Ana içeriğe atla

hayaaatt beni neden yoruyooosuunnn

resme tık tık lütfe n


siz benim yaptığımı yapmayın.sırf 2 çocukla bir başınızasınız diye ,sırf her birinin ayrı ağlama nöbeti tutuyor diye ve sırf yetemiyorum bunlara nalet olsun içimdeki çocuk doğurma sevgisine deyip kocaamaan bir paket çikolatayı mideye indirmeyin.hele ki bunu 2 dakika gibi dehşet bir zamana asla ama asla sığdırmayın.zaten pörtlemiş onca kilonuza yeni yeni yağ hücreleri ekleyip tartı denen aletten nefretle kaçmanın bir alemi yok.



peki ne yapın.sakin olun.derin deriiiin nefes alın.bir ki bir ki bir ki.diyaframı şişirin .şişirin şişirin ve ağızdan verin yavaaaşçaaa.ohhh.camı açın iğrenç egsoz dumanını yok farzedip gökyüzne yüzünüzü dönüp yine nefes alın yine nefes verin.ohhhh.iyi geldi di mi.

peki ben ne yaptım.önce kıza bağırdım.evet evet daha 10 aylık kızıma bas bas bağırdım.hızımı alamadım oğlana bu kez.gelen geçen konu komşu kim varsa sesimin inleyen nağmelerine şaşkınlıkla tanıklık ettiler sanırsam.üstüne üstlük kapının önü salıları pazar yeri.tanıyan tanımayan burada deli var kesin diyerek durumuma yerinde bir tespit yapıverdiler ayaküstü.

zaten dünden yoo daha da öncesinden gelen stres bulutları başımı iyice sarmışken gece 30 dk da bir uyanma zerafeti gösteren kızımla başladı her şey.dikkat ettiyseniz şu ana kadar kendileri için miniğim,kuşum ,cimcoşum gibi sevgi içeren sıfatlar kullanmıyorum,kullanamıyorum.bugünlük rafa kalktı çünkü,içimden gelmiyor.

fıttırmaların eşiğinden dönerek ağlama kizine tutuldum gece gece.ya kızı fırlatıp yere atacağım ya da babasına.tabi babamız odada yok.kızın deli divane olana uyku düzeni babayı kaç zamandır salonda yatmaya mecbur ediyor çünkü.koncama da bir şey diyemiyorum.adamcağız hafta içi her Allahın gün 6.30 da kalkıp kahvaltısını bizzat hazırlayıp ancak işe gidebiliyor.bizim veledovski ise o saatlerde derin uyku kısmına ancak geçmiş oluyor.derin dediysem 2,5 saat aralığa indiriyor uyanma sürecini.iyi mi.

salya sümük böğüre böğüre ağlayarak koncamın yanına vardım.
/sevgi,noldu canım
*böğüüü böğüü uyumuyor bu böğüüü
/ver canım ben uyuturum.
*çok uyutursun çook
/git hadi uyuturum beenn
gittim.
elimi yüzümü yıkadım.
aynadaki kıpkırmızı gözleri tanıyamadım.demek korku filmlerinde böyle zavallı annelerin gözlerini kullanıyor hımm dedim.
yatağıma uzandım.
ne kadar süre geçti bimem.bir yarım saat belki.eşimin ışığı açtığını farkettim.yanına gittim.kız uyumamıştı ve üstelik çok korkmuş bir hali vardı.
/ya bunun neyi var ya,bir türlü uyutamadım,ağlayıp duruyor
*ben onun yapışık ikiziyim ya beni istiyor ver bana
dedim.
aldım sakinleşti.eşimden yanımıza gelmesini ,aynı odada uyumamızı istedim.aldı yastığını geldi.kızı emzirdim kısa sürede daldı.yatağına koydum.uyuduk.
bir ara eşim odadan firar etti:)uykusuz kalmaktan korktu sanırım.kızın bir daha uyanması 3,5 saat sonra oldu.ve bu beni çok ama çok mutlu etti.

sabah her şey sarpa sardı.bezini değiştirirken çığlık çığlığa bir figan esti evde.neden bilmiyorum son günlerde altını değiştirmemi bile istemiyorum.dişten mi her ne karın ağrısıysa hayatımız darmaduman işte.üstüne oğlan ağlamaklı bir halde "anne bugün sbs denemesi var ama beden dersi de var ben ne giycem "demesin mi.e benim aptal oğlum hocana sormadın mı ben nebileyim deyiverdim.o da başladı ağlamaya.kız oğlar oğlan ağlar .demiyorlar ki ağlarsa anam ağlar.bir bağrış bir zılgıt bir hercümerc içinde nasıl bir okula hazırlanış yaşadık tarifi imkansız yani.okul müdürünü arama için diretmesi mi dersiniz,babasını arayıp "annem dünyanın en kötü annesi "diyerek şikayet etmesi mi dersiniz öööfff aklımı oynattım herhalde ben bu öğle öncesi.ve tabi bu duygu buhranıyla her dünya kadının yapacağı en bi salakça hareket olan buzdolabına yollanıp ne gördüysem kaptım tıkınmalık.elime geçen en değerli hazine üstte resmini gördüğünüz çaklıt oldu.ee yedim noldu.sanırım sakinleştim.iyi geldi sanki.yoksa hüngür hüngür ağladığımdan mı düzeldim.ayy bilemiyorum.

ben yaptım siz yapmayın diyeyim de yine size.dostluğumuz baki kalsın neme lazım:)

Yorumlar

  1. Bende evde olduğum dönemde yemek kaşığı ile nutella kavanozunun yanında alıyordum soluğu..

    YanıtlaSil
  2. Valla hiç destek falan olmamıycam..okurken ben daraldım. Kendimi buzdolabının karşısında bulmamak için çaba sarfettim desem inan..Allah yardımcın olsun valla arkadaşım..

    YanıtlaSil
  3. ya niye iki saat önce uyamadın yedim:(
    bende
    çok alem kadınsın sen ya şu gözlerini görüp korku filmlerine bağlamana bayıldım gülmekten .kızma haline değil anlatımına:)
    canım benim geçicek üzülme(gerçi benim tosun20 aylık gece 1.5 satte bir kalkıyor ama olsun sen ümidini kesme:():)
    zor işler bunlar ikinciyi düşünen ben bir daha düşünme kararı aldım haberin ola koca sorarsa bu yazıyı okutmayı düşünüyüorum(benim koca sinirli biridir senin için ne düşünür sonradan söyleyemeyebilirim:)))))))

    allah kolaylık versin canım benim valla içten diyorum zor durumlar bunlar zoooooooooooorrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  4. hayır hayır yemiycem:) yemiyorum ben artık kendime bu kötülüğü yapmayacağım..
    ya da bir tanecik yesem mi, amaç sinirler gevşesin, sakinleşelim dimi canım;)

    YanıtlaSil
  5. Çikolatasız olmaz yaa.
    Sevindiğinde,üzüldüğünde herdaim insanın tüketesi geliyor:)

    YanıtlaSil
  6. sinirlerin bozuldu canım senin ailen geldi gitti sinirlerini altüst oldu şimdi onlara kızgınlıgınla taşıyamaz hale geldin bende şimdi yiyorum valla bir şeker krizi geldi , üzülme ve pişman olma düzelecek herşey sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. ah kardeşim,geçecek bize biraz beyaz saç miras bırakacak ama geçecek.

    YanıtlaSil
  8. Hadi sana bir şey anlatayım,alakasız ama gülümsersin,çikolata niyetine:))
    Adamın biri evini arar,telefona evin hizmetçisi çıkar:
    "Pardon,karımı telefona çağırır mısınız?"
    "Beyefendi,karınız olduğunu düşündüğüm kişi,şu anda kocası sandığım bir beyefendiyle birlikte yatak odasında.."
    Sinirlenen adam:
    "Sana hemen şuanda binlerce dolar verebilirim,hemen onları git öldür"demiş.
    Bir süre sonra nefes nefese gelen hizmetçi"Öldürdüm,peki şimdi ne yapmalıyım?"deyince,adam,"Şimdi onları arka bahçeye göm"demiş.Hizmetçi,"İyi ama bu evin arka bahçesi yok ki!"deyince adam:
    "Orası 423 64 76 değil miiiiiiiiiii?"diye cevap vermiş:))))
    Yani,karar vermeden önce düşünmek gerekiyor sanırım:))
    Derin nefeslere devamm,bir kiiiiii:)))

    YanıtlaSil
  9. şekerim Sitoş'um...ben çorba kaşığı ile Nutella kavanozuna dalmakla ün yapmış bir şahsiyetim. Asabiyetime iyi gelmiyor ama olsun...bağırmak faydalıdır ama evde zırlayan herkesi kocaya bırakıp 1 saat dışarı kaçmak daha faydalıdır. Bu herkese iyi gelir...arada nefes almaya çalışmazan kafayı yersin canım benim...

    YanıtlaSil
  10. Herkesin başına geliyor,hepsi de teker teker geçiyor canım.Arada çikolata da iyi gider,merak etme.Şu neşe dolu yazılarını da özledim desem :)
    özlem

    YanıtlaSil
  11. Büyük ihtimalle diş çıkarıyordur canım.Allah sabır versin çok iyi anlıyorum seni.
    Geçecek biraz sabır canım biraz sabır..

    YanıtlaSil
  12. bu yazıya kocaman bir offff.

    YanıtlaSil
  13. acil dinlenmeye ve kendin için bişeyler yapmaya ihtiyacın var...
    bunlar olabilir şeyler.çoğumuzun başından geçti.sen gerildikçe bebeğinde gerilir, bunu unutma..kocan iyi bir adam kıymetini bil...kızı birine atıp biraz nefes al..

    YanıtlaSil
  14. yasemin;sakatlık evde olmak desene

    dilek;yeni yağ hücrelerine merhaba de o zaman dilekcim:)

    sezocuk;mesele 2 çocuk meselesi değil aslında tek olduğunda daha bir başka dertleri oluyordu.oğlumun her geçen gün düzelen bir sürü huyu var aslında.düşün sen 2. yi bünyeye iyi gelir:)

    sevde;seni sana bıraktım canım:)

    özlem;her daim demişsin beni böğrümden yakalamışsın:)

    selinka;kesinlikle bozuldu sinirlerim.

    nevalcim;oğlanla başladı zaten beyazlar kızla devam ediyor.boşuna mı röfle yaptırdım:)

    ezgi hocam;dün akşam okudum bir de şimdi okudum güzel fıkraymış ilahi epey güldüm .eşim fıkra kasası gibidir.hem öğrencilerine anlatmak için hem muhabbet esnasında örnek olarak kullanmak için hep fıkra anlatır.acaba bunu da biliyor mu .akşam gelince rezil rüsvay etmeden anlatmayı deneyeyim:)

    gülçinim;çookktaaan yedim ben kafayı.yemesem böyle yazılara döşeyemezdim.1 saat keser mi ki beni bilmem:(

    özlemcim;ben de o yazıları yazmayı özledim desem...

    aylinim;sabırla koruk helva oluyor muydu.

    ayşen;sayende gittim şunu dinledim.al sen de dinle:)http://video.mynet.com/baykalseyhan/bir-of-ceksem-karsiki-daglar-yikilir/425895/

    tuğba;kesinlikle haklısın.dün akşam eşim de dedi.c.tesi günü çoluğu çocuğu ona bırakıp başıma buyruk gezme niyetindeyim.bursa kazan ben kepçe.gazam mübarek ola.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

KREŞ

Evet ben işe kızımsa kreşe başladı. içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım. yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu. gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım. babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel . öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece a

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm