Ana içeriğe atla

bu aralar ev halimiz

tatil eğlenceli geçiyor üstelik genellikle evde olmamıza rağmen.oğluşum ilk başlarda çok hızlı okudu kitapları şimdi yavaşladı ancak 6. kitabını bitirebildi.olsun okusun da.biraz üzgündü kaç gündür.komşumuzun oğluyla bir türlü görüşemediler.nihayet dün bir araya geldiler.

biz çok şanslıyız binada 2 daireyiz.onların da bir oğlu var oğlumdan 1 yaş küçük.üstelik karı-koca ikisi de sınıf öğretmeni.dertsiz tasasız bir komşuculuk bizimkisi.bir gün bizimki yukarıda bir gün onlarınki aşağıda.

ayşe ezgimin düzeni bozuldu yine.abisi evde olunca ses-gürültü seviyesi max oldu çünkü.akşamları yatma saatimiz de ileri kayınca yine guguk kuşu gibi gece yarıları ötmeye başladı minik kızım.tatil bitince düzenimize döneriz umarım.


aynaya bakmak istemiyorum uzun zamandır.saçlarım iğrenç ötesi.
"öf "dedim dün
"kestirsem mi n'apsam."
eşim hemen yapıştırdı lafı.
"işe gitmiyorsun,bir şey yapmıyorsun .saçınla ne derdin var.bırak dursun öyle"diye.
pis n'olcak.kır kıçını otur diyor anlamıyorum ben sanki.çok fena bir bakış fırlattım.sustu.daha konuşmadı.
boyatasım var en azından.zaten kesilecek kadar uzun bir saçım da yok.yaza işe dönünce röfle yaptırırım.ama şimdiden bir şey yapmalıyım saçımda.yoksa kafayı yiyebilirim.kadın milletinin vücudunda zahmetsizce değiştirebildiği tek yeri bu.ne zayıflayabiliyorum,ne oramı buramı gerdirebiliyorum.elde ne var.saç:)küllü sarı nasıl olur acaba .açık renk olsun illa.koyudan gına geldi.1 senedir çikolata çikolata geziyorum.ne çıkmaz boyaymış.ya da çıktı çoktan da ben anlamıyorum zira saçım zaten koyu kahve:)

ayşem 8 ayını geçti.geçen ay hep "ınne"diyordu.bu ay "aba" diyor.anlaşıldığı üzere önce anne sonra baba dedi:)abisine de "aba" diyor ,gülüyoruz.by by yapmayı öğrendi şirinem.bir de alkış yap kızım dediğimizde o yumoş elerini çırpmıyor mu ay tam yemelik oluyor.

ayakları çok güçlendi.yürüteçe biniyor.evde bir o tarafa bir bu tarafa geziniyor.emekleme hiç yok tabi diş de yok.oğlum da hiç emeklememişti.koltuk kenarlarında sıralayıp ayağa kalkmıştı.beni en çok diş mevzusu düşündürüyor.eğer abisine çekerse bu konuda da çok üzülürüm.gürhan 14 aylıkken çıkartmıştı ilk dişlerini.görüntüsü çok komikti.yaşında yürüyordu ama ağzında hiç diş yoktu.amaa zaten benim oğlanın neyi normal ki.daha minnacıktan beri tüm gariplikler onda:)bari diyorum ayşem normlara uysa.yok yok ben normal miyim ki çocuklarım normal olsun:)Allah kocama sabır versin:) amin.





Yorumlar

  1. Maşallah ikiside çok tatlı:))

    YanıtlaSil
  2. bence saçlarını değiştirmelisin.kocanı fazla umursama.sonuçta değişikliğe ihtiyacın var bu belli...
    çocukların çok şirin.oğlunun oyun arkadaşının olması çok iyi.

    YanıtlaSil
  3. Sorularim var :)
    1) Kac aylikken oturtmaya cabalarina baslayim :)
    2) bizim de mi 2 ayimiz kaldi bu saydikalrini yasamamiz icin. Ayy cok heyecanlandim.

    Son olarak, biz kadinlar sanirim degisim isteyinc eilk saclarimizdan basliyoruz. Bende son iki gundur saclarima takmis vaziyetteyim.

    YanıtlaSil
  4. özüm;takmıyorum zaten onu:)yeni ben lazım bana.

    tazecik;1)biz oğlanı da kızı da 7 aylıkken yürüteçe koyduk.eşim biraz pimpirikli olduğu için gürhanı 1 ay ancak tutabildim orada.yok testislerine bir şey olurmuş yok ilerde bi de bu dertle mi uğraşacak mışız gibi:)
    2)valla bilmiyorum ki kaç ay sonra böyle olur.her ikisi de 7 aylıkken "anne" ya da "ınne"demeye başlamıştı.by by yapıyordu gürhan 8-9 aylıkken.kız da aynısı oldu.
    çok sıkıldık demek ikimiz de hırsımızı saçımızdan alıyoruz:)

    YanıtlaSil
  5. Maşallahh kızın erken konuşacağa benziyor, kızlar hızlı oluyor nede olsa :) Allah iki çocuğuna da sağlık versin.iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  6. Sevgi'li Sitoş'um oğlun acayip şeker, tam bir oğlan çocuğu, kızım ise bir lokmada yemelik bir şekerlik...hele kafasına taktığın garip şapkayla iyice lokum olmuş...saçını başını da rahat bırak derim tatlım...ben de ne zaman daralsam gider kestiririm sonra da kestirdiğime pişman olur yeni bir depresyona girerim kel beslemelere döndüm kısacık saçlarla diye...hazır eşin de evdeyken sat çocukları ona da 2 saat çıkıver dışarı dolaş, daha iyi gelir...öpüyorum

    YanıtlaSil
  7. Maşallah Ayşe Ezgi'ye.. bir de bereleri takmışsın tam yemelik olmuş.. bizimkiyle neredeyse yaşıtlar.. sizinki kısır, bizimki pilav yiyor ahaha

    YanıtlaSil
  8. ne güzel resim bunlar. ben o şapkaya bitiim

    YanıtlaSil
  9. karnaval;konuşsun bayılırım konuşkan kıza.karşılıklı çene yaparız:)

    gülçinim;"kızım ise bir lokmada yemelik "demişsin.anlaşıldı şimdiden gelin olarak gözüne kestirdin.hadi hadi itiraf et:)garip şapka :))annem ördü,okursa seni yolar:)fikirlerini hayata geçireyim tez elden.

    delişim;yan yana koysak kerimle ezgiyi bir güzel cıngar çıkar artık:)

    serpilcim;teşekkür ederim.anneme söyliyim de kadın mutlu olsun:)

    YanıtlaSil
  10. Ay bu kız bebekleri beni yoldan çıkaracak, kız çocuk doğurasım vaaaaar :) Ne tatlı olmuş öyle şapka filan öperim :D

    Saçını nasıl istersen öyle yap. Kocalara çok gıcığım ben bu aralar :(

    YanıtlaSil
  11. kendimce;Allah razı olsun

    ruhdağı;ben de doğurmadan önce ne hayaller kurmuştum.şimdi evire çevire giydirip süslüyorum.darısı başına.
    ben de bazen gıcık oluyorum bazen olamıyorum gel-gitlerdeyim:)
    yok kesin bir şey yapıcam saçıma.yapıcam ve buraya koyacam resmimi:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yaz şekerim ,ellerin dert görmesin:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biricik Gelinime Mektup

canım gelinim; seni şimdiden özledim.ne kadar şanslısın ki böylesi çatlak,patlak ,yusyuvarlak bir kayınvalide sahibisin.umarım senle tanışıncaya kadar dairesel ölçülerimi keskinleştirmiş oldukça kemiksi bir yapıya kavuşmuş olurum.yok eğer hala üç iks larç bir hal görürsen bünyemde sakın yüzüme vurmayasın zira bu benim barışmaya çalışıp ta bir türlü uzlaşamadığım tek uyuz yanımdır. umarım sarı saçlı ve kahverengi gözlüsündür.eğer değilsen en acilinden röfle yaptırmanı umuyorum.malumun üzere oğlum kendisi çiğ bir sarı oğlan olmasına rağmen saplantı derecesinde sarışın hastası.şükür ki yapay sarışınlığa da prim veriyor.es kaza sarışın olup da bir anda saçını kızıl mızıl yapayım demeyesin.kapının önüne konman an meselesidir.şahsen bu mealde kovulmanın eşiğine gelmiş bir ana olarak,bu sana naçizane bir dost uyarısıdır:))) güzel gelinim;oğlumu sevip aşık olmak gibi bir gaflete düştüğünün farkındayım.ee napalım gönül bu tabi ota da mota da hesabı:)kaşına mı gözüne mi hayran kaldın bilem

KREŞ

Evet ben işe kızımsa kreşe başladı. içimin burukluğu birazdan okuyacaklarınız olmasa kat be kat olurdu eminim.ve ben buruk muruk değilim esasen.iyi bile sayılırım. yıllar önce oğluş 3,5 iken (şimdi 10 yaşında) evimize hem yakın hem o yaşa göre uygun tek kreş vardı.o da şimdi kızımı verdiğim kreş.bina,yer aynı ama sahipleri tamamen değişmiş.bu durum beni rahatsız etse de yine tıpkı oğlumda yaşadığım lokasyon ve yaş sınır aralığı burayı bir daha seçmeme sebep oldu.ve iyi de oldu. gencecik ,çok candan bir öğretmenimiz var.grubundaki çocuklar hep benzer aylarda.20 aylık 18 aylık gibi.toplam 8 çocuk var sanırım. babamız öğretmen olduğu için 15 tatili fırsat bilerek ben işe dönüş yaptım kızımı da yarım günlük süreler halinde kreşe alıştırmaya başladık.bugün 3. gün ve gidişat umduğumdan da güzel . öğretmenimiz  çok hoş bir yöntem seçmiş.bir defterimiz var .her gün çocuğun gelişimi ve o gün yaptıklarıyla ilgli notlar tutuyor.ve yine her gün çocuğun çantasıyla eve gönderiyor.böylece a

Evlilikte Huzur:)

"Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,  ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca  hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın  günü iyi geç ......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca  mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de  benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.  O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı  hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.” Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de  fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sorm