Ana içeriğe atla

gergedanın manyak olma olasılığı:)

Selçuk Erdem'in karikatürlerinden

bir yorgunluk mudur bıkkınlık alameti farikası mıdır nedir bilmiyorum tadım tuzum yok birkaç gündür.en çok da ziyaret ettiğim bloglara yorum yazamama sendromu iyiden iyiye uzaklaştırdı beni.bir baktım kocaaa haziran ayında tek bir post atmışım.halbuki deliler gibi ders çalışmam gereken bir mayıs ayına bakılsa yazıdan geçilmiyor.demek ki neymiş insan denen mahlukat gevşedikçe gevşeyen bir özelliğe haizmiş:))

garip bir cumartesimiz hayli yorucu bir pazarımız oldu.uzun zamandır koncam cumartesi günleri çalıştığı için o günleri bir nevi hafta içi gün statüsünden sayıyorduk.tad tuz yoktu.aa bir de baktık maaile evdeyiz.bir önceki gün artık canıma tak edip daha doğrusu koncamın canına tak etmiş bulaşık makinemizin siparişini vermiştik.ne alaka koncana ne oluyor derseniz vallahi yazmaya korkar oldum:)bir gün komple tüm blogger anaları birleşip beni döfmeye ve de ümüğümü sıkmaya geleceksiniz diye bir duygu fırtınası içerisindeyim:)

efenim koca kişisi yardım severliğiyle hem aile içerisinde hem iş çevresinde pek nam salmıştır.bundan mütevellit bulaşık makinemiz iflas bayrağını çekince elde kalan kirlileri bir gün o bir gün ben yıkayarak iş bölümüne gitmiştik.günler ilerledikçe bir gün ben üç gün o biçimine dönmeye başlayınca bu paylaşım eşimin dudaklarından aynen şöyle bir cümle süzüldü;"ne büyük bir eziyet olmaya başladı ki bu bulaşık işi,bir an önce bir modele karar versen de alsak,çok sıkıldım artık":)))

canım benim :))en çok da ona kıyamadığımdan hemen kararımı verdim,modelin adını madını yazıp eline tutuşturdum.20-30 dk.da üst mahalledeki bayiye gidip makineyi alıverdi:))

"yani sevgi seni hiç anlamıyorum.bizi günlerdir uğraştırıyorsun.didik didik didikleyecek ne vardı sanki.bak hemen hallediverdik.aynı gün alsak nolurdu???"dedi koncam.haklıydı lakin ben pis bir başak burcuyum.ıcığını cıcığını incelemeden a-la-maaammm.

eee ne aldın derseniz bosch aldım.model ve fiyat için tık tık. çoğunluğun sesine kulak verdim ve bir de  bu markayı üreten fabrikada yönetici olan endüstri mühendisi arkadaşımın tavsiyelerine uydum.tüm akıl fikir verenlere bin milyon baloncuk kadar sevgilerimi sunuyorum.

tüm cumartesimiz makinemizi beklemekle ve montajlayacak servisi gözetlemekle geçti.son yıllarda hiç bir cumartesimizin bu kadar uzun olduğunu fark etmemiştik.ha keza pazarımız da bol bol ev temizlemekle geçti.o gün de çok uzundu.ve sıkıcıydı ve yorucuydu ve ve ve....

belim ağrıyor yanına bonus olarak diş ağrısı çıktı.merkezi sinir sistemime yönelik ciddi buhranlara yeniden girizgah yaptım.

işe dönme fikri daha bir çekici gelmeye başladı gözüme.geçen hafta iş yerinden bir arkadaşa sürpriz doğum günüsü yapalım dedik.kambersiz düğün olur mu:)bir minibüs bir de taksi aktarmasıyla minik cimcimemle gittik kutlamaya.hava süperdi.çok da geniş bir bahçemiz vardır iş yerimizde.ağaçların altında adeta piknik havasında hoş birkaç sat geçirmek acayip keyifliydi.işimi özledim beeen diye diye ağlamalarım asıl bundan.geyik,şamata ve kafa insanlar oldu mu insan nasıl evde oturur sorarım size.

sanırım okullar kapandıktan hemen sonrasında 1-2 hafta kadar işimin başında olacağım.sonra bir yaz klasiği olan yıllık izin.ufak çaplı bir memleket havası soluma.dönüşte tam iş başı.bebişe eylül ayına dek babası bakacak.koncamın öğretmen olmasını daha bir sever oldum.eylülden sonrası kalan izinlerim,bekleyen raporlarımla geçecek.gittiği yere kadar.mimik kuşuma kıyamadığım noktada eyvallahı çeker biraz daha ücretsiz izin olayına girerim.

haydi hayırlısı:)

Yorumlar

  1. hayırlı olsun makinan Gülüm.. Ben çamaşırı Samsung aldım çok acıyorum o paraya.. kurutması var diye tav olduk gerçi sözümona başka bir ton mahareti var ama çamaşırlar kokuyor ya çıktığında, sessiz denen makina çok sesli çalışıyor, beyazları ömrümde böyle sarartmadımben.. caanım bosch eski diye yukarda bıraktık kiracıya.. tamşirci aman abla eski motor bırakma dedi de dinlemedim velhasıl.. öyle işte

    ben de kimselere gidemez oldum Sitarem.. gezesim yok blogları.. arada biri twit yahut facebooktan atarasa link o kadar yani..

    YanıtlaSil
  2. Güle güle kullanın makinanızı :) İş hayatına başlanıyor demekk. Ben de şöyle bir geçmişe göz gezdirdim de dün. İşe ilk başladığımda iyi gelmiş bana, özlemişim :) O zaman süt izni vardı 4te çıkıyodum ne güzeldi yaa ama şimdi haftasonu çalışmalar bilmemneler çıkınca çalışmak istemez oldum. Ücretsiz izin alıyorum ben deee ne güzel dimi ;)

    YanıtlaSil
  3. Ne diyelim süper kocan varmış. Bulaşık yıkamak ha, bravo ona.

    YanıtlaSil
  4. güle güle kullan şekerim. bosch aldığın iyi olmuş. arçelikten hiç memnun değilim.
    işle ilgili yaptığın plan bence çok başarılı olmuş.
    bel ve diş ağrısı için de geçmiş olsun çok. kendine dikkat et aman sevgicim!

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı olsun.. Hayırlısı olsun. paylaşımından keyif aldık doğrusu.

    YanıtlaSil
  6. kocanı çoooooooooooook takdir ettim benim eşim sanırım bir kere yapar sonra o bulaşık yığılır gider birde ben erkeğim yapamam derdi
    güle güle kullan bu aralar banada lazım habire ses çıkarıyor ama biraz beklemesilazım :)

    YanıtlaSil
  7. Yeni makineniz hayırlı uğurlu olsun efendim. En güzelinden bir marka seçmişsiniz, tebrik ederim.. :)

    Ayrıca kocanızı da yardımseverlik konusunda diğer kocalar yanında beni yalnız bırakmadığı için teşekkür ederim.. :))

    YanıtlaSil
  8. valla "bende işlerimi hallettim geleyimmi? " diyecektim ki korktum arkadaş....diyemiyorum...öpüyorum:)

    YanıtlaSil
  9. makina iyi seçim. güle güle kullan(sın) artık.
    napıcaz bu isteksizliği ayol ?

    YanıtlaSil
  10. deliş;sırada hem çamaşır makinesi hem buzdolabı değişimi var.15 yıl olacak evleneli iyi bile dayanmışlar.yorumundan çıkardığım sonuç "ne alırsan bocsh al kızım gerisi palavra":))

    selcen;ay çok sevindim.çok sıkıntıdaydın iyi olacak şimdi.kocişinle uzun uzun hasret giderin gari:)

    yasemin;çok amaçlı bir koca benimki.valla her eve lazım cinsinden:)

    hatice;bozulan arçelikti.sıkılmıştım 15 senedir. arçelik alma diyen de çok oldu.plan işlerse iyi olacak inşallah.işe geçince beklerim makamıma.ne makam ama:)))

    YanıtlaSil
  11. prof;teşekkürler.

    şerife;takdir edilesi adamdır ne yalan söyliyim:)tezden yeni makinene kavuşmanı dilerim.

    1i yok mu;DDDD demek öyle.yalnız değilsiniz:))

    dilek;aşkolsun ya bende senden haber bekleme moduna geçiş yapmıştım.sen şeytmişsin:)ben seni yarın sabah arayayım en güzeli.

    neval;bilhassa gecikmeli başlangıç demiştin ya ben de ona dikkat ettim.pek güzel bir zamazingoymuş.sabah işe giderken ayarla ohh ne güzel.tavsiyen için çok mersiii:)

    YanıtlaSil
  12. hayirlisi olsun.
    Makinani da güle güle kullan.Iyi bak ona.O senin ve E$inin kiymetlisi bundan böyle.Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. güle gle kullan şekerim valla ben de bosh olsun çamur olsun diycem ama bizimkiler biz evlenmeden alındıgından hiç biri bosh değil :) çok anlamsız oldu di mi bu cümlem :)
    İşe dönüşle alakalı da gönlünü ferah tut. senin için neyin doğru olduguna ancak sen karar verisin, inşallah herşey planladığın gibi güzel, hasarsız geçer canım. Ayrıca başak burcunu severim burcu burcuuu:))

    YanıtlaSil
  14. Sitarecim makinen hayırlıs olsun, inşallah memnun kalırsın:)
    İş kararı gerçekten çok zor karmaşık çapraşık bişey, umarım verdiğin kararla mutlu olursun..

    YanıtlaSil
  15. Bu gergedan manyak mı değil mi şimdi ben onu çözemedim :P makinen hayırlı olsun canım :)çalışmadan olmuyor be şekerim hayırlısı olsun hakkında..yalnız blogları öksüz bırakmayın ayıp oluyor :)

    YanıtlaSil
  16. Iade-i ziyaret
    Makina (camasir da bulasik da) evdeki en onemli seyler bence. Bizim evdekiler hic durmuyor surekli calisiyor:)) Gule gule kullanin
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Mimsever Sevgi,mimledim Sen'i :)

    YanıtlaSil
  18. aslı;ben çamaiır makinesi pek kıymetli sanırdım.yok be kuzu değilmiş.bulaşıkları en çok kaç gün kirli tutabişlirsin ki?çamaşır yığılsa da olur nasılsa giyilecek bir şey bulunur.en kıymetlimize gözümüz gibi bakıyoruz< artık:)

    feride;ay hep aynı şarkı geliyor dilime.hani şu emel sayının feridesi:)))pek nadir bu isim ama fonetiği çok hoş.
    biz de 16 sene önce tanıdık manıdık diye arçelik almıştık hep.hiç şikayetim olmadı hayret.yeni arçlikler kötüymüş galiba.bocshdan daha da vazgeçmem.çamaşır ,buzdolabı neyi varsa sıraya koydum:)

    sevde;sağolasın.evet karar da uygulaması da çok çapraşık karmakarışık olacak.bakalım hayırlısı.

    ülkü;DDDDDDDDDDD ay alemsin ha.asıl manyak olan benim .başlığa baaak konuya bak.tikkatini çekeriimm:)

    didem;hoşgeldin.ben çaktırmadan bakmıştım çok çakılmış demek ki:)yazın çok hoşuma gitmişti facebokta paylaştım.oradan haberleri okumaya senin bloguna geliriz artık.


    sedo;tımam hemmenn bir solukta mihraplıdayım pardon blogundayım:))

    YanıtlaSil
  19. Tikkatimi çekti anacımda açıkca şeyedememiştim ben ayıp olar diye :)

    YanıtlaSil
  20. Mihraplı'da oturuyorum deme,eğer öyleyse çok yakınız Ben Beşevler'deyim :)
    hadi çocukları alalım carrefour'da buluşalım :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

KREŞ

Evet ben işe kızımsa kreşe başladı. içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım. yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu. gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım. babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel . öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece a

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm