Ana içeriğe atla

seni sevemiyorum anne

bir anneler günü daha geldi çattı.içimde ne patlayan bir şimşek ne çocuksu bir heyecan var.içimden sana hediye almak gelmediği gibi cebimi alıp "anne"demek bile zul geliyor son zamanlarda.

çok kırgınım,çok küskünüm sana anne.yıllardır birike birike tortulaşan ızdırap verici söz ve hallerin artık ruhumu eziyor beni yaşlandırıyor."annen o senin,seveceksin arayacaksın her daim"laflarına sürekli hedef olduğum zamanlarda hep kursağımda acı duyuyor ,anlatmak haykırmak istiyor ama yutkunuyorum anne.

saksıda tek kökü olan bir çiçek gibi,kavanozda minicik bir balık gibi yapayalnız,insansız,kardeşsiz ,akrabasız büyüttüğün bu çocuk ,içine attığı sıkıntıların ne denli büyüdüğünü şimdi anlıyor anne.

çalışan anne olmana hiç sözüm olmazdı lakin her akşam babamdan sonra eve dönmenden,gelir gelmez mutfağa girişmenden ve kahrolası ev işlerini gece neredeyse yatana dek sürdürmenden bıkmıştım anne.hiçbir haftasonunda sadece beni alıp yanına ne bir sinemaya ne bir etkinliğe götürmeyişini sadece ve sadece evi temizlemeye saatlerini harcadığını gözlerimin önünden silemiyorum anne.

büyürken yaşadığım ergen bunalımlarımı anlamamakta ısrar edip her yıl teşekkür alan kızının sadece 1 kez bütünlemeye kalmasını gurur meselesi yapışını ve beni cümle aleme rezil edişini hiç unutmadım anne.okul başarılarımla övünmen gereken onca yılı hiçe sayıp 8 yaşımdan tam 18 yaşıma dek komşu kızıyla sürekli kıyas yapmanı,her veli toplantısına illa babamı da götürüp dönüşte ondan bin ton azar işitmemi sağladığını da hatırlıyorum anne.benim üniversite sınavını tek girişte kazandığım sene o kızın açıkta kalmasına şaşırıp o günden sonra kıyas belasını üzerimden çektiğini ama asla geçmiş o bunaltıcı sorgulayıcı yıllar için bir özür dahi dilemeyişini keşke hafızamdan kazıyabilseydim anne.

babamla öteden beri süren türlü kavgalarınızın ortasında çocukluğumun genç kızlığımın bir bozuk para gibi harcandığını görmezden gelişini hiç anlayamamıştım anne.henüz 20 yaşında,fakülte 3. sınıfta evlilik kararı alıp adeta kaçış yoluna girdiğimde benim "aptal bir aşık" olduğum fikrine kapılmıştın .oysa öyle çok yanılmıştın ki.ben sizden,senden ve senin umursamaz tavırlarından yorulmuştum anne.

yıllardır içinde büyüttüğün kızgınlık ve kinle eşimi de sevemedin farkındayım anne.ve hatta oğlumu ve kızımı da.ilk gebeliğimde düşük yapmıştım da neredeyse sevinmiş ve "iyisindir heralde eşin bakar sana"diyerek kapımı dahi açmamıştın anne.oğlumun doğumunda 36 saat boyunca sancı çekerken ben ,sen giydiğin boğazlı kazak yüzünden neredeyse ağlamaklı olmuştun biliyor musun anne.sancı sürem bunca uzun sürdü diye sinirlerin alt üst olmuş,"bir daha ki doğuma beni asla çağırma" demiştin hiç unutmadım anne.başkalarını aradım fakat herkesin kendince öyle çok derdi vardı ki tek boş olan sendin ve mecburen kızımda seni çağırdım anne.sadece 24 saat kaldığım hastane odasında ,üstelik te sezaryenle doğum yapalı sadece 3-4 saat olmuşken  sıkılıp babamla gezmeye giden 2 saat sonra ancak dönebilen yine sendin anne.

oğlumun doğumgününe zoraki gelen ,kızım ateşler içinde ağlarken "az susun anlamıyorum"diyerek fatmagülün suçu ne dizisinin sesine kitlenen senken oysa asıl benim suçum ne diyerek  gece sabaha dek ağlayan bendim anne.

yine çaresiz kaldım yine seni aradım 1 hafta önce.tüm lanetler üzerime olsun dedim o konuşmadan sonra.içimi öyle bir yaktı ki dediklerin okyanus suları dahi şifa etmez bedenime.
"belimdeki fıtık müzmin bir hal aldı,fizik tedavi görmezsem ameliyat olmak zorunda kalacakmışım,anne 15-20 gün gelip kızıma baksan ,ben de her gün 45 dk. tedavime gitsem"
demiştim sadece.telefonu açar açmaz söylediğin "günüm var,hazırlık yapıyorum şimdi" söylemin olmasa bu kadar rahat demezdim elbet hali pür melalimi.
"allah kurtarsın kızım,gidin bi kaplıcaya sıcak su iyi gelir belki.hem ben gelemem elimin ağrısı belimdeki ağrı çok fenayım.zaten senin kız da huysuz hiç durmuyor bende"deyiverdin hiç duraksamadan.
aldım ya cevabımı oh olsundu bana.yüzünü doğduğundan beri 2.kez gördüğü bir insanın kucağına üstelik bademcik iltihabı geçiriyor haldeyken bir yavrucak nasıl giderdi ki zaten.babasına dahi zor tahammül ederken.

tüm bu yazdıklarımın çok daha fazlası da içimde kalsın anne.kırık dökük bir kalple sana nasıl "anneler günün kutlu olsun"diyeceğim  bilemiyorum .boynumu bükük bırakan,içimi sızım sızım sızlatan sadece 1,5 saat ötemdeki insan; aslında bu güne hiç de ihtiyacın yok senin  ve ben bunun geç de olsa farkına vardım anne:(

Yorumlar

  1. ne yazsam bilemedim ki insan ağlarken ne yazabilir tüm onlanlara teselli edecek ne denilebilir ki
    keşke kalbini tamir edecek tek bir kelimem olsaydı :(

    YanıtlaSil
  2. yazacak birşey bulamadım :(( Yavrularının ve eşinin sevgisi ilacın olur inşallah...

    YanıtlaSil
  3. çok çok üzüldüm.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili sitare; Ne yazacağımı bilemedim, ağır söz olark lütfen algılama ama herkes anne olamaz biliyorsun,ne acıdır ki senin annen gibiler nadirdir.
    Babaannemde senin annenin aynı versiyonu, yıllarca bu nasıl bir kadın bunu denek olarak kullansınlar okullarda falan diye söylenir , onun gibiler varmı diye merak ettim durdum.

    Benim blog da okudunmu bilmiyorum ama '' roller değişti'' başlıklı bir postum var gelen yorumlar arasında incindiğim yorumlarda oldu , incindim çünkü annemi haksız bulanlar da oldu.Benim annem küçükken yoktu belki ama , ben hayatımın en dalgalı zamanlarında annem ile idim ve üstelik şahane bir annem var beni anlayan ve sadece ve sadece evlatları için yaşayan.Anneleri yanında olupta bunları yaşamakta var o yüzden lütfen kimse (adsız) yorum yaparken özenle seçsin cümlelerini, anneme laf söyleyin alnını karışlarım :) Ohhh be içimi döktüm..


    Sen bunları yaşasanda , senin arşivini okumuş biri olarak iyi bir anne olduğunu biliyorum...Hiç üzülme ,senin annen herşeyin evlatların....


    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. off ki offf..bu nasıl annelik Allah aşkına..birde burada yazmadıkların belki yazamadıkların var...benim 3 çocuğum ve ilk ikisi ikiz gibi büyüdü.çoğu kez sinir krizlerinin eşiğinden döndüm..hatta uykusuzluktan okadar bunaldığım dönemlerde içimden onları boğmak bile geldi..ama bırak boğmayı tırnaklarını keserken yanlışlıkla etine denk gelip ağladıklarında içim gitti..ciğerimin yandığını hissettim..ve daha bir sürü şey..
    biliyormusun Rabbim çoğu kadına üreme özelliği veriyorda analık duygusu vermiyor sanırım..yada insanlar okadar tuhafki bu duyguyu barındıramıyorlar içlerinde..

    eminim sen annenden gördüklerini kendi çocuklarına yaşatmıcaksın..senin ailen onlar..bilemiyorum bu yazdıklarım ne kadar karşılık gelir duygularına ama sen ANNE ol olurmu gerçek bir ANNE..SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  6. ne kadar üzüldüğümü anlatamam. sen kocaman bir kadınsın artık ve bambaşka bir anne.

    Onun eksikliği elbette yara içinde ama şu an yapabileceğin en iyi şey onu kabullenmek. Yoksa kocaman bir kadını bile 6 yaşında bir kız çocuğunu üzdüğü gibi üzmesine izin vermiş olacaksın arkadaşım.

    YanıtlaSil
  7. Çok üzüldüm canım.. Hepimizin bir sınavı var ne yazık ki seninki de bu. Ağır bir sınav hele ki anne olunca insan bir başka gözle bakıyor annesine.

    Sabır diliyorum..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Canım yaaaa..Dur bi dur..Lütfen..Bişey var burada ya..Gerçekten..Bişey var ...:(:(:(:(

    YanıtlaSil
  9. ne desem bilemedim Sitare...
    sadece üzüldüm hem de çok...
    yaşadıklarına üzüldüm,hastalığına üzüldüm,minicik kızına üzüldüm ...
    Sadece yağmurdan kaçarken doluya tutulmamana sevindim.Hiç değilse hayat bir yerden gülmüş yüzüne.

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. :(benim gibisin..kaderimiz aynı.seni çok iyi anlıyorum.bu tarz bir anneye rağmen ruh sağlığını korumuş olman güzel..
    sımsıkı sarılıyorum sana..
    biz güzel anneler olalım arkadaşım..

    YanıtlaSil
  12. içimi yaktın be sitarem.karşındaki kişi bencilliğin uç noktalarında yaşıyor,annelik şefkatinden bir nebze alamamış bu yüzden bacım. o şanssızsa bu yüzden,sen iki katı şanssızsın işte yine bu yüzden.
    sana yaptığı en büyük iyilik seni doğurduktan sonra nasıl anne olunacağını öğretmekmiş.

    YanıtlaSil
  13. Bu yazdıklarına ne yorum yapılabilir ki.Ne dense boş.Ama eminim ki tek sen değilsin böyle hisseden.Klişe bir cümle vardır ya,çok mutlu bir çocukluk geçirdim diye.Herkesin dilinde.Yok ya,inanmıyorum ben,herkes mi çok mutlu geçirmiş çocukluğunu?Bir sürü insanda senin gibi içini yakan bu kadar acı gerçekleri dışarı dökecek cesaret yok sadece.Mesela bende.Annemle değil ama babamla öyle fırtınalı bir ilişkimiz vardı ki.Bunları kendi blogumda yazamıyorum.Belki de hayatımda ilk kez bu yorumda dile getiriyorum babamla hala süren iletişimsizliğimizi.Öyle çok incindim ki halbuki.
    özlem

    YanıtlaSil
  14. sabahta böyle oldu...yazını okudum,,sonra yorum göndere tıkladım..iyide ne yazıcam dedim...moral vermek mi??yok...
    sonra vazgeçtim..
    az önce yine aynısı oldu..en azından hissettiklerimi anlatmama yardımcı olur diye bunları yazdım bende..üzülme nolur desem,,dinler misin??

    YanıtlaSil
  15. evlatların can yoldaşın olsun sarıl sımsıkı kucakla onları iyi ki anneyim de, tüm içinde kalanları unuttursunlar sana kokularını içine çek, ana yüreği taşımaktır annelik doğurmak değil be kuzum, hadiii koş kuzulara şimdi..

    YanıtlaSil
  16. sevgili sitare hanım :(
    blogunuz çok güzel fakat şimdiki tanışma halimi de asla unutmamm...Bu post beni okadar etkiledi ki bende diğer saygı değer yırum yapan arkadaşlarımız gibi hissediyorummm...
    Ne diyeceğimi ve ne şekilde teselli edebilirimli düşünerekk....
    Allah eşinizle ve kuzucuklarınızlaa mutlu mu mutlu bir yaşam sürmenizi dilerimmm...Bende aranızdayımm artıkk
    Çoook sevgiler yolluyorumm size...
    Hayatta ne olursa olsun ne yaşarsak yaşayalımm hep dimdik olalımmm....Kendiniz için değilse bile mutlaka sizden bekleyen birilerii wardır

    YanıtlaSil
  17. çok zor bir durum çok üzüldüm okurken içim cız etti.canım allah kolaylık ve sabır versin.diyecek bişey bulamıyorum.herkes çocuk doğurabilir ama anne olamaz :(

    YanıtlaSil
  18. SANA İYİ GELECEK CÜMLEYİ DÜŞÜNÜYORUM BULAMIYORUUM:(
    İÇİNİN ACIINI İÇİMDE HİSSETTİM.ALLAH KOLAYLIK VERSİN ARKADAŞIM KEŞKE ELİMİZ ERİŞSEDE YARDIM ETSEK BİRBİRİMİZE.BU SAATTEN SONRA DÜŞÜNME LÜTFEN .OKUDUĞUM KADARIYLA VE TANIDIĞIM KADARIYLA ÇOK ZEKİ KENDİNİ İYİ YETİŞTİRMİŞ BİRİ OLARAK ALLAH KİMSEYE MUHTAÇ ETMESİN
    ÇOK ÖPÜYORUM VE SENİN ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

    YanıtlaSil
  19. Çok üzüldüm ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah çocuklarına, sana ve eşine sağlıklı uzun ömürler versin. Sizi birbirinizden ayırmasın. Ayrıca Anneler Günü'nü kutlarım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Canım arkadaşım gözümde yaşlarla içim burkularak okudum yazdıklarını.Şu an yanında olabilmeyi ve sana sımsıkı sarılmayı inan çok isterdim.
    Sen çok iyi bir insan ve çok iyi bir annesin.
    İnan ne deyiceğimi bilemedim ama biz ne dersek diyelim senin içindeki acının geçmeyeceğini biliyorum.
    Allah seni evlatlarının başından eksik etmesin evinden huzur hiç eksik olmasın inşallah...

    YanıtlaSil
  21. Gecenin bir yarisi tüm yorgunluguma ragmen seni okumak istedim,biliyorumki cok neseli bir bayansin! Ama birde ne göreyim,bogazim dügüm dügüm,inanmasi cok zor ama, sen kendinle gurur duymalisin,kendini herseye ragmen en güzel sekliyle yetistirip dünyanin en sevgi dolusu annesi olabildigin icin,Anneler günün kutlu olsun canim,cok öptüm yanaklarindan!

    YanıtlaSil
  22. Canım, bitanem, hep bu mutlu,güleryüzünün altında burukluk farkederdim sebebi buymuş.. Ama sen canını acıtma, yolunu belirleyip devam ettin değil mi?

    Annemle beraber okuduk, çok üzüldü o da " söyle bu kızıma, öpüyorum ben onu, üzülmesin bu günde, çoçuklarıyla olsun" dedi. Anneler günün güzel geçsin kuşum.

    haa bu arada bana sarma, hala istemiyorum çocuk:))

    YanıtlaSil
  23. Ne demeli bilemiyorum.
    Ama eminim cocuklarin sana diyecek bol bol anneleri günün kutlu olsun anne diye..
    anneler günün kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  24. şu günde içimi açan,tıpkı bugün gibi ruhuma güneşler dolduran o çok tatlı sözleriniz ve ara gazlarınız:) için binlerce teşekkür ediyorum.kokulu öpüceklerimle beraber doğmuş doğmamış tüm bebelerinizle nice anne günleri diliyorum.

    YanıtlaSil
  25. ilk satırlarda geçmişime gittim arkadaşım..okul çıkışı dedikodularımız, ev partilerimiz :) yine de güzel olan bir şeyler varmış di mi :) işte sende bunları hatırla ve yüzün gülsün, çünkü benim 23 senedir tanıdığım Sevgi gülmesiyle meşhur :)))

    YanıtlaSil
  26. devriim:))ilk,orta,lise arkadaşım heyyytt:)

    YanıtlaSil
  27. Yazın içimi acıttı. Bunları boşver çocuklarınla eşinle güzel bir hayat yaşa. Anneler Günün kutlu olsun canım.

    YanıtlaSil
  28. Yazınızdan çok etkilendim ayrıca medeni cesaret gösterip paylaşmanızı da takdir ettim.
    Hayat herkese aynı şeyleri vermez siz tüm bu sıkıntılarla , sevgisiz büyüdüğünüz halde bugün ne güzel bir insan ve anne olabilmişsiniz.Kendinizle gurur duymalısınız , biz duyuyoruz:)
    Sevdiklerinizle sevgiyle nice yıllar diyerek sizi kutluyorum.

    YanıtlaSil
  29. Sen ne yaptın böyle şimdi bana :( Oldu mu,yakıştı mı güler yüzüne o yaşlar,bu sitem dolu sözler.Böylesi değil belki ama ben de anne özlemi içinde geçirdim çocukluğumu anne baba ayrılığının nerdeyse modaya dönüştüğü ilk furyanın mahsülüyüm bende.Sokağımızda ilk boşanan ailenin çocuğu olarak yanımda yöremde bazen duyacağım şekilde bazen sus pus konuşurlardı komşular çocuklar anası bırakıp gitmiş bunları diye.Hiç kızamadım ama ben anneme haklıydı çünkü evladıyken biz tahammül edemiyorduk babamın zorbalıklarına o naapsındı herşeye rağmen o dönemde boşanan kadın kötü kadın etiklenmesine rağmen gidişi tercih etti.Neyse bu uzar böyle.Nefret ettim yıllarca anneler gününden,bayramdan,yılbaşından, doğumgününden.Şimdi geride kaldı herşey ama kabuk tutmuş yaranın bıraktığı iz gibi durur içerlerimde çocukluğumun ergenliğimin genç kızlığımın hüznü.Sarıyorum seni sıkı sıkı.

    YanıtlaSil
  30. boğazımda koca bir düğüm oluştu ya :(( iş'te olmasam ben deli gibi ağlardım yazdıklarına :(
    annesi böyle olanlar kendi çocuklarına aynı hataları yapmadıklarından harika oluyorlar, çocuklar mutlu oluyor. nerden biliyorsun diye sorma :s ben senin anneler gününü çok çok kutlar, birde kucaklarım canım :D

    YanıtlaSil
  31. Bir benzer anne bende de var.Sizinki kadar olmasa da diğer kardeşlerimin herzaman yanında olan bana gelince üvey evlat misali herşeyi tek başına göğüsleyen,evlenirkende doğum yaparkende yetim gibi yapayalnız kalan kişiyim. Anneme sorsanız uzak mesafe yetemiyor (zira şehirdışında olan tek çocuğuyum)Ablamları tercih etse bana yine üzülmemde kendine hiçbir değer vermeyen iki gelini için fizana bile gider.

    YanıtlaSil
  32. canım , birşey yazamıyorum, seni teselli edemiyorum, söyleyecek söz bulamıyorum...seni seviyorum arkadaşım....öpüyorum...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

KREŞ

Evet ben işe kızımsa kreşe başladı. içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım. yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu. gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım. babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel . öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece a

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm