Ana içeriğe atla

ıkındım ve çok sıkıldım:)

zor pek zor iş bunlar.yaşım mı geçti nedir dedim koca kişisine .yok ya alakası yok dedi.kız olmasa benim elimden ne kurtulurmuş.vayy dedim ver gazı ver gazı:)evet geçti gitti şükür.testler ,konular ,sorular sorgulamalar arasında tam bir kaosun eşiğinden sınavları hallettim.facebook sayfamda aynen şu cümleyi kullandım;vee sitare 3.sınıfa merhaba der:)hala sayfama bakıp beğene tıklamayan varsa yandaki resim gibi olsun:))

bir boşluk hissiyle birlikte huzurun verdiği mutlu bir duygu salınımı içerisindeyim.tamam kendimi vere vere çalışmadım hatta sadece 3 gün asıldım derslere ama stresi ne biçim mahvediyormuş adamı.

hani bir deyim vardır ;burnundan kıl aldırmamak diye.aynen o durum bende zuhur etti hafta sonunda.esiyorum gürlüyorum,oto moka kızıyorum.ne şanslı kadınsam artık er kişim halden anlayan cinsinden çıktı da "tamam canım tamam hayatım sakin ol ben hallederim "nidalarıyla coşkunluğumun önüne doğal setler çekti.beni dizginleme gayretine girdi.

ee kolay mı düşünün tam derse adapte olmuşsunuz 42 dk. dır pc nin başında çıkmış testleri yutup sindirme gayret ve kuvvetine malik olmuşsunuz.hoop "annesii kızın kaka yaptıı" müjdesiyle müjdeleniyorsunuz.onu halledip tekrar kaldığınız yerden devam etme isteğiyle yanarken oğlunuz bu kez kontak attırıyor;
"anne biliyor musun sen zaten hep bilgisayarı benden çalıyorsun,öyle çok seviyorsun ki bu aleti bazen babamdan benden hatta ayşe ezgiden bile daha çok sevdiğini düşünüyorum.off bıktım anne senden,Allahım şu anneme nolur bir şey yap da bıraksın bilgisayarımı" demesin mi.
sinirlenmemek için 10'a kadar say mı diyorlardı?iyi de benim vaktim yok:)2 soru okusam kardır .bir şekilde kovuyorum  oğlanı.yığınla tehdit savuruyor.ya sabır çekiyorum ,çekiyorum,çekiyorum.gitmiyor.terlik,kalem,şapka etrafımda ne varsa fırlatıyorum.nihayet kaçıyor:)

azimle inançla oradan oraya geçmiş yıl sorularına bakıyorum,özetler bulup yazıcıdan çıktı alma telaşına giriyorum.yazıcının takır tukur eden sesine ayşem geliyor.

adamlık bir zemin bulamadığımızdan yere koyduğumuz bu renkli ve pek hareketli aleti kurcalama hevesinde.el,göz,bacak koordinasyonuyla onu saf dışı bırakıyorum.koca kişisine iyisinden bir zılgıt çekiyor ,kızı postalıyorum.lakin ağlama sesleri başlıyor bu kez.azimle susmayan,karnı acıkan uykusu gelen bir bebek nihayetinde.el mahkum kalkıp onunla ilgileniyorum.yemesiydi uykusuydu derken içeriden gelen bir bağırtıyla kızın bütün düzeni alt üst hale geliyor.baba-oğul sinir savaşına girmişler.üst kat komşumuzun oğluyla takılmak istemiş bizimki ama gezmeye gidiyorlarmış.bu da gitseymiş onlarla.bizimle sınava gitmekten nefret ediyormuş muş muş.
"öfff sus oğlum ya susta kızı uyutayım,dersime bakayım.nolursun nolursuun"şeklinde bir yalvarma moduna giriyorum.
"offf offf"nidasıyla tamam anne cevabına ulaşıyorum.

kız uyudu hadi ders diyorum.10-15 dk .fazla değil ayşe ezgi ağlıyor."babasııı kzıına baak"diyerek dersime odaklanmaya çalışıyorum.derse değil dersi çalışmaya odaklanmaya çalışmak gibi garip bir fiile yoğunlaştığımı farkediyorum.ağlamak geliyor içimden ama vaktim yok.yutkun geç diyorum.başıma ağrılar giriyor,kız öğle uykusu ritüelini inada uygulamıyor,1 yaşına girme münasebetiyle cuma günü yapılan aşısı dengesini altüst etmiş belli. üstüne bir de kusuyor.evet evet kusuyor."içine ederim bu derslerin ,kalırsam kalayım "diyor masadan kalkıyorum.

gece sessiz ve sakin.ama yanıltıcı.sakinliğini sadece yarım saat içinde kriz ortamına dönüştürme yeteneği hep bu gecelerin işi.cuma ve cumartesi gecesi kızla ilgilenme görevini üstlenen koncam muvaffak olamıyor.kız nazlı çünkü aşılı:(belki 10-15 kez yerimden kalkarak kıza bakıyor derse dönüyorum.kafam kazan .saat gecenin 3.30'u.yine bir lanet nefret döngüsüyle,çalışamadığım dersleri tarihe gömüyorum.

upuykusuz bedenlerle ,anasının dinine,kör itin öldüğü yere verdikleri okulu bulmaya gidiyoruz .50 kişiden 100 farklı yol tarifi alarak sınava ucu ucuna yetişiyoruz.gariptir bunu 2 sınav gününde de tekrar ediyoruz.iki sinir küpü ,bir bebek,asla yanımızda gelmek istemeyen beş karış surat oğluşla sınavlara giriyoruz çıkıyoruz,giriyoruz çıkıyoruz.nasıl olduğunu benim de anlamadığım bir verimlilikle sınavlarımın üstesinden geliyorum.

ve tuhaftır maaile başardığımız için diyorum ki ;yaşasın 3. sınıfa geçiyoruz:=))))))



Yorumlar

  1. Ben okurken yoruldum. Sizi tahmin edemiyorum. Ayakta alkışlıyorum. Ayrıca kocanızı da unutmadım. O'nu da sabrından dolayı tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. oy anam oy
    nefesim kesildi
    önünde saygıyla eğiliyorum
    bana kalsa diplomanı verirdim

    YanıtlaSil
  3. maşallah ki maşallah, ben de bi ikinci üniversite yapayım diyorum, tek çocuk varkene.Ama stres oldum okurken ha

    YanıtlaSil
  4. Ne yazık ki ben de "Yaşasın" diye bir ünlem kullanamayacağım. Üstelik çocuk açısından sizden eksik olduğum halde. Kendime söyleyebileceğim tek ünlem cümlesi: Ha gayret !
    Tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  5. ben okurken yoruldum, siz bütün bunları başarıp sınava da girmişsiniz. kutluyorum sizi...

    YanıtlaSil
  6. ee ne işin var kızım iki çocuklu halinle derslerle,sınavlarla,otur çocuklarına bak:)
    Bilgisayarıda oğluna bırak aaaaaaaaa:))

    YanıtlaSil
  7. Allah Peygamber sabrı vermiş sana canım.Okurken ben yoruldum seni düşünemiyorum.Ama bunca şeye rağmen iyi geçmiş olmasına inan çok sevindim:)
    Hayırlı olsun tatlım:))

    YanıtlaSil
  8. vay bee alkışlar sevgi'ye gelsin. çok tebrik ederim şekerim. tek çocukla bile kpss çalışma teşebbüsünü dahi başaramıyorum. kutlarım seni ;)

    YanıtlaSil
  9. tebrik ederim. Büyük mücadele etmişsin ve başarmışsın, e ne denilebilir ki bravo valla....

    YanıtlaSil
  10. canım bende tek çocuklu halimle şikayetleniyorum, tebrik ediyorum ve halime şükrediyoruM:)

    YanıtlaSil
  11. canımmm çoook tebriklerr...inan kendim gecmişimmm gibi mutlu oldumm..

    YanıtlaSil
  12. Budur işte:)) Tebrik ederim ıkındın sıkıldın ve başardın. kadınlardan korkulur yeter ki kafaya koysun...

    YanıtlaSil
  13. KOCAMAN KOCAMAN KOCAMAN alkışlaarrrrrr:) tebrikler şekerim...darısı 2 yıl boyunca gireceğin 2 vize ve 2 finalin başına....sevgiler:)

    YanıtlaSil
  14. Güzel bir anlatımdı. Başarılısn.. Hayatta sürekli başarıların olsun. Mutlulukla birlikte..

    YanıtlaSil
  15. maşallaaaaaaaaaah! Allah acıyor e Sitarem.. ben de bir kaç sene önce Selim'le cebelleşirken ehliyet sınavına hazırlanıyordum.. kursa 1-2 kez anca gittim. Bir de tirodiin verdiği hafıza kaybı.. hayatta geçemem derken acıdı Allah.. 90 la falan geçtim sınavlardan..

    YanıtlaSil
  16. Valla bu yaziyi okuyunca seni alnindan öpmek geldi icimdem.Maasaallah.Harikasin :)

    YanıtlaSil
  17. gelmiş geçmiş olsun sevgiciğim , güzel geçmesine çok sevindim...Ders çalışması değilde çalışmak için ortam oluşturması mesele.Hele ki evde minik afacanlar varsa...ama ne yapalım okumanın yaşı olmaz derlerdi bizde onu yapıyoruz.anneyiz ama öğrencid e olabiliriz değil mi ?

    YanıtlaSil
  18. meral;geçti şükür lakin deldi de geçti.

    1i yok mu;çok teşekkürler.eşim evet benden çok daha fazla sabırlıdır.hatta sabrından bunalırım bile bazen:)rumuzunuzu ne zaman okusam kimse yok mu derneği geliyor aklıma niyeyse:))

    küçük mucizem;:))))kız sen dünden beri eğik mi duruyosun vah garibim vahhh:)

    sinem;olacak inşallah hayrı :)

    büşra;stresine dayanırım diyorsan yap.mesele ders çalışmak değil tamamen dayanıklı tüketim annesi olabilmek.

    bolkepçe;olsun ya ,bu yola girince bir şekilde amaca ulaşıyor insan.ha önce ha sonra.

    gönül;:)))))doğru diyosun valla.bu lafı kendime kaç kez söyledim bilsen.

    aylin;yok be güzelim.aralarda kaç kez bağırdım kaç kez ben bu evden gitmek istiyorum yeeteeer dedim:)

    hatice;ben sizin alkışlarınızla varım dermişim:)kpssye de ben oğlan 2,5 yaşındayken çalışmıştım. o dönem 4 ay kursa gitmişliğim vardır.gündüz hiç çalışamazdım.akşam 7-10.30 arasıydı kurs.dönüşte yine çocukla ilgilenirdim.gece saat 12-1 gibi uyurdu oğlan.bazen 2-3 kez uyanırdı.ayağımda sallar sabah ezanı okunana dek ders çalışırdım.sözün özü memur oluşum bile ne çabayla oldu benim.ehh bunu da okuduktan sonra sen ne yaparsın bilmem:)

    YanıtlaSil
  19. ezgi hocam;sana daha bir hayırlı olsun.izmir gelini senii.

    özge;şımarmazsam iyidir ha:)

    sevde;beterin beteri var de şükret:)))))bu gazla doktora neyim de yaparsın artık:)

    reyhan;ay çok tatlısın ya.

    ebru;ait olduğun yere evine dönmüşsün şekerim.hiç gitme bir daha olur muuu.teşekkürler.

    neval;az kaldı be yaaa .zoru geçti şükür.

    prof;anlatımımı beğenmenize sevindim.bir üstaddan bu sözü duymak pek güzel.

    YanıtlaSil
  20. deliş;acıyor valla.aman bir de o sınav var.ve ben gibi cabbar hatun daha bir ehliyet alma derdine düşmedi.niye?çünkü makam şoförüm zaten var dermişim:)))hafıza yok oğlan da zorlarken çok süper yani.sana da kocaman tebrikler şekerim.

    aslı;benim de yorumunu okuyunca direkt sarılasım yanaklarından öpesim geldii:)

    ilknur;aynen öyle şeker.ortam olsa dağları deleriz de.daha gençken pek aldırış etmiyor insan yaş ilerledikçe daha mı önemsiyor daha mı çok asılıyoruz hayata nedir.senin sınavlar da iyi geçmiştir umarım.hem iştesin,hem oğluş var hem çok zor bölüm edebiyat.

    YanıtlaSil
  21. TEBRIKLEEEEEEEEER!!! Sevgiler Sitare...

    YanıtlaSil
  22. çalışkan üçler,yaşasın dörtler, tebrikler.....

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

KREŞ

Evet ben işe kızımsa kreşe başladı. içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım. yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu. gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım. babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel . öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece a

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm