Ana içeriğe atla

babamız bakıcı olunca


kocaman bir mesai haftası geldi geçti.bir baba bir bebek bir çocuk dizimiz her türlü atraksiyonuyla sergilendi:) bol ağlamalı bol tantanalı bol hengameli saatleriyle.

ilk gün tam bir vicdan azabı aynı zamanda kuşlar kadar hürüm duygu seliyle erkenden kalktım.kız da uyandı.babasına teslim edip çıktım.birkaç kez telefon açtım.idare ediyoruz merak etme dedi eşim.saatleri saydım adeta.sıkıcı ve zordu.ertesi gün ve daha ertesi ve en ertesi günlerde azalan bir vicdan azabı yanında iş yorgunluğuyla geldi.üstüne uyku düzenimin iyiden iyiye değişmesi sebebiyle iş yerinde neredeyse ayakta uyumaya başladım.gerçi zaten kız sayesinde sağlıklı uykulara veda etmiştim. ama en azından sabah 5 ten sonra emzirdikçe uyuyan 9-10 'a kadar bir şekilde yatakta tutabildiğim minnoş bir kızım vardı.artık düzenimiz sabah 5' e dek birkaç kez uyanma,5'ten sonra neredeyse hiç uyumak istememe şekline dönüştü.anlayacağınız gözaltı morluklarımla samimi bir beraberlik yaşıyoruz artık.

ben gidince eşime ayağında sallayarak uyutmasını söylemiştim.ayağından geleni:)yapsa da ben ortamdan ve görüntüden çıktığım için olacak,uykuya dönüş yapmıyormuş cadı.saatlerce ayakta evi tazı gibi gezen ,abisiyle alt-üst oynayan bir ufaklık olmuş.babamız acıktığını anladığı vakit 9 gibi mamasını yapıyormuş.
"aynı senin söylediğini yapıyorum merak etme" dedi.
"yalnız cevizi senin yaptığın gibi saklama poşeti içindeyken değil yağlı kağıt arasında eziyorum böylece naylonun yırtılma derdi olmadan un ufak oluyor onu fark ettim" diyerek ekledi:)vay vay vay koncamdaki çözüm üretme ve yavru besleme taktiğine bak sen:)
neyle eziyoruz peki bu cevizi?kasapların et dövme aletiyle:))bakınız üstteki resim.
cevizli,peynirli,ballı,sütlü,hazır mamalı bir karışımdı yaptığım. aynısını yediriyormuş.ben gittiğimden beri epey nazlıymış kızım.iki lokmadan sonra öğürüyor dedi eşim.reklamlarla,şarkılarla bir şekilde bitiriyormuş tabağındakileri.

uyku saatimiz öğlen 1di.tabi artık daha erken kalktığı için 11 ,11.30 olmuş haliyle.işte zurnanın zırt ettiği asıl yer orası.emerek uyumaya alışmış bir bebişi nasıl uyutur ki bir baba.gerçi karnı tokken ayağımda sallayarak uyuttuğum da çok olmuştur ama bu kez anne tümden yok olunca ortadan gergin bir bebek kalıyor elimizde.

ilk gün 50 dk ağlamış.ne yaptıysa eşim uyutamamış.
"başkası olsa alır çocuğu işe yanına getirir bırakırdı" dedi.
"haklısın ,peki ya sen ne yaptın" dedim.sürekli eline bir şeyler vermiş.eline geçirmeye can attığı masa saati, evin içinde giydiği ayakkabıları.hatta ilk doğduğunda kolik molik gibi bir hali varken bir türlü uyutamadığımız için tavana astığımız bez beşiği bile yeniden takıp içinde sallamış sıpayı.yok onda bile uyumamış.artık son raddeye gelip ağlamaktan yorulunca düşmüş kafası minişimin:)bir iki kez uyanmış ama her seferinde ayağında sallamış uyutmuş koncam.
bahsettiğin beşik de neyin nesi derseniz,harika bir şey.halk arasında çingene salıncağı olarak geçiyormuş ben de yeni öğrendim.tavanı matkapla delip birkaç noktadan tam yatağınızın üzerine asıyorsunuz.bebe mızırdandıkça elinizle iki itmenizle defalarca sallanıyor.özellikle yeni doğanlarda ilk 3 ayda inanılmaz fayda sağlıyor.hem anne az çıldırıyor hem bebek daha az ağlıyor.şiddetle tavsiye olunur:)meraklısı için tık tık.

uykudan kalkan ayşeme yine mama vermiş eşim.onu da standart haline getirdik son 5 günde.kavanoz maması içine 4-5 cici bebe ezip koyuyor.zavallı babamıza şunu pişir ,şunu kaynat,şunu ısıt demek istemiyorum kolay ne varsa onu yapsın maksat karnı doyup ağlamasın yavrumun .zaten sadece ayşe değil gürhan da başında olduğu için ona ve kendine kahvaltı hazırlama merasimini hiç yazmıyorum bile.benden on kat daha titiz bir kahvaltı ritüeli olduğunu söylersem olay daha bir netleşebilir sanırım kafanızda:)

çoluk çombalak uyku ve yemek mevzularını halledip saati beklemeye başlıyorlarmış evde.her gün 15.30 gibi beni almaya geliyorlar iş yerime.düzeni böyle kurmanın daha akılcı olduğuna karar verdik.en muhteşem an o kavuşma anı oluyor işte.kızım bırakın yürümeyi adeta koşuyor bana doğru.kimi zaman bahçede kimi zaman koridorda oluyor karşılaşmamız.işte o an en mutlu olduğum an.yavrumun kokusunu çeke çeke,ensesini öpe ısıra eve dönüyoruz ya da gezmeye gidiyoruz.

eşimin peygamber kıskandıracak sabrı olmasa diyorum düzenimiz bu şekilde gidemezdi.sormasam halinden şikayet etmeyecek adeta.oysa babasının çok yorulduğunu oğlum bile söylüyor.bu arada tüm yazı boyunca dünya yakışıklısı oğlumdan neredeyse hiç bahsetmediğimi fark ettim.ne oluyor bana ?çocuklarımı mı ayırıyorum,kızı daha mı çok kayırıyorum?ufak,minik,çaresiz oluşu mu beni çok etkiliyor nedir.oğlum büyüdü nasılsa diyorum.o her durumda başının çaresine bakar diyorum,kendimi rahatlatıyorum sanırım.zaten o da dertlenmiyor.işe gitme filan hiç demiyor,benden bıkmış sıkılmış olabilir mi olabilir.ben bile kendimden sıkıldıysam o dünden boğulur.

iş yerimin bahçesi
bugün eşimin toplantısı var diye öğleden sonra için izin aldım.rahat ve uzunca bir yazıyı bu sayede evimden yazabiliyorum.iş yerimde henüz taşlar yerine oturmadı.bırakın blog yazmayı kimselere bakamaz ,internet açamaz oldum.masa ve pc karışıklığı içerisinde neresi boşsa oraya yumulma modunda geçiyor günlerim.ancak 1 ay sonrasında köklü değişimler olacakmış ofis mimarisinde.modern bir iç tasarım yapılacak,hoş bir çalışma mekanına kavuşacağız.ben döndüm diye bunca zahmete ne gerek vardı dedim.aa olur mu sen bizim için son derece değerli bir şahsiyetsin dediler:)ben de yedim:))

önümüzdeki gün ve haftaların aynı tat ve huzurla geçebilmesi dileği ve duasıyla inşallah.

Yorumlar

  1. :) Allah yardımcınız olsun. Güzel bir ömür versin ufaklığa da.

    YanıtlaSil
  2. nedense senin yazıların okurken yüzümde tebessüm oluşuyor ayağından geleni yapıyor gibi :) bence eşin konusunda çok şanslısın rabbim hep böyle birbirinize destek olarak bir ömür yaşamanızı nasip eder sevgiyle kal :)

    YanıtlaSil
  3. asahhara;Allah hepimizin yardımcısı olsun.tüm annelerin .

    şerife;ben anadan yana sanclı kocadan yana ballıyım:)normalde tersi olur di mi:))

    YanıtlaSil
  4. olsun rabbim bir şekilde mutlu ediyor kullarını hem anan olmasa ben seni tanıyamazdım anneler günü yazınla sevdim ben seni

    YanıtlaSil
  5. eşine maşşalah diyelim,kızınada bol uykulu günler olsun,anne evlat ayırmaz ama istemedende olsa derdini anlatamayana minik olana mücadele daha fazla oluyor.

    YanıtlaSil
  6. Çark oturmuş kendiliğinden dönüyor sevgiciğim ...Okuması keyifliydi ama yaşaması nasıldır bilemiyeceğim...
    İnşallah böyle keyifle devam eder...

    YanıtlaSil
  7. MAşallah Sitarem. baba çok iyi idare etmiş sahiden.. ne güzel hal yoluna girmiş bir şekilde.. Bir de 3,5 gibi işten çıkınca ohh mis :)

    YanıtlaSil
  8. babaya madalya takmak lazım gerçektende şi zor..
    kızın sensiz hayata alışmaya çalışıyor...alışınca sakinleşir..

    YanıtlaSil
  9. Babaya kocaman bir tebrik herşey yoluna girecek....dert etme....öperim..

    YanıtlaSil
  10. Ben bir dedeyim. Çocuklara bayılırım. Geçen gün Mehmet Akif'i ben baktım bütün gün..

    YanıtlaSil
  11. oooh ne güzel yaa. eşine maşallah valla, çok kıskandım ne yalan sööliyim. bizimki oyun oynar, bir iki saat oyalar ok ama iş yedirme içirme uyutma filana gelince orda durur işte.. Bak ne güzel yoluna girmiş bile herşey.. sonrası daha da güzel olur inşallah canım

    YanıtlaSil
  12. allah eşini nazardan saklasın kocaman maşallah valla:)
    şaşırdım böyle kocalarda varmı ?diye :))bak şaşırdığımdan yazından sadece aynı şeyleri yazıp duruyorum:)maşallah .
    koaylıklar diliyorum ikinizede.

    YanıtlaSil
  13. Masallah baba super bakiyor, bizimki olsa hayatta 5 gun ard arda baksa, baksa biyeri sey olur sanki.

    YanıtlaSil
  14. babanızın önünde saygıyla eğiliyorum. helal olsun diyorum. çünkü bizim babamız sizin babanızın bir gün boyunca yaptıklarını 2,5 yılda anca yapmıştır.

    YanıtlaSil
  15. Babayı Allah nazarlardan korusun.Ben kendi çocuğumun babası da dahil böyle bir baba daha ne gördüm,ne duydum.Aslında ilginç değil mi,bu ev hallerinin hepsini ve daha fazlasını biz yaşayınca gayet sıradan oluyor da bir erkek yapınca ayakta alkışlayacak hale geliyoruz.Biz kadınlar böyle düşünürsek erkekler de sonuna kadar kullanır tabii iş bölümündeki bu avantajlarını.
    özlem

    YanıtlaSil
  16. yazınızı okurken kendimizi gördüm.benim de işe başladığımda eşim baktı ve bizim gece nöbetleri de vardı.ama sağolsun eşim hiç şikayet etmeden bakmıştı.
    resmen yüzümde kocaman bir gülümsemeyle okudum:)

    YanıtlaSil
  17. Koncana tebriklerimi ilet lütfen cidden maşallahı var bakacaksa bir tane daha yap:)

    Ben işe başladığımda annem sabah çıkarttığım pijamaları yastığının üzerine serip uyutmuştu.Ben de onu düşünüp zır zır ağlardım:)) Annem çocuğu susuturdu ben kötüye gittim:))

    Zor çok zor ama onlar için çalışıyoruz.

    YanıtlaSil
  18. Canım sana kolaylıklar diliyorum uykusuzluk çok zor çok iyi bilirim:(
    Eşine de 41 kere maşallah tebrik ederim:)

    YanıtlaSil
  19. Babayı tebrik ediyorum, maşallah büyük nimet bebek bakabilen baba:)

    YanıtlaSil
  20. Ayyy allahım nazarlardan korusunn inşallah bizimde böyle olur :D hep mutlu olman dileğimle cnm

    YanıtlaSil
  21. ya var ya okurken işte çalgın ailesinin ikiizi dedim:)epey güldüm:) güzel yazmışsın ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  22. neredesin canım yaa. sorun yok inşallah. merak ettim sesin solugun çıkmayınca

    YanıtlaSil
  23. Sitarem e gittin sen işe başlayınca:(

    YanıtlaSil
  24. Sevgicimcim nerdesin?? bakıcı istifamı etti :)

    YanıtlaSil
  25. Amin canım güzellikler dilerim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

KREŞ

Evet ben işe kızımsa kreşe başladı. içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım. yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu. gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım. babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel . öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece a

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm