..

    YanıtlaSil
  17. bizim her şeyimiz bosch çok da memnunuz.Burada anlatmadan geçemeyeceğim bir anım var.
    Bulaşık makinemizde bir sorun olmuştu eşime bosch yetkili servisinin numarasını verip ara dedim.Az sonra beni aradı
    'busra verdiğin no yanlış doğuş çay merkezi miş orası'.Ben de aradım bizimki BOSCH ÇAĞRI MERKEZİNİ, doğuş çay merkezi olarak anlamış.Merak ederseniz eğer hala aynı kayıtsa 444 6 333 :))

    YanıtlaSil
  18. Ben de Bosch tavsiye edeceğimdir. 13 yıldır kullanıyorum maşallah tık yok kız kardeşim 4 yıllık evli arçelikten çekmediği kalmadı. Sadece elektrik süpürgemiz arçelik hediye gelmişti o da bozulmadı temizlik yapmadığımızdan olsa gerek:))

    YanıtlaSil
  19. Merhabalar, okumuşken yorum da yazayım dedim:) Bosch kullanıyorum ve de memnunum.Özellikle de yeni çıkan dondurucu kısmı aşağıda olanları tavsiye ederim, annem kullanıyor ve çok memnun. Bu arada iki alternatif olduğu için Bosch dedim ama buzdolabında Sharp' ın üzerine dolap tanımam:))

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar, okumuşken yorum da yazayım dedim:) Bosch kullanıyorum ve de memnunum.Özellikle de yeni çıkan dondurucu kısmı aşağıda olanları tavsiye ederim, annem kullanıyor ve çok memnun. Bu arada iki alternatif olduğu için Bosch dedim ama buzdolabında Sharp' ın üzerine dolap tanımam:))

    YanıtlaSil
  21. amaniiin tüm blog alemi hatunları boşş delisi çıktı çıldiriciimm:)

    canlarım cigerlerim benim dünya güzellerim;
    epey bi düşünüp tarttıktan sonra gittim arçelik aldım .vallahi de yaptım bunu:))yuhhh dediğinizi duyar gibiyim.yumurta filan atma isteğinizi de anlıyorum:)müsterih olun.15 yıllık arçelik tecrübem nihayetinde bu markanın bana zarar veremeyceğini hissetmiş bulunmaktayım.yok eğer bu bir yanılgıysa ee ne diyelim vatan sağolsun:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

KREŞ

Evet ben işe kızımsa kreşe başladı. içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım. yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu. gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım. babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel . öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece a

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm